Gość: gizmo
IP: *.wroclaw.dialog.net.pl
10.02.15, 16:46
Jak już tu pisano na Kamionek przenosi się klub Sen Pszczoły. Trafia do fantastycznych przemysłowych zabudowań Peruna, na pewno dla nich samych warto będzie zajrzeć. A co poza tym nowego?
Przez Grzybki przeszło tornado. ostał się tylko pub w centralnej części. Knajpa azjatycka w budynku A6 ma na sobie informacje o remoncie, który nie ma daty zakończenia, to nie wróży dobrze – a szkoda, była niezła. Knajpa azjatycka w budynku D2, która była koszmarnie zła, zamknięta, bez śladów nowego lokatora. Knajpa prowadzona przez Palestyńczyka zamknięta, ale już na jej miejscu jest nowość – burgerownia Beef4you. tak właściwie to chcą być nazywani restauracja amerykańska, wszystko jest ozdobione gadżetami filmowymi, nazwy burgerów też nawiązują do tytułów filmów. Sklep Kapselek przeniósł się do innego pomieszczenia, a dzięki temu dwa boksy zajęło Bistro Rondelek. To są chyba zwykłe obiady domowe, nie ma menu, nie ma informacji, nic nie ma... A wszystkie te rzeczy odkryłem wizytując Czech Music Pub Warszawa-Praha. Mieści się pod adresem D5, ma dwa poziomy. Z muzyki jest radio czeskie lecące z głośnika non-stop, z Pragi piwa czeskie i namiastka czeskiej kuchni. Tak w zasadzie to jest jedno danie, smażony ser, najgorszy jaki jadłem w życiu. Ludzie, jak w karcie jest jedno danie, to ono powinno być co najmniej poprawne. Następnym razem, jak pojedziecie do Czech, po prostu je zamówcie. Popatrzcie na frytki, na ser, na tatarską omaczkę i zacznijcie od nowa. Piwa są, raczej z butelek, bo lane było jedno. Nie wiem czy mi smakowały, temperatura wewnątrz krążyła w okolicach dziesiątki, przeziębiłem nerki i tyle. Po prostu właściciele oszczędzają na ogrzewaniu – czytaj: nie ma.
Beef4you ma konkurencję na Wiatraku, bo otworzyła się tam sieciówka Bobby Burger – Grochowska 210, pawilony z rurkami z kremem. Jej największa wadą są wysokie ceny, ale okazuje się, ze to nie jest problem na Kamionku – w weekend wszystkie miejsca zajęte!
Na Grochowskiej 237 już wkrótce otwarcie restauracji gruzińskiej – jest szansa, że nowi właściciele zlikwidują nieaktualny napis Kawiarnia Smakosz i poznamy prawdziwą nazwę tego przybytku.
Na Saskiej Kępie bez zmian. To znaczy zauważyłem jedną, na Francuskiej 12a restauracja połączona ze sklepem z winami (stąd nazwa Skład Win) stała się restauracją Miąższ. Tu jest recenzja – raczej zniechęcająca. W tym budynku na rogu była knajpa włoska, jej właściciele proste dania proponowali w cenach michelinowo-trójgwiazdkowych, to się musiało skończyć plajtą.
Coś przegapiłem?