Dodaj do ulubionych

zupełny brak orgazmu

09.12.03, 18:31
Czy jest możliwe, że orgazm zależy od fizycznej budowy kobiety?
Współżyję z moim mężem od dwóch lat i nigdy go nie miałam. Dodam, że mąż jest
cudownym człowiekiem, bardzo go kocham, a on bardzo się stara...
Czy możliwe, że ze mną po prostu coś jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • b-azylia Re: zupełny brak orgazmu 09.12.03, 21:07
      wisz...napisalam Ci bardzo długi i wyczerpujący list na pocztę, ale podczas
      wysylania coś się zawiesiło, i chyba nie poszlo, daj znać czy coś otrzymalaś,
      moż napisze po raz drugi...
      • yoo77 Re: zupełny brak orgazmu 10.12.03, 13:54
        Strasznie mi przykro, bo już się ucieszyłam, ale niestety nic nie doszło.
        Mogłabyś napisać jeszcze raz? Bardzo bym była wdzięczna...
        • b-azylia Re: zupełny brak orgazmu 10.12.03, 15:09
          postaram sie szerzej ponownie odpisac wieczorem..bo to był długoi list i mi
          jest jeszcze bardziej przykro ze nic nie doszlo, tymczasem wysylam na
          pocieszenie "wklejke"z wątku 18 ,ktory jest pare watków niżej ,na tej
          stronie,to wypowiedz pana doktora o zapytania dziewczyn o brak przyjemnosci
          podczas stosunku, przy podnieceniu przed...to ta najbardziej pozytywna
          mozliwosc źródła Twoich problemów...mam nadzieje ze o to i tu chodzi,ja
          rozpisałam się troszkę dalej,ale i to wzięłam pod uwagę...:
          "W odróżnieniu od mężczyzn, u których przeżycie orgazmu występuje wraz z
          ejakulacją, kobiety muszą się uczyć przeżywania i odczuwania rozkoszy
          seksualnej. Rozkosz seksualna nie pojawia się u Was niejako automatycznie wraz
          z wykonywaniem określonych czynności seksualnych. Psychofizjologia Twoich
          reakcji seksualnych kobiety jest o wiele bardziej złożona. Mechanizm „ uczenia
          się „ jest u każdej kobiety odmienny i związany jest nierozerwalnie z
          czynnikami biologicznymi ( osobnicza siła potrzeby seksualnej oraz sprawność
          mechanizmów anatomiczno - fizjologicznych biorących udział w reakcjach
          seksualnych ) , czynnikami psychologicznymi, oraz wpływem mechanizmów
          kulturowych, środowiskowych i socjalnych - które regulują zachowanie i
          odczuwanie seksualne. Proces uczenia się jest podstawowym mechanizmem rozwoju
          psychoseksualnego każdej kobiety oraz ma zasadnicze znaczenie dla przebiegu u
          niej reakcji seksualnych. Natężenie satysfakcji seksualnej kobiety wzrasta
          stopniowo do około 30 r. ż.. W tym czasie dopiero mężczyzna może oczekiwać, że
          jego partnerka osiągnie pełnię zdolności do pełnego przeżywania swojej
          seksualności. Pod warunkiem, że proces uczenia się przebiegał harmonijnie.
          Pomimo rozpoczęcia przez Ciebie, przed siedmiu laty aktywności seksualnej,
          nadal masz kłopoty z osiąganiem maksymalnego poziomu natężenia satysfakcji
          seksualnej. Ty się jej jeszcze nie nauczyłaś. Twoja psychika i Twoje ciało
          najpierw muszą nauczyć się, że pieszczoty i współżycie związane są z
          doznawaniem przyjemnych doznań. Musisz nauczyć się je akceptować, zaangażować
          w nie psychicznie. Takie nastawienie psychiczne ułatwi jej pełniejszy odbiór
          wrażeń i bodźców. Dlaczego tak się nie dzieje w Twoim przypadku odpowiedzieć
          może lekarz seksuolog po zebraniu dokładnego wywiadu,
          dotyczącego wszystkich aspektów Twojego dotychczasowego życia emocjonalnego i
          seksualnego.".....
          pozdrawiam i do napisania wieczorem;)
          • yoo77 Re: zupełny brak orgazmu 10.12.03, 19:02
            dziękuję Ci bardzo i czekam na wieczorny list:-)
            • b-azylia Re: zupełny brak orgazmu 10.12.03, 23:27
              przepraszam Cie yoo,napisze jutro dzis juz nie mam sily,ledwo wrocilam do
              domu,jestem po wizycie u seksuologa i mam dosc:(
              • yoo77 Re: zupełny brak orgazmu 11.12.03, 12:57
                OK, czekam cierpliwie.
                Nigdy nie byłam u seksuologa, dużo Ci dają te wizyty?
                Dobrego dnia!
                • b-azylia Re: zupełny brak orgazmu 11.12.03, 22:33
                  napisalam,pozdrawiam,daj znac czy doszlo:)
                  • yoo77 Re: zupełny brak orgazmu 13.12.03, 12:26
                    Dopiero teraz mogłam odebrać pocztę. Doszło! Właśnie zabieram się do czytania.
                    Dziękuję!
    • andrzej.depko Re: zupełny brak orgazmu 14.12.03, 22:13
      W odróżnieniu od mężczyzn, u których przeżycie orgazmu występuje wraz z
      ejakulacją, kobiety muszą się nauczyć przeżywania i odczuwania rozkoszy
      seksualnej. Rozkosz seksualna nie pojawia się u Was niejako automatycznie wraz
      z wykonywaniem określonych czynności seksualnych. Psychofizjologia Twoich
      reakcji seksualnych kobiety jest o wiele bardziej złożona niż jej partnera.
      Fakt współżycia seksualnego od dwóch lat, nie musi wiązać się jednocześnie u
      Ciebie z osiąganiem maksymalnego poziomu natężenia satysfakcji seksualnej.
      Ty się jej musisz nauczyć. Mechanizm „ uczenia się „ jest u każdej kobiety
      odmienny i związany jest nierozerwalnie z czynnikami biologicznymi ( osobnicza
      siła potrzeby seksualnej oraz sprawność mechanizmów anatomiczno -
      fizjologicznych biorących udział w reakcjach seksualnych ), czynnikami
      psychologicznymi, oraz wpływem mechanizmów kulturowych, środowiskowych i
      socjalnych - które regulują zachowanie i odczuwanie seksualne. Proces uczenia
      się jest podstawowym mechanizmem rozwoju psychoseksualnego każdej kobiety oraz
      ma zasadnicze znaczenie dla przebiegu u niej reakcji seksualnych. Natężenie
      satysfakcji seksualnej kobiety wzrasta stopniowo do około 30 r. ż.. W tym
      czasie dopiero mężczyzna może oczekiwać, że jego partnerka osiągnie pełnię
      zdolności do pełnego przeżywania swojej seksualności. Pod warunkiem, że proces
      uczenia się przebiegał harmonijnie. W Twoim przypadku powinnaś przede
      wszystkim skoncentrować się na swoich doznaniach, a nie na pogoni za orgazmem.
      Twoja psychika i Twoje ciało najpierw muszą nauczyć się, że pieszczoty i
      współżycie związane są z doznawaniem przyjemnych doznań. Musisz nauczyć się je
      akceptować, zaangażować w nie psychicznie. Takie nastawienie psychiczne ułatwi
      jej pełniejszy odbiór wrażeń i bodźców.. Stopniowo zakres odbieranych bodźców
      będzie się poszerzał. Skala wrażeń i przeżyć się powiększy. Staniesz się
      bardziej aktywna we współżyciu. Z biorcy staniesz się aktywną partnerką, która
      sama dobierać będzie najbardziej optymalne dla siebie i partnera pieszczoty i
      ułożenia ciała. Własna aktywność we współżyciu uświadomi Ci, że sama też
      możesz zwiększać u siebie zakres doznań. Zaangażowanie we współżycie,
      współaktywność, zainteresowanie i odkrywanie swoich możliwości w poszerzaniu
      doznań i wrażeń pogłębi u Ciebie psychiczne nastawienie na możność osiągnięcia
      orgazmu, który już wtedy będzie tylko sprawą czasu. Aż pewnego dnia nagle sama
      odkryjesz, że nastąpiła u Ciebie jakościowa zmiana w dotychczasowym odczuwaniu
      satysfakcji i nie jest to już tylko satysfakcja, ale właśnie orgazm.
      Niewątpliwie ważnym czynnikiem w osiąganiu tejże satysfakcji jest pełna
      akceptacja partnera. Napisałaś, że ” mąż jest cudownym człowiekiem, bardzo go
      kocham, a on bardzo się stara ”. Jeżeli jego pieszczoty lub zachowania
      seksualne Ci odpowiadają, to z pewnością proces uczenia przebiega prawidłowo.
      Być może za wolno w Twojej ocenie, ale prawidłowo. Jeżeli jednak oczekujesz
      czasami innych pieszczot, lub te które lubisz są zbyt krótkie, zupełnie
      nieświadomie, możesz mieć problemy w zupełnym oddaniu się temu co robisz.
      Blokować to może zakres przeżywanych doznań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka