Dodaj do ulubionych

poznajmy sąsiadów

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 13:29
może każdy blok powinien miec swoje Forum, na którym można poznać sąsiadów???
Obserwuj wątek
    • Gość: Wars Re: poznajmy sąsiadów IP: 217.153.180.* 24.10.03, 14:30
      A po co ich poznawać? Potem są same z nimi kłopoty: albo są wścibscy i wszystko
      chcą wiedzieć (kto do nas przychodzi, o której wychodzi), albo przychdzą
      pożyczać różne rzeczy. I wcale nie zareagują, jak ktoś obcy będzie się szwędał
      po klatce (ze strachu oczywiście będą stali wewnątrz).
      Wars
      • ao22 Re: poznajmy sąsiadów 26.10.03, 17:19
        obawiam się, że moi sąsiedzi (a raczej sąsiadki- średnia wieku 70) nie byłyby
        zainteresowane uczestnictwem w forum... :-)) ale dalszych sąsiadów z miła
        chęcią.
        • Gość: Europa Re: poznajmy sąsiadów IP: *.chello.pl 26.10.03, 21:03
          Miałam kiedyś cudowne sąsiadki, właśnie w wieku 60-70 lat. Urodziłam dziecko,
          siedziałam na urlopie wychowawczym, mąż całymi dniami i nocami ( lekarz) w
          pracy. Mimo, ze były to panie dość proste, miałam do kogo otworzyć usta,
          pomogły, doradziły, rzuciły okiem na mieszkanie ( gdy wróciłam do pracy ).
          Minęły lata, zmienilismy mieszkanie, poznaliśmy na eleganckim warszawskim
          osiedlu nowych sasiadów. Ledwo mówimy sobie "dzień dobry", każdy nie wychyli
          nosa nawet przy najwiekszych halasach na klatce schodowej a omyłkowo wrzucona
          do skrzynki pocztowej korespondencja ląduje nie u właściciela lecz w najlepszym
          razie na podeście klatki schodowej ( a w tym gorszym wyrzucana jest do śmieci).
          Oto obrazek z życia sąsiadów!
          • Gość: magda Re: poznajmy sąsiadów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 11:05
            W tych nowych blokach jest strasznie. U mnie też sąsiedzi ledwo odpowiadają na
            dzień dobry. Myslała, że będzie lepiej. Najmilsze są właśnie starsze panie.
            Może i plotkarki, ale można z nimi miło porozmawiać i pilnują porządku na
            klatce. Interesują się wszystkim, ale to ma swoje zalety. Jedna z nich
            przepędziłą raz dresiarz, który zaglądała do samochodów.
            gorzej jest z tymi młodymi-tak koło 30-tki, więc dobrze, że mieszkam na tym
            samym osiedlu od urodzenia, bo przynajmniej mam pod reką starych znajomych.
            Pozdrawiam z Jelonek
    • Gość: pesymista Re: poznajmy sąsiadów IP: *.chello.pl 26.10.03, 19:55
      Po co?Miasto to dzungla,dom to drzewo,a robaki i tak przyjda!
    • Gość: becia Re: poznajmy sąsiadów IP: *.edu.pl 27.10.03, 13:46
      dobry pomysł, szczególnie dla tych którzy czekają na nowe mieszkanko na nowym
      osiedlu. Można wymieniać sie uwagami i pogladami na temat postepu prac na
      budowie oraz rzetelności dewelopera. czekam na odzew sąsiadów z Hery
      • Gość: becia Re: poznajmy sąsiadów z HERY IP: *.uksw.edu.pl 03.11.03, 10:38
        ponawiam prośbę o odzew

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka