Dodaj do ulubionych

Moda na Kosmatki

14.02.02, 10:45
Wczoraj byłam u Steni za kanałkiem, ona mówi, że nadchodzi znów moda na
Kosmatki. I że z tego powodu ta arteria od mostu na sznurkach będzie zwać się
Kosmatki. Dobrze, że Stefa jako wieśniara mieszka kawałek dalej na Burakowej.
Mają ją przesiedlać, może na Abra-hama, bo to straszna prostaczka. Ale wciąg do
wódy ma niezły.
A ten mostek nad smródką można poprawić, bo dziury takie, że jak kiedyś szłam
od Stefy do nocnego i sikałam z mostu do wody, to myślałam, że to dołem kajak
płynie, a to ja się w wodzie odbijałam.
No i już dośc mam mieszkania u Wieśka na Dwudziestu Jeden Dzieci z Warszawy,
myślałam zawsze, że w Warszawie jest więcej dzieci.
Chyba wrócę do Kazika na Brzeską.
Obserwuj wątek
    • d.z Re: Moda na Kosmatki 14.02.02, 10:58
      Jak dobrze rozumiem Ciebie Krysiu, to jesteśmy sąsiadami.
      Góra z górą się nie zejdzie, a człowiek człowieka...
      Nie wyprowadzaj się z Gocławia. Dla nas przeciętnych mieszkańców tego blokowiska,
      to ogromny zaszczyt móc mieć świadomość, iż ktoś tak "Charakterny" tutaj mieszka.
      Możen nawet rondo by zbudowali (oczywiście na Twoją cześć)...
      Jeśli chodzi o "kosmatki", to cóż widzę, że robię się powoli "modny" ;)))
    • kubajek Re: Moda na Kosmatki 14.02.02, 11:20
      zniszczona_krystyna napisał(a):

> Wczoraj byłam u Steni za kanałkiem, ona mówi, że nadchodzi znów moda na
      > Kosmatki. I że z tego powodu ta arteria od mostu na sznurkach będzie zwać się
      > Kosmatki. Dobrze, że Stefa jako wieśniara mieszka kawałek dalej na Burakowej.
      > Mają ją przesiedlać, może na Abra-hama, bo to straszna prostaczka. Ale wciąg do
      >
      > wódy ma niezły.
      > A ten mostek nad smródką można poprawić, bo dziury takie, że jak kiedyś szłam
      > od Stefy do nocnego i sikałam z mostu do wody, to myślałam, że to dołem kajak
      > płynie, a to ja się w wodzie odbijałam.
      > No i już dośc mam mieszkania u Wieśka na Dwudziestu Jeden Dzieci z Warszawy,
      > myślałam zawsze, że w Warszawie jest więcej dzieci.
      > Chyba wrócę do Kazika na Brzeską.

Krycha, to byłaś kurde Ty?
      Siedziałem sobie kiedyś grzecznie pod mostkiem ale zapasy mi sie skonczyły wiec
      chciałem iść do nocnego. Jak tylko wyszlem to takiego cos wielkiego, czarnego sie
      w górze ukazało, myslałem że chmurzysko jakie, tym bardziej że zaczeło lac, więc
      wlazłem pod mostek spowrotem i chyba zasnolem bo jak sie ocklem to puste
      kieszenie już mialem i z nocnego klapa, musialem znowu na krzyżówke kolo Marsa
      iść i na jednej nodze skakac kolo samochodow. Ale ja nie o tym. Ty Krycha jak
      drugi raz bedziesz z mostku lać to uwazaj zeby z wiatrem bo jak pod wiatr to mi
      na łóżko leci a karton szybko nasiąka. No i jak do nocnego bedziesz szla to
      zajrzyj do mnie po drodze, pojde z toba zeby cie jakies menele nie zaczepiali.
      No, koncze bo mi sie bateria do łaptopa kończy, musze znowu podladowac od
      jakiegos samochodu.
      Trzym sie.

• atrakcyjny_kazimierz Re: Moda na Kosmatki 14.02.02, 12:27
      a wróc, Krysiu, wróc. na Brzeskiej to jak dostaniesz po mordzie to wiesz że nie
      od obcego bo tu same swoje. znaczy zasadniczo to one kobit nie bijom bo jeszce
      odrobine honorne som ale jak juz wszystkiech chłopa obijom to kto wie. w kazdem
      razie nie czeba daleko po gorzałkie dymać bo tu co druga kamienica bimbrownia i
      co druga melyna. no i każden kurtularny to posiada w domu zapas wódek czystych
      (ja trzymam polskom żytniom z importowanech ziemiaków) kolorowe (denaturka i
      borigo) oraz wiaderko do sporzondzania drinków. i morowe kurtularne chłopaki tu
      mieszkajo i dziewczyny terz. jak raz w tamtem roku odwiedzała mie taka jedna
      znajoma i szła Zombkowskom od tramwajła to muwiła potem że straszna kultura tu
      panuje bo zaraz jak tylko przeszła to na chodnik spadło pianino znakiem tego ze
      jakieś pianisty tu mieszkajom i inne artysty
      Paraga stolycom kurtularnom Polski
      • ksymenka Re: Moda na Kosmatki 14.02.02, 14:31
        Brawo KRYCHA! TAK TRZYMAC!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka