Gość: oskar IP: 195.94.210.* 04.09.02, 14:41 Jak poradzić sobie ze strasznymi zakwasami - jak złagodzić ich skutki? z góry dzięki za pomoc oskar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: zakwasy IP: 10.202.8.* 04.09.02, 16:20 Gość portalu: oskar napisał(a): > Jak poradzić sobie ze strasznymi zakwasami - jak złagodzić ich skutki? > z góry dzięki za pomoc > oskar Jedz dużo wit C, pójdź na saunę i rozćwić. Jeżeli to są zakwasy po długim niećwiczeniu to możesz pocierpieć nawet 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: zakwasy IP: 195.112.95.* 04.09.02, 18:32 No chyba musisz przeczekac. I duzo pic. Ja po moim pierwszym w zyciu treningu na silowni nie mogle usiasc na sedesie, a zejsc po schodach udawalo mi sie tylko dzieki poreczom. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_102 Re: zakwasy 04.09.02, 18:38 hi, hi! Ja po moim pierwszym aerobicu, na którym oczywiście popisywałam się jak mogłam, budziłam się przy przewracaniu z boku na bok. A do tego zrobiłam ten błąd, że zaraz następnego dnia poleciałam to "rozpływać" na basenie. I chyba od tego było jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: zakwasy 04.09.02, 18:49 Zakwasy to potreningowa sztywność/bolesność mięśni spowodowana zatrzymaniem kwasu mlekowego. Bolesność opóźniona (2- 3-ci dzień) to efekt nagromadzenia wapnia w mięsniach - uszkodzone włókna mięśniowe zrastają się (i wzmacniają), więc trzeba dać im się zregenerować. Odpowiedz Link Zgłoś