Dodaj do ulubionych

Hej ! Bezik

21.01.13, 19:42
Jak klikniesz w napis " aga-kosa" to będziesz wiedzieć, że jestem kobietą dobrze po 60 i o moich zainteresowaniach.
Napisz coś o sobie.
Ponieważ ja bardzo często kpię lub posługuję się dwuznacznikami ( a jestem tu już około 4 lat - to się do mnie Forumowicze przyzwyczaili) bałabym niechcący Cię urazić.
Napisz kilka słów o sobie myślę, że będzie wszystkim nam miło. smile aga
Obserwuj wątek
    • bezik25 Re: Hej ! Bezik 21.01.13, 20:04
      Hej ! Jest i wątek dla mnie. Dzięki.
      Ja mam 60-tkę i jestem świeżą emerytką. Na razie nie mogę się nadziwić, że można mieć tyle wolnego czasu. No i być wyspanym, bez wstawania na budzik.
      Zainteresowań u mnie bez liku.
      Dbam o swoją kondycję fizyczną (pusta pływalnia w środku dnia i gimnastyka w klubie fitness) oraz psychiczną (czytam książki związane z moimi podróżami po Europie). Myślałam, że już nigdy nie przeczytam dużej powieści, bo wciąż nie było czasu. A teraz to nic trudnego. Możliwości rozwoju zainteresowań jest dużo, bo mieszkam w dużym mieście (to nie Warszawa) i zawsze coś się dzieje. Uwielbiam spacery po moim mieście, a nawet w pobliżu domu. Może być nawet zła pogoda. Właściwie dopiero teraz poznaję swoich sąsiadów (emerytów oczywiście). Mogłabym tak pisać i pisać.
      Pozdrawiam serdecznie wszystkich +/- 60 latków.
      • aga-kosa Re: Hej ! Bezik 21.01.13, 20:15
        Cieszę się Beziku z informacji. Mieszkam 70 km od Poznania. Ponieważ jestem już 12 lat na emeryturze ( wcześniejszej - teraz kończę 68), to Ci napiszę, że im głębiej w las tym więcej drzew do policzenia a czasu zawsze za mało. Doba za krótka.
        Od lutego będziemy oboje uczęszczać na uniwersytet trzeciego wieku (UTW).
        Na forum są bardo kontaktowi ludzie i chętnie się z Tobą zainteresowaniami podzielą.
        Dzisiaj mamy Dzień Babci i jesteśmy zajęte przyjmowaniem życzeń od wnuków. Ja mam czterech. smile aga
      • anoagata Re: Hej ! Bezik 21.01.13, 21:23
        Bezik,jeżeli piszesz ze mogłabyś tak pisać i pisać,no to pisz,pisz i pisz.
        Moja wczesna..świeżość zaczyna trochę więdnąć i jestem jakoś na przeciwstawnym 'biegunie' do Twego,dlatego jestem bardzo ciekawa życia świeżej emerytki.
        • iryska2604 Re: Hej ! Anoagatko 21.01.13, 21:29
          A cóz ci tam więdnie? No nie gadaj...Beziku, witamy cie serdecznie, rozgość się i czuj się jak u siebie w domu!http://s17.rimg.info/250f8592f446ee06719de894012a5702.gif
          • bezik25 Re: Hej ! 22.01.13, 09:11
            Jak miło tutaj. Muszę się trochę rozglądnąć.
            A kiedy przychodzi ten pesymizm ? Ile mam jeszcze czasu ?
            Założyłam, że teraz dopiero jestem wolna. Brak regulaminów, zebrań, poleceń, dyrektorów itp.
            Każdego dnia rano postanawiam jak minie mi dzień. Trochę planuję, ale mało.
            Dziwne jest to, że mój optymizm zaraża innych i nawet smutni ludzie uśmiechają się trochę.
            Wielu jednak mówi: "ale ci zazdroszczę ". Nie wiem czego: wieku, wolności, braku pracy ?.
            Czy to są zawistnicy czy smutasy?
            • polnaro Re: Hej ! 22.01.13, 10:18
              Pesymizm przychodzi znienacka jak wszystko co nieplanowane, ale tylko raz nas zaskakuje, potem już potrafimy się z nim rozprawić smile. Receptą najskuteczniejszą jest trzymanie się fajnych, życzliwych ludzi - jeśli masz takich, to za żadną cenę nie trać z oczu - wtedy żadne doły, deprechy nie wcisną się.
              • aga-kosa Re: Hej ! 22.01.13, 12:48
                My jeździmy oboje do klubu seniora. Co jakiś czas przyjeżdża do klubu pani geriatra i tak jak już pisałam powiedziała,że taniec seniorom powinien być zapisywany na receptę to powiedziała też o WAMPIRACH ENERGETYCZNYCH.
                Są to ludzie, którzy np przysiadają się w parku na ławce i opowiadają o prawdziwych lub urojonych nieszczęściach. Za pierwszym razem można wysłuchać i ewentualnie sprawdzić czy nie potrzebuje pomocy ale już po sprawdzeniu, że to wampir uciekać gdzie pieprz rośnie.
                Nie znoszę ludzi wiecznie narzekających a nie robiących poza narzekaniem niczego.
                Przypomniała mi się piosenka:
                My jesteśmy pesymiści
                naszym herbem dąb bez liści
                Źle było, źle będzie
                w całej Polsce i wszędzie.
                Oprócz nas są wszyscy w błędzie. smile aga
                • anoagata Re: Hej ! 22.01.13, 13:06
                  Piosenki nie znam ale Aga masz rację,narzekacze są bardzo złymi ludżmi,nawet mam takiego w domu,który narzeka na wszystko,zaczynając od kotów na reklamach telewizyjnych kończąc.
                  • stedo Re: Hej ! 22.01.13, 15:06
                    Odnoszę wrażenie że faceci są dużo gorsi na emeryturze niż kobiety. Dopada ich zgryżliwość, złośliwość a nawet agresja. Nawet tutaj objawia się mniejsze przystosowanie rodzaju męskiego do życia. Zdarzają się oczywiście wyjątki.
                    • zajbel Re: Hej ! 22.01.13, 16:26
                      Jezeli o mnie chodzi to nie przypuszczałam że na emeryturze nie ma czasu na nic. Pracując dziwiłam się tym które mowiły że brak im czasu, teraz sama doswiadczam tego stanu. Ciagle w biegu, ciągle coś do zrobienia, ciągłe spogladanie na zegarek. Tyle tylko że nie muszę wstawać o piątej rano i zimą nie martwię się czy dojadę do pracy.
                      • alfredka1 Re: Hej ! 22.01.13, 18:05

-Witaj Beziku, już jesteś u siebie.
                        Ja już piszę od 10. lat, wciągnęłam młosze znajome a nawet "dzieci" znajomych. Nie udało mi sie wciągnąć nikogo starszego bom ja tu najstarsza. Ale napewno nie najmadrzejsza. Tyle tutaj madrych, zdolnycvh, zdrowych, chorych - ale nikt nie przesadza z chwaleniem sie swoimi wadami i zaletami.-
                        Bardzo dużo nauczyłam się o gotowaniu, pieczeniu,.... zwiedziłam z naszymi przyjaciółmi /wirtualnie/
                        obce kraje... wody i dżungle.
                        Moja pasja to Tatry, kocham je i gdy tylko mogę, to jadę.
                        Do morza mam blisko, jeżdżę tylko wiosną, zimą i jesienią, lato jest dla Gości i ich dzieci.

Pozdrawiam, pisz dużo i o wszystkim.
                        http://i48.tinypic.com/dwqped.jpg
                        • amityr Re: Hej ! 22.01.13, 19:56
                          Napisz proszę czy w dniu odejścia na emeryturę czegoś nie zgubiłaś albo nie zapomniałaś wziąć?
                          • alfredka1 Re: Hej ! 22.01.13, 21:12

To chyba nie do mnie to pytanie...
                            Na emeryturę odeszłam w 1993 roku i zaraz wyjechałam do Z.

.... bo pamięc ,
                            bo pamięć nie tasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka