Dodaj do ulubionych

weekend się zaczął

05.07.14, 00:50
Na forum: piecdziesieciolatki to my..... napisałem pewną propozycję na tenże:
wklejam:
Park Krajobrazowy Doliny Baryczy. Szlak rowerowy wzdłuż dawnej linii kolejki wąskotorowej. Zamiast szyn porządnie utwardzone podłoże. Dla miłośników kolejnictwa znaki kolejowe na trasie i parę ciekawostek w postaci wystawionych wagonów i lokomotyw. Także odbijając nieco w bok (w Rudzie Milickiej) Stawy Milickie. Tu czatownie i tablice edukacyjne. Razem od Sułowa do Grabownicy 25 km. + Stawy dodać trzeba jeszcze 6 km. Czyli 31 i na powrót 25 km. Przy założeniu, że zaczynamy w Sułowie. Ogółem około 56 km bardzo łatwej trasy.
Polecam
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: weekend się zaczął 05.07.14, 08:38
      Pięknie o trasie opisujesz. Wpiszę sobie do kapownika. Jechałam a wprawdzie to prowadziłam rower po torach przez jeden z najwyższych wiaduktów w Wielkopolsce w Chrzypsku. Ale się bałam. smile aga
      • alfredka1 Re: weekend się zaczął, piękna nasza Polska cała 05.07.14, 12:07

Oj, potrasowalabym ale za daleko sad(
        • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął, piękna nasza Polska cała 05.07.14, 13:42
          U nas słoneczka nie ma, ale gorąco i parno jak w saunie. Na rowerek też się nie wybieram bo na gości czekam. Trasa Kotka kusi, ale i dla mnie nie po drodzewink
          • estella50 Re: weekend się zaczął, piękna nasza Polska cała 05.07.14, 16:49
            A ja dopiero co wróciłam z niemal 30-kilometrowej wyprawy rowerowej po moich Borach. "Tam" jechaliśmy ścieżką rowerową po leśnych, zapiaszczonych dróżkach, a z powrotem, z powodu gęstniejących chmur pognaliśmy szosą.
            Takich tras, od 10- po 50-kilometrowe mam w swym notatniku wiele. A także wiele szlaków na wędrówki piesze. Moje Bory mają to do siebie, że co tydzień można w sezonie wędrować inną trasą, nie nudząc się nigdy big_grin

Nie do wiary, ale dzisiaj, w leśnych ostępach, na skrzyżowaniu ścieżek (!) zderzyły się 2 osobówki. Kiedyśmy nadjechali, ranni (na szczęście nikt nie zginął) zostali już odwiezieni do szpitala. Na miejscu były 2 wozy strażackie, policja, 2 ambulanse i 2 bardzo pokiereszowane wypadkiem samochody. W tym miejscu ten widok był prawdziwie surrealistyczny sad
            • iryska2604 Re: weekend się zaczął, piękna nasza Polska cała 05.07.14, 18:17
              Niestety, nie dla mnie...Z moim kręgosłupem rower odpada. Trochę mi zal...
    • kot_mrau Re: weekend się zaczął 08.07.14, 23:39
      Dzielmy się swoimi aktywnościami weekendowymi. Spacer, wycieczka w góry, rower, kajak czy co tam jeszcze. 100 km albo 2km. Wszystko jest dobre dla nas.
      • kot_mrau Re: weekend się zaczął 08.07.14, 23:42
        jeśli ja po zawale serca mogę pójść w Karkonosze na dwa dni chlejąc piwo po drodze to Wy też możecie.
      • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 08.07.14, 23:42
        A igraszki się liczą? bom w weekend rowerka nie dosiadławink
        • kot_mrau Re: weekend się zaczął 08.07.14, 23:45
          oczywiście, że się liczą.
          słoneczko swoje robi...... a potem?
          • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 08.07.14, 23:48
            A potem - myć się i spać! ......tak jak terazwink
            • kot_mrau Re: weekend się zaczął 08.07.14, 23:52
              a czy weekend nastąpił?
              Niestety muszę jeszcze dyżurować..... taka praca.
              • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 16:20
                Wy mi lepiej podpowiedzcie jak to jest że cały pasek u góry mi znika po wyłączeniu kompa i po włączeniu od nowa muszę szukać swoich portali.
                • kot_mrau Re: weekend się zaczął 09.07.14, 18:39
                  Koty wprawdzie odwiedzają piąty wymiar, lecz albo ja jestem mutantem albo Ty podałaś za mało informacji. Zapytam więc:
                  jaki system operacyjny? - zakładam, że jakiś Windows,
                  jaka przeglądarka? - zakładam, że chodzi o pasek ulubionych.
                  • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 18:56
                    Mam przeglądarkę Google Chrome. Windows 7 i co jeszcze to nie wiem. U góry mam ulubione, odwiedzane strony - pogoda, ulotka marketu itp. Codziennie na nowo muszę je wprowadzać, a zawsze były.
                    • kot_mrau Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:03
                      W polu adresu wpisz: chrome://settings/ i naciśnij enter. W sekcji "Po uruchomieniu" zaznacz "Otwórz konkretną stronę lub zestaw stron" Obok masz link, dzięki któremu określisz jakie to mają być strony.
                      Powodzenia
                      • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:12
                        Ale ty jesteś mądry, dzięki! zrobiłam jak kazałeś i się okaże czy zadziała.
                        • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:14
                          No nie działa. zamknęłam przeglądarkę, otworzyłam na nowo i fika, brak na pasku wprowadzonych stron. Ratunkuwink!!!
                          • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:19
                            Przedtem miałam odfajkowane - Kontynuuj, gdzie skończyłem(am)- ale też nie działało.
                          • kot_mrau Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:21
                            Przygotuj Chroma tak jak lubisz.
                            Jeszcze raz to samo proszę zrobić aż do tego linku o którym wspomniałem: "Wybierz strony" kliknij go. W okienku dialogowym naciśnij "Użyj bieżących stron"

• tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:32
                              Ok, jest!!!! Dzięki i polecam się na przyszłość bo czasem sama coś sknocę a potem ni jak nie umiem naprawićwink
                              • kot_mrau Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:38
                                Cieszę się, że byłem pomocny.
                                Cieszy mnie także to, że napisałaś, ze już w porządku jest. A mało jest takich, którzy po poradzie odpiszą: "fajnie jest OK!"

Polecam się, znaczy: oby moje porady nie były potrzebne smile
                                • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:52
                                  Kotku, no jakże tak? jak jesteś potrzebny to piszę, a jak już nie to ignoruję? O nie, to nie w moim stylu, ani w stylu tu piszących. Jeszcze raz dziękuję za wskazówkismile
                                  No widzisz jaki pomocny jesteśwink!!!!!
                                  • kot_mrau Re: weekend się zaczął 09.07.14, 19:59
                                    Napisałem to bo udzielam się czasem na forach linuksowych. Zatwardziały ze mnie linuksiarz jest wink. I często, gęsto napiszesz dla kogoś poradę a ten taki owaki nawet nie napisze: sorry kolego ale Twoje wymysły są do ........
                                    Dla nas ważne jest by był odzew. Czy pozytywny czy negatywny. To pozwala jeszcze raz sprawdzić i przetestować swoją poradę gdy coś nie wyszło. A jak wyszło to proszę bardzo: mam gotowca by pomóc komuś innemu.

Pozdrawiam serdecznie i obym nie był potrzebny - życzę Ci tego z całego serca smile)
                                    • tamaryszek44 Re: weekend się zaczął 09.07.14, 20:04
                                      No to raczej się nie spodziewaj, że nie będziesz! Jagusia coś o tym wie, bo póki klikam to klikam i jak nie mam problemu to sama go wymyślę by pobawić się w coś nowego. Wtedy też potrzebna mi pomoc. Niekonieczna, ale jednak.
                                  • aga-kosa Re: weekend się zaczął 09.07.14, 20:05
                                    Już w czerwcu nasi wnukowie i ich rodzice rozbili na ogrodzie basen na15 kubików wody. mamy teraz wodę cieplejszą niż zupa i możliwość igraszek w wodzie.
                                    Za osiem dni wyjeżdżamy na kajaki. Od czwartku do niedzieli w stałym koleżeńskim gronie rzeką Czernicą i Gwdą. A od 31 lipca Wełną i Wartą . Drugim razem spływamy z towarzystwem "Optymalnych' też przez cztery dni.
                                    W sierpniu musimy sobie wziąć wolne bo dom zajmują dzieci ze swoimi dziećmi i ich przyjaciółmi.
                                    Jesteśmy bardzo gościnni/ wygodni ( niepotrzebne skreślić) smile aga
                                    • kot_mrau Re: weekend się zaczął 09.07.14, 20:27
                                      Superowo!!!
                                      o takie mi chodziło wypowiedzi, o pomysły nowe, które przydadzą się innym i nie ukrywa, że mnie też..... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka