Dodaj do ulubionych

Real - Jubilerska

IP: 178.73.37.* 12.04.11, 19:19
Planowałem zakup jednego artykułu w Realu. Niestety, nie było. Najkrótszą drogą (obok kas samoobsługowych) usiłowałem wyjść. Usiłowałem nieskutecznie za sprawą interwencji ochroniarza. Wskazał wyjście dokładnie po przeciwnej stronie sporej przecież hali. Zapytany dodał, że to zalecenie dyrekcji. Przeszedłem, nieco zaskoczony, we wskazane przez niego miejsce i co tam zobaczyłem? Tablicę informacyjną z planem stoisk, na której zaznaczono wejście na obszar handlowy, ale... wyjścia nie ma. Mimo to wyszedłem i ponownie podszedłem do ochroniarza. Poprosiłem go o przekazanie dyrekcji, by skoro nie chce ułatwić życia klientowi to niechby skorygowała tablicę informacyjną. Ochroniarz kategorycznie odparł, że on nie jest od przekazywania dyrekcji czegokolwiek! W tym czasie podszedł inny pracownik, który podał się za przedstawiciela dyrekcji. Jemu więc przekazałem swoje uwagi. Tenże zaś odparł, bym w tej sprawie... napisał zażalenie do dyrekcji!!
Żachnąłem się wówczas i odparłem, że tego nie zrobię, ale także nie będę więcej robił tu zakupów. Usłyszałem w odpowiedzi, że mam takie prawo!
Niniejszym chciałbym podziękować temu panu (czego na miejscu nie zrobiłem) za uświadomienie mi moich praw.
Obserwuj wątek
    • Gość: tia Re: Real - Jubilerska IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.11, 20:47
      Myślę, ze Twoja noga już więcej w tym blaszaku nie postanie...
      Jest tyle innych fajnych i duuuuuuzo tańszych sklepów.
      • Gość: Hey Re: Real - Jubilerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 01:17
        > Jest tyle innych fajnych i duuuuuuzo tańszych sklepów.
        ???
        daj cynk gdzie? nie bądź żyła !
        • Gość: tia Re: Real - Jubilerska IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.11, 20:36
          Np w klasie "jogurtów" za 40 gr kanister to Tesco;)
    • Gość: kumaty Re: Real - Jubilerska IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 06:40
      Jesteś facet ROZCZENIOWY i jakiś taki MAŁY!!!
      • Gość: tratatata Re: Real - Jubilerska IP: 195.184.83.* 13.04.11, 10:28
        bo może za dużo oglądał tvn. Tak właśnie wygląda sfrustrowany elektorat PO, a raczej PO 5 (wszystko po 5)
        • Gość: Bobi Re: Real - Jubilerska IP: 212.160.172.* 13.04.11, 11:25
          Dziwny kraj, w których starcie słowne z orchoniarzem musi się zostać powiązane z polityką.
          Dajemy się wrabiać partiom w grę.
          To że rządzili, rządzą i będą rządzili nami głupki i manipulatorzy to oczywiste. Pytanie tylko czy damy się manipulować. I dotyczy to wszystkich opcji ... świętych już w polityce nie ma.
        • Gość: meeeee To przecież Geant a nie żaden real IP: *.home.aster.pl 13.04.11, 12:17
          Sklep ustala zasady, niestety ale taka prawda. Mi się zdarzało tak wychodzić, ale gdyby się czepiali to bym raczej odpuścił. Tak samo jak raz się czepiają gdy wchodzę z plecakiem a raz nie.
          • Gość: z_dala_reala Re: To przecież Geant a nie żaden real IP: 178.73.37.* 13.04.11, 16:02
            Ależ ja nie mam nic przeciwko ustalania zasad przez sklep. Szkoda tylko, że te stosowane w realu niewiele mają wspólnego z logiką, a już z pewnością nic z chęcią bycia przyjaznym klientowi. Bo zakaz wyjścia bez zakupów obok kas samoobsługowych jest irracjonalny.
        • Gość: ja Re: Real - Jubilerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:36
          tratata, moherowa gnido.
          • Gość: tratata Re: Real - Jubilerska IP: 195.184.83.* 13.04.11, 13:42
            widzę, że kompleksy z ciebie wyłażą :-)
            Następny frustat
            • Gość: toja Re: Real - Jubilerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 18:58
              ty,sratatata, a kupy ci się nie chce?
      • pantalon Re: Real - Jubilerska 13.04.11, 14:10
        >Jesteś facet ROZCZENIOWY

a moze Rozcienczony :)
    • lesio5 Re: Real - Jubilerska 13.04.11, 15:01
      Real to najgorszy z sieci marketów a z chamstwem ochrony spotkałem się już kilkanaście lat temu w jednym z pierwszych wtedy marketów w Ostrowie Wielkopolskim.
      A teraz to chyba tylko masochiści tam robią zakupy. Konstrukcja kas - krótka taśma i duży zbiornik na towary po skasowaniu lub długa taśma i mała komora - to chyba jakiś debil wymyślił.
      Odkąd otwarli Tesco na Gocławiu wybór jest prosty.
      • Gość: No i ? Re: Real - Jubilerska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 21:03
        Nie wiem czy prosty. Jakoś do tesko przekonać się nie mogę. Trochę mnie kupowanie z palet i kartonów odstrasza. Wybór też jest mniejszy.
        Ja w tesko kupuję tylkko jak muszę zrobić zakupy bardzo późno.
    • teef Re: Real - Jubilerska 13.04.11, 21:57
      Nie podoba mi się specyficzny zapach, który się unosi w Realu. Jakiś konglomerat chemii i kuchni.
      Kupuję tam rzadko, a jak zaistniało nieopodal Tesco to praktycznie wcale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka