03.03.15, 10:33

Błąd

Przeczytałam kilka wątków i uważam, że popełniacie błąd. Błędem jest atakowanie. Brakuje u Was pozytywnego przesłania. Prawdziwi Słowianie mają bowiem jakby wrodzoną miłość, wrażliwość – uczuciowość, dobroć. Tak naprawdę to bliżej Słowianom do Jezusa, bo ten przede wszystkim miłością zwycięża świat (co nie znaczy, że nie można krytykować. Jednak krytyka powinna wypływać z miłości, a nie nienawiści do kogokolwiek). Dlatego tak wielu Słowian w Polsce nieświadomie (nawet nie wiedząc o tym,że są Słowianami), poczuło silną więź z Jezusem. On nie poszli za judaizmem, a za Jezusem (który ostro krytykował ówczesnych nauczycieli). Słowianie stanowią z Jezusem jakby duchowe jedno - to samo – łączy ich MIŁOŚĆ.
Jeśli chcecie propagować Słowiańskość to wydobądźcie miłość. Dajcie ludziom pozytywne przesłanie, a pójdą za tym. Czuję bardzo silne połączenie Słowiańskości z Achemenidami (?), Zaratusztrianizmem(?). Nie wiem skąd to przekonanie u mnie się pojawia, ale jest bardzo silne, wewnętrzne, głębokie.... Zaratustra i Jezus niosą to, co Słowianie mają w głębi siebie – miłość, humanizm, szlachetność, sprawiedliwość, wolność, czystość. Nie łączę Jezusa z judaizmem. On miał raczej połączyć idee wschodu z zachodem i południem (z zachodu wyszedł na północ) i objąć przesłaniem miłości cały świat.
Obserwuj wątek
    • olszak-przytycki Błąd 03.03.15, 14:54
      Jezus miłości nie wymyślił.Jest ona udziałem wielu zwierząt ,przykładowo kwoka kocha swoje pisklęta,nawet maciora otacza troską swe prosięta.Miłość jest wyłącznie elementem życia i bez miłości do ludzi i świata nie można żyć.Miłość pochodzi z ewolucji jaka zaszła u zwierząt wiele milionów lat temu.Jej celem jest współdziałanie i troska o innych.Zadanie biologiczne:troszcząc się o innych troszczysz się o siebie bo w razie kłopotów bliźni ci pomogą.

Jestem ateistą a chrześcijan mam za ludzi niedorozwiniętych umysłowo.
      • qmarzanna Czy wiesz czym jest wolność? 03.03.15, 15:53
        Czy wiesz o tym, że jesteś niewolnikiem umysłu?
        Czy wiesz czym jest panowanie nad sobą? Mówię o tym panowaniu z rozmowy Boga z Kainem.
        Czy wiesz czym jest pokój wewnętrzny? Mówię o tym pokoju, który Jezus zostawił swoim uczniom.
        Intuicyjnie wpadła mi myśl, aby polecić Ci coś co znajdziesz na youtube : Alex Berdowicz „METODA SEDONA"
        Obejrzyj to, bo wtedy możemy rozmawiać z tego samego pułapu.
        • olszak-przytycki Czy wiesz czym jest wolność? 03.03.15, 16:56
          Bracie,nie obchodzą mnie żydowskie czary.Dla mnie nie nie istnieją żadne Jezusy,mordercy Kainy,mordercy Mojżesze.Nie jestem Żydem i chcę by Słowianie myśleli a nie wierzyli w semickie bajki.
          Jeśli naprawdę miłujesz świat to nie jedz zwierząt,nie niszcz przyrody.Ja tak robię.To jest prawdziwa miłość.
          • qmarzanna Re: Czy wiesz czym jest wolność? 03.03.15, 17:04
            Nie "należę" do żadnej religii. Ne jestem ateistką. Nie jem zwierząt. Nie niszczę przyrody.
            Czy chcesz wiedzieć coś jeszcze?

Wiesz już czym jest zniewolenie umysłu?
            Czym jest brak panowania nad sobą?
            Czym jest wolność?
            Czym jest pokój, którego nikt nie może zniszczyć?
            • olszak-przytycki Czy wiesz czym jest wolność? 03.03.15, 17:20
              Wiem czym jest życie.To tylko biologia,przyroda.Nie doszukuję się w zwykłych procesach ewolucji jakichś cudów naturalnych wymyślonych przez Żydów czy innych ludzi.Jeśli czegoś nie wiem to nie wiem.Może muszę wiedzieć a może nie.

Heh,kto Ci tak wyprał mózg?"Wolność,panowanie nad sobą,zniewolenie,pokój"-wszystko to są slogany,brednie .Idź zrób kupę to Ci przejdzie.
              • qmarzanna Re: Czy wiesz czym jest wolność? 03.03.15, 18:29
                kto Ci tak wyprał mózg?
                Radzę jednak posłuchać co mówi Alex, bo to co mówi każdy może sprawdzić na sobie.
                Jeśli to zrobisz, poczujesz czym jest wolność, panowanie nad sobą i spokój wewnętrzny, którego nikt Ci już nie zburzy.

Zawsze wszystko sprawdzam, aby wyrobić sobie swoje zdanie. Może nim coś odrzucisz, sprawdź najpierw.
                • olszak-przytycki Czy wiesz czym jest wolność? 04.03.15, 21:07
                  Ojojoj,Tusk jest agentem Rosji,Miller i Piechociński.Tylko "udają",że są za USA i Watykanem.

Jaro Kaczyński główny nawiedzony Rzeczypospolitej
                  • olszak-przytycki Re: Czy wiesz czym jest wolność? 29.03.16, 17:18
                    Kaszczyńzgky rzuńdziy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka