Dodaj do ulubionych

Nieżle...

23.09.13, 16:07
"Carlo opowiadał w prokuraturze, że ksiądz się przy nim masturbował. Że kazał mu tańczyć w żółtym bikini, kazał masturbować siebie. Że kilka razy doszło do seksu analnego" - pisze "Newsweek", ujawniając szczegóły afery pedofilskiej na Dominikanie z polskimi duchownymi. Abp Józef Wesołowski, były nuncjusz papieski, oraz ojciec Wojciech Gil z zakonu michalitów są podejrzewani o wykorzystywanie seksualne nieletnich chłopców.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14652378,_Kazal_mu_tanczyc_w_zoltym_bikini__przylozyl_pistolet.html#TRNajCzytSST
Obrzydliwe to - ale mialo miejsce. Zastanawia mnie co czuje człowiek głęboko wierzacy czytając takiew wiadomości. A moze ich nie czyta, nie wierzy? Moim zdaniem nie wolno zamykac oczu. Dowiedziałam sie od wnuczki ze w jej klasie katechetka opowiada bzdury w stylu że pokemony i muzyka metalowa to szatan, tabletki homeopatyczne które jej daje matka w porozumieniu z lekarzem to samo zło i jeszcze parę takich innych kwiatków. Czy w tej materii coś sie zmieni? Mamy XXI wiek - kosciół sobie chyba strzela w stopę.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Nieżle... 23.09.13, 16:48
      Phi, a panna profesor zakonniczka w warszawskiej szkole wyzszej studentom prawiła, że dzieci z downem rodzą się, gdy tatko był pijany, a upośledzone umysłowo z gwałtu.
      Kk rzeczywiscie strzla sobie w stopę, ale gdy obserwuję obrzydliwe zachowanie wierchuszki Kk w wielu kwestiach, jakoś mi ich nie zal.
      Teraz też polscy przełozeni tego pedofila z egzotycznej misji skryli go w klasztorze i idą w zaparte, ze nic nie wiedzą...
      • waga_1949 Re: Nieżle... 23.09.13, 19:17
        Dobrze,że te świństwa wychodzą na jaw. Mnie wychowywano w uwielbieniu dla księży, obowiązkowo pierwsze piątki miesiąca, chodzenie do kościoła w każda niedzielę na mszę i na wszystkie nabożeństwa majowe,czerwcowe itp, asysta przy wędrującym obrazie Maryi. Efekt jest taki,że buntowałam się,chociaż słabo. Od ponad 20 lat nie uczestniczę w żadnych imprezach kościelnych. Gdyby moje dzieci postanowiły żyć bez zawarcia ślubu,bądź poprzestały na cywilnym, czy nie chrzciły dzieci - nie miałabym o to pretensji. Za późno zdecydowałam się na ten krok, ale mimo wszystko w naszym kraju trzeba odwagi - bo nacisk rodziny jest przeogromny. Wyszło na moje, ale nie przetłumaczy się babciom takim jak moja mama czy teściowa. Dla nich ksiądz to osoba,która zna się na wszystkim,jest najmądrzejsza. A rzeczy takie jak na Dominikanie(przecież nie tylko) to nie prawda i jak my możemy w to wierzyć? tak n.p. moje babcie reagują. A mnie osoby duchowne brzydzą. Nic na to nie poradzę.
    • pia.ed Re: Nieżle... 24.09.13, 00:55
      www.fakt.pl/wstrzasajace-szczegoly-afery-pedofilskiej-na-dominikanie,artykuly,419875,1.html

www.fakt.pl/wycieczki-nagroda-za-milczenie,artykuly,417707,1.html
      • anka125 Re: Nieżle... 25.09.13, 12:47
        Młode pokolenie niechętnie chodzi do kościoła.
        Mnie też odrzuciło od tej instytucji.
        Oj,nie udał się Panu Bogu personel,nie udał sad
        Już dawno powinno się w tym skostniałym KK znieść celibat.Na pewno nie było by tylu dewiacji z udziałem kleru.
        • pia.ed Re: Nieżle... 25.09.13, 19:04
          anka125 napisała:
          > Już dawno powinno się w tym skostniałym KK znieść celibat.
          Na pewno nie było by tylu dewiacji z udziałem kleru.

Jeśli myślisz o pedofilii to małżeństwo nie ma tu znaczenia...
          Czuli mężowie i wzorowi ojcowie potrafią pol nocy spędzać przy komputerze
          oglądając pedofilskie filmy ... A stateczne dziadki nie mogą się pohamować,
          aby nie podniecać się 6-letnia wnuczką i jej koleżankami.

To sa po prostu chorzy ludzie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka