Dodaj do ulubionych

Gęba czy cholewa

27.11.12, 16:56
A miało być tak pięknie i tak oszczędnie a tu premier jak zwykle zrobił z gęby cholewę.
www.pardon.pl/artykul/3211//4
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Gęba czy cholewa 27.11.12, 19:19
      Nie rozumiem oc o w tym artykule chodzi a premier może latać czym chce.
      • amityr Re: Gęba czy cholewa 27.11.12, 20:02
        Zajbelko albo w kulki lecisz albo o drogę do Gdańska pytasz i jaki jej koszt?
    • amityr Re: Gęba czy cholewa 27.11.12, 20:45

Tak w skrócie zciągnąłem

Pięćdziesiąt razy rządowy embraer zawoził Donalda Tuska do Gdańska lub go z niego odbierał w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Zdarzały się weekendy, podczas których premier wylatał równowartość nowego mercedesa - informuje "Newsweek".

Niedziela, 2 września 2012 roku. Donald Tusk tradycyjnie wypoczywa w Trójmieście. Dzień zapowiada się przyjemnie: premier ma wziąć udział w wielkim meczu TVN „Politycy kontra gwiazdy”. Spotkanie odbędzie się w Warszawie, ale transport nie jest problemem. Przecież szef rządu ma do swojej dyspozycji służbowego embraera. Rano wsiądzie, poleci, zagra i wróci. To nic, że jego podróże z tego weekendu – łącznie z piątkowym wylotem z Warszawy i poniedziałkowym powrotem z Gdańska – będą kosztować tyle, ile nowy Mercedes Klasy C. Premier nie lubi siedzieć w Warszawie. To miasto go męczy.

„Newsweek” jeszcze w sierpniu wystąpił do kancelarii premiera o listę wszystkich rządowych lotów od 1 stycznia 2010 roku. Służby prasowe premiera przekazały nam to zestawienie niechętnie, otrzymaliśmy je dopiero po dwóch miesiącach. Z danych wynika, że premier traktuje samoloty jak taksówki: wraca nimi w piątki do domu i przylatuje w poniedziałki do pracy.
      • amityr Re: Gęba czy cholewa 27.11.12, 20:46
        ściągnąłem
        • jaga_22 Re: Gęba czy cholewa 28.11.12, 12:36
          Co tydzień do domu latał św.p. Lech Kaczyński.
          Widać inaczej nie można,liczy się czas.
          • jaga_22 Re: Gęba czy cholewa 28.11.12, 16:36
            Zobacz Amiter z jakiego roku podajesz wiadomości,a po drugie,przecież ta gazetka chyba już dawno nie istnieje. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/tongue.gif

Piątek [30.11.2007, 10:15]
            Tusk będzie latał zwykłymi samolotami rejsowymi (audio)
            • amityr Re: Gęba czy cholewa 28.11.12, 18:03
              Jaga popatrz ..........nie zauważyłem daty bo się zaczytałem.
              http://i42.tinypic.com/1qk1n4.jpg http://emoty.blox.pl/resource/blowup.gif
              • anoagata Re: Gęba czy cholewa 29.11.12, 17:33
                Nie chciałabym aby Szef Rządu w moim państwie latał jakimś rzęchem.
                • polnaro Re: Gęba czy cholewa 29.11.12, 19:23
                  big_grin Ja też nie chcę rzęchem.
                  • amityr Re: Gęba czy cholewa 29.11.12, 19:25
                    A ja bym chciał ,żeby siedział na dopie w Wawie i zajmował się tym do czego tak się pchał.
                    • polnaro Re: Gęba czy cholewa 29.11.12, 19:27
                      To, to mu akurat nie maleje.
      • jantoni.jajcorz Re: Gęba czy cholewa 29.11.12, 20:42
        amityr napisał:
        > ... Zdarzały się weekendy, podczas których premier wylatał równowartość nowego mercedesa - informuje "Newsweek".
        A co, miał ryzykować, ze mu "hormony" mózg rozsadzą??? Gdzie znajdziemy takiego drugiego???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka