Dodaj do ulubionych

rejestracja na eBay-u

13.06.06, 15:11
Przed wyslaniem do mnie kodu potrzebnego do pewlnej aktywacji konta, zadaja
ode mnie podania wszystkich danych z karty kredytowej niby w celu
potwierdzenia tozsamosci.
Nie podoba mi sie to!
A Wy podawaliscie wszystko grzecznie?
Obserwuj wątek
    • jk Re: rejestracja na eBay-u 13.06.06, 19:49
      Chodzi o polski ebay?
      Ja na amerykańskim podałem nr karty, ale żadnego kodu nie dostałem.
      Na polskim chyba też coś podawałem, być może była to karta :) I także kodu nie było.
    • mariuszgr Re: rejestracja na eBay-u 13.06.06, 20:06
      Ja akurat wysylalem skan dowodu osobistego, ale podawanie numeru karty to
      standart na ebay-u.Nie masz sie czego obawiac.A takie dzialanie sprawia ze eBay
      jest bezpieczniejszy do handlowania od np.allegro, choc znajac zycie po takiej
      wypowiedzi zaraz znajdzie sie tu kilku obroncow allegro ktorzy beda mnie chcieli
      sprostowac.
      • rosie.rosie Re: rejestracja na eBay-u 14.06.06, 23:29
        tak chodzi o polskiego e-bay-a

moze jeszcze ktos cos dorzuci
        • norbert_85 Re: rejestracja na eBay-u 14.06.06, 23:34
          Ja też wysyłałem ksero dowodu osobistego i uważam, że eBay pod tym względem jest
          lepszy niż Allegro.
          • rosie.rosie Re: rejestracja na eBay-u 15.06.06, 22:52
            Hm, ale jak to poprostu wysylacie, mi nikt takiego czegos nie zaproponowal.
            Pytaja o dane karty, ale wiadomo nie wszyscy musza miec, ale nie kazdy chce
            podawac, prawda?
            • mariuszgr Re: rejestracja na eBay-u 16.06.06, 10:14
              Jak ktos nie chce podawac to niech sie nie rejestruje.eBay w przeciwienstwie do
              polskich serwisow aukcyjnych to rynek globalny.Jesli ktos nie ma karty to niby w
              jaki sposob ma zaplacic komus kto sprzedaje na eBau-u zagranicznym? pojdzie na
              poczte i dokona przelewu?i analogicznie kupujacy z zagranicy w jaki sposob
              dokona u Ciebie platnosci? moze wybierze przesylke pobraniowa? Ten serwis jest
              powiazany z Paypalem, mozna tez kozystac z moneybookers lub innych serwisow, ale
              wszedzie potrzebna jest karta i konto.Widac ze allegro zrobilo Wam wode z mozgu
              jesli chodzi o bezpieczenstwo transakcji internetowych a teraz gdy wszedl serwis
              ktory rzeczywiscie dba o to bezpieczenstwo to macie jakies dziwne opory.
              • rosie.rosie Re: rejestracja na eBay-u 19.06.06, 22:42
                hm, chodzi o e-bay'a polskiego;
                nie mam zamiaru handlowac poza Polska;
                a jesli chodzi o bezpieczenstwo w sieci to tego nigdy za wiele, moj maz zajmuje
                sie tym zawodowo wiec wiem co mowie i nie rozdaje na lewo i prawo moich danych
                a w szczegolnosci dot. karty kredytowej
                o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka