qmarzanna
03.03.15, 10:33
Błąd
Przeczytałam kilka wątków i uważam, że popełniacie błąd. Błędem jest atakowanie. Brakuje u Was pozytywnego przesłania. Prawdziwi Słowianie mają bowiem jakby wrodzoną miłość, wrażliwość – uczuciowość, dobroć. Tak naprawdę to bliżej Słowianom do Jezusa, bo ten przede wszystkim miłością zwycięża świat (co nie znaczy, że nie można krytykować. Jednak krytyka powinna wypływać z miłości, a nie nienawiści do kogokolwiek). Dlatego tak wielu Słowian w Polsce nieświadomie (nawet nie wiedząc o tym,że są Słowianami), poczuło silną więź z Jezusem. On nie poszli za judaizmem, a za Jezusem (który ostro krytykował ówczesnych nauczycieli). Słowianie stanowią z Jezusem jakby duchowe jedno - to samo – łączy ich MIŁOŚĆ.
Jeśli chcecie propagować Słowiańskość to wydobądźcie miłość. Dajcie ludziom pozytywne przesłanie, a pójdą za tym. Czuję bardzo silne połączenie Słowiańskości z Achemenidami (?), Zaratusztrianizmem(?). Nie wiem skąd to przekonanie u mnie się pojawia, ale jest bardzo silne, wewnętrzne, głębokie.... Zaratustra i Jezus niosą to, co Słowianie mają w głębi siebie – miłość, humanizm, szlachetność, sprawiedliwość, wolność, czystość. Nie łączę Jezusa z judaizmem. On miał raczej połączyć idee wschodu z zachodem i południem (z zachodu wyszedł na północ) i objąć przesłaniem miłości cały świat.