Dodaj do ulubionych

Wdzięczność!

16.12.17, 02:25
Jedna z niewielu przeciwstawiła się Czerezwyczajce Jakiego bez względu na koszta. Jeszcze zatęsknicie! Na szczęście nie wszyscy.

wyborcza.pl/7,75248,22790862,w-sobote-rady-krajowe-po-i-nowoczesnej-hanna-gronkiewicz-waltz.html#MTstream
metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,22781328,jest-nowy-sondaz-w-sprawie-poparcia-gronkiewicz-waltz-wynik.html#BoxLokPozImg
Obserwuj wątek
    • margit49 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 03:11
      W opinii "zwykłych" mieszkańców Warszawy Gronkiewicz-Waltz jest ceniona za sprawne funkcjonowanie miasta,właśnie podkreśla się uwzględnianie potrzeb,zaś prezydenturę L.Kaczyńskiego określano jako koszmar
    • estella50 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 09:22
      W czerwcu 2017 mocno siadły jej słupki poparcia, a w listopadzie bardzo mocno poszły w górę! W czerwcu Jaki zaczął nagonkę, ale do listopada mieszkańcy przejrzeli na oczy, zorientowali się w czym rzecz i sprawiedliwie docenili gospodynię stolicy. Warszawiaków nie da się nabrać na byle jakie plewy!
      • jaga_22 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 12:14
        PO w sobotę wybierze nowych wiceprzewodniczących, ale bez Hanny Gronkiewicz-Waltz. O miejsce w zarządzie Nowoczesnej ma powalczyć Ryszard Petru.

Obie partie mają swoje rady krajowe, które kończą wewnętrzne wybory.

Prezydent Warszawy straci stanowisko w zarządzie Platformy po 11 latach. To rozstanie będzie aksamitne. Będzie o jednego wiceprzewodniczącego mniej. Gronkiewicz-Waltz nie przyjedzie na partyjne spotkanie. Nie pierwszy raz. Nie pojawiła się także na niedawnej konwencji samorządowej w Łodzi.
        Hanna Gronkiewicz-Waltz nie rozstaje się z PO

Platforma wybierała swoich liderów – od kół, przez powiaty, regiony aż do szczebla krajowego – od kilku tygodni. Jedynym, który w tym roku nie stawał do konkurencji, jest Grzegorz Schetyna. Partia wybrała go na szefa w styczniu 2016 r. (kadencja trwa cztery lata).

– Nie przewidujemy niespodzianek – mówi osoba z otoczenia Schetyny. – Obecni wiceprzewodniczący Ewa Kopacz, Bogdan Borusewicz, Borys Budka i Tomasz Siemoniak przedłużą swoje mandaty.

• jaga_22 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 12:23
          Może się otworzy całość.

wyborcza.pl/7,75398,22790862,w-sobote-rady-krajowe-po-i-nowoczesnej-hanna-gronkiewicz-waltz.html
          • wikul Re: Wdzięczność! 16.12.17, 14:23
            Mnie jest smutno że ta drobna przesympatyczna kobieta (poznałem ją osobiście, była w nasze sp-ni i przy okazji u mnie z krótką "gospodarską" wizytą), okazała się najodważniejszą z całej PO. Jest mi przykro gdy widzę (kiedyś zawsze wesołą) a teraz zdjęcia jej smutnej twarzy. Mam nadzieję że jeszcze przyda się Polsce jej odwaga.
            PS. Wczoraj wyszedłem ze szpitala, tam ludzie pamiętają co zrobiła dla tej placówki wspomagając niewydajny NFZ.
            • estella50 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 14:38
              Przeczytajcie komentarze pod linkiem, jaki dała Jaga.
              Od początku podziwiałam determinację HG-W, żeby nie stawać przed tą byle jaką komisją. Trzeba mieć wiele mocy, żeby tak postąpić; tym bardziej, że macierzysta partia w ogóle jej nie wspierała. A mogła i powinna! Przecież wiedzieli, że ta kamienica to spadek dla męża HG-W po drugim mężu ciotki. Machlowanie, jakie tam nastąpiło nie było więc udziałem Waltzów. A Schetyna nie miał dość siły, żeby "stanąć w prawdzie" przeciwko Jakiemu. Bał się o sondażowe słupki.
              • wikul Re: Wdzięczność! 16.12.17, 14:52
                estella50 napisała:

> Przeczytajcie komentarze pod linkiem, jaki dała Jaga.
                > Od początku podziwiałam determinację HG-W, żeby nie stawać przed tą byle jaką k
                > omisją. Trzeba mieć wiele mocy, żeby tak postąpić; tym bardziej, że macierzysta
                > partia w ogóle jej nie wspierała. A mogła i powinna! Przecież wiedzieli, że ta
                > kamienica to spadek dla męża HG-W po drugim mężu ciotki. Machlowanie, jakie ta
                > m nastąpiło nie było więc udziałem Waltzów. A Schetyna nie miał dość siły, żeby
                > "stanąć w prawdzie" przeciwko Jakiemu. Bał się o sondażowe słupki.

Chyba nie przesadzę gdy napiszę że w tej sprawie schetynowska PO okazała paskudną małostkowość. Podobno HG-W była człowiekiem Tuska i Schetyna przy okazji komisji byle-Jakiego wykorzystał okazję by odsunąć ją od wice,- i zarządu.
                • wikul Re: Wdzięczność! 16.12.17, 14:57
                  https://bi.gazeta.pl/im/3b/a1/15/z22683195IE,Hanna-Gronkiewicz-Waltz.jpg
                  • alfredka1 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 16:48
                    Trochę jej zaszkodziła obecnośc w org.? Duch święty i przyjaźń z H.Suchocką .
                    dawno to było ale .....
                    • ewa9717 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 17:01
                      I między innymi dlatego nie zagłosuję na PO schetyniczne.
                      • wikul Re: Wdzięczność! 16.12.17, 17:35
                        ewa9717 napisała:

> I między innymi dlatego nie zagłosuję na PO schetyniczne.

Ja myślę że sytuacja jest specjalna i na obrażanie się na Schetynę przyjdzie czas. Trzeba zacisnąć wargi zatkać nos i zagłosować. No bo inaczej to na kogo? Jest jeszcze Nowoczesna ale ja mimo wszystko wolałbym ją na czele z Petru bo teraz jedność wisi na włosku. Niepohamowane apetyty Lubnauer na władzę mnie przestraszają i odstręczają.
                        • iryska2604 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 18:05
                          Tez jestem za tym aby zagłosować na tych co mają największy po pisie słupek,żeby tych głosów za bardzo nie rozdrobnić bo to niczego nie przyniesie..Opozycja zamiast sie kłocić między sobą powinna sie zebrać do kupy i razem iśc do wyborów.
                          • alfredka1 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 18:37
                            Masz rację Irysko ..
                            a teraz dla skołatanych nerwów :
                            explore.org/livecams#!/live-cams/player/brown-bear-salmon-cam-lower-river
                    • margit49 Re: Wdzięczność! 16.12.17, 20:52
                      Trochę jej zaszkodziła obecnośc w org.? Duch święty i przyjaźń z H.Suchocką .
                      dawno to było ale .....
                      masz rację,Alfredko, ciągle powtarzała "mój przewodnik duchowy",była chyba nawet w ZChN?
                      natemat.pl/109365,gronkiewicz-waltz-prezydent-namaszczona-przez-ducha-swietego-ekskomuniki-nie-bedzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka