Dodaj do ulubionych

co tam bedzie????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:04
czy ktoś wie co będą budować na ulicy Grochowskiej przed placem Szembeka od
strony Wiatracznej /po prawej stronie/?????
Obserwuj wątek
    • niech Re: co tam bedzie???? 27.05.04, 00:32
      Chcieli tam zbudowac jakis hipermarket - ale byly (oczywsicie) protesty. Wedlug
      mnie moga tam postawic tylko zwykly market albo podrobe typu Marcpol. Szkoda
      tego parczku ale jest koszmarnie zabrudzony, bez niskiej zieleni i pelen meneli.
      PS. Sam w czasie spacerow boje sie tam spozyc piwko - towarzycho mi nie
      odpowiada.
      PS2. Tak malo mamy zieleni na Grochowie ze szkoda by bylo...
      • Gość: Enzo Re: co tam bedzie???? IP: *.aster.pl 27.05.04, 02:31
        Będą pewnie budowac jakiś markecik. Może Szembek wreszcie padnie. Choć jest tam
        stosunkowo tanio to w ciągu dnia przejechać nie można no i ten brud i smród...
        Pozwolenie mieli blokowane ponoć przez Sztybera radnego miasta który dzięki
        układom z Kaczorem mógł robić co chce... ale widocznie miłość pękła..
    • Gość: DoKo KSP Re: co tam bedzie???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 08:07
      Miałam zadać to samo pytanie... Żal mi się zrobiło tego parku :( Ech czy w
      warszwaie trzeba zabudowywać każde wolne miejsce, każdy trawnik??????? Mam tego
      serdecznie dość!!!!!!! Protestujemy? :)
    • Gość: kiwi Re: co tam bedzie???? IP: *.chello.pl 27.05.04, 18:10
      Chyba nie chodzi tu o park ten na którym miał być budowany hipermarket, czyli
      jadąc od Wiatracznej ZA placem Szembeka po LEWEJ stronie a nie, jak pyta Gosia,
      PRZED placem od Wiatracznej jadąc po PRAWEJ. Czyli gdzieś w okolicy stacji
      benzynowej i hotelu Felix?
      • niech Re: co tam bedzie???? 27.05.04, 18:20
        Mi sie wydawalo ze ten market mial byc wlasnie budowany w okolicach stacji i
        nowowybudowanej kilkunastopietrowej ohydy (niedaleko hotelu F.). Jadac od pl.
        Szembeka w strone Marsa mamy Park im. 13 Wrzesnia (tam sa chyba korty tenisowe)
        a potem taki dosc zapuszczony skwer naprzeciwko Geanta.
      • Gość: Mat Re: co tam bedzie???? IP: 5.5R* / *.nokia.com 28.05.04, 13:14
        Carrefour miał być budowany na tym trawniku zwanym parkiem Zajdla (ale co to za
        park jak nie ma drzew) przed bloczyskiem Budimexu między Omulewską a Mlądzką.
        Czy to tam teraz coś zagrodzili? Ciekawe, na pewno nie będzie to żaden
        hipermarket bo nie ma szans na zezwolenie w aktualnej sytuacji.
        • niech Re: co tam bedzie???? 28.05.04, 14:54
          Ale tam sa takie bardzo wysokie drzewa.
          • Gość: Mat Re: co tam bedzie???? IP: 5.5R* / *.nokia.com 28.05.04, 15:46
            Ehm, może i są, znam to miejsce tylko przejazdem, może mi sie i faktycznie nie
            utrwaliły jakoś te drzewa... W każdym razie Carrefour miał być tam. Czy ten
            płot o którym mówimy to tam czy gdzie indziej?
            • niech Re: co tam bedzie???? 31.05.04, 16:00
              Tak, to wlasnie tam. Obok jest punkt gdzie napelniaja butle z gazem - pracownik
              dlugo opisywal mi co sie stalo - wlasciciel dwoch stojacych obok
              nowozbudowanych domow zbankrutowal, ta ziemia przy Grochowskiej nalezala do
              niego i w ramach windykacji dlugow zabrali mu ja i maja tam postawic sklep. Ale
              ze sie spieszylem to nie dopytalem o szczegoly - nie gwarantuje tez ze moje
              zrodlo czegos nie pokrecilo. Drzewa sa - choc mniej okazale niz pamietalem.
              Szkoda tego skweru - ale z drugiej strony podziwialem szpaler drzew rosnacych
              wzdluz Grochowskiej po lewej stronie - sa bardzo okazale - nie wiem jaka dluga
              ulica w W-wie moze sie takimi pochwalic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka