Dodaj do ulubionych

Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73

26.08.05, 16:28
Witam
Czy jest na forum ktoś z rocznika 1973 z podsrawówki na Fundamentowej???
A może są tu nauczyciele którzy uczyli te roczniki???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • herrdocent Niestety jestem 76 31.08.05, 15:33
      ale pewnie kilka nauczycielek typu Nawrocka i Nowicka to i Tobie daly sie we
      znaki one tam dlugo ciemiezyly dziatwe z biologii i fizyki ;). Pewnie z
      widzenia z korytarza tez mozemy sie znac w sumie 3 klasy roznicy
      • nika.j Re: Niestety jestem 76 01.09.05, 12:26
        ojej, a ja właśnie przed chwilą o to samo się pytałam. Nie zauważyłam że jest
        taki temat, ale nie szkodzi.
        Ja chodziłam od 77 roku do tej szkoły. Panią Nowicką i Nawrocką znam.
        Też mnie uczyły.
        Nie wiem czy kojarzycie ale dyrektorką jest teraz Pani Danuta Rybka była od wf.
        Pozdrawiam
        nika.j
        • nika.j Re: Niestety jestem 76 01.09.05, 13:09
          Ja jestem rocznik 1970.

Pozdrawiam
          nika.j
          • Gość: Peppa Re: Niestety jestem 76 IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 10.10.05, 07:43
            Czesc nika j. ja tez rocznik 70. z tym ze moim wychowawca była P. Rotter
            • Gość: nika.j Re: Niestety jestem 76 IP: *.chello.pl 12.09.06, 14:12
              ups, to pewnie się znamy chociaż z widzenia ;)
            • Gość: nika.j Re: Niestety jestem 76 IP: *.chello.pl 12.09.06, 14:13
              Moją wychowawczynią była pani Kmieć - rosyjski i chodziłam do klasy A
            • nika.j Re: Niestety jestem 76 31.01.07, 13:48
              Peppa ty masz na imię Renata !!!!
      • Gość: gmyrsson Re: Niestety jestem 76 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:26
        ja jestem rocznik 83 a znam nawrocką i nowicką. to były maszyny nie do
        zajechania :)
    • Gość: ? Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 05.09.05, 12:16
      ?
      • lw73 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 05.09.05, 14:35
        Witajcie
        Ja jestem własnie 73! Andrzej Kosiorek był moim wychowawcą. Super facet!!!
        ....ale przed Rybką był jeszcze Lewandowski!!!
        Hm Nowińska, Kicińska to były piły, Ja jeszcze pamietam bardzo dobrze Panią Gadomską od geografii pewnie tez pamiętacie? Bardzo polubiłem dzieki niej ten przedmiot.
        A! No i Matyldę Miegoć od ruska:-))
        • Gość: nika.j Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 06.09.05, 09:43
          Moją wychowawczynią była pani Kmieć, nie pamiętam imienia, uczyła rosyjskiego.
          Pierwszą wychowawczynią była pani Szczerbińska, toooo była super wychowawczyni.
          O rany... ale to było dawno. Ja jeszcze pamiętam panią Budziejewską od
          historii. Ale nie pamiętam kto mnie uczył matematyki i polaka ???
          ZPT uczyła taka grubaśna pani, też nie pamiętam jej nazwiska. Ale śmieszna
          była.
          Wy mogliście mieć już innych nauczycieli.
          Pozdrawiam
          nika.j
          • herrdocent Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 06.09.05, 09:58
            od ZPT to byla Irena Chodowska byla moja wychowawczynia smieszna a i owszem
            przycielismy ja jak myla nogi w zlewie na zapleczu sali ZPT chlopcow. Pani
            Budziejewska jest moja sasiadka z bloku bo nadal tkwie na Iganskiej
            • herrdocent Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 06.09.05, 10:00
              matme to mialem z Pania Krawczyk potem z Zarowska a potem z nowa nauczycielka
              Chrzanowska. Polak to Pani Rotter ale byla tez Polonis
              • lw73 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 06.09.05, 12:23
                Oj tak dawno to był juz ij dawno!!!
                Co do matematyki to faktycznie uczyła mnie Pani Żarowska (Żarówa)
                Co do nauczycieli op Polaka to nie mniałem szcześcia do nauczycieli Pamiętam taką nauczycielkę na imie miała...............Szynol. Miała fioła na punkcie teatrzyków:-), potem juz nie pamietam kto bo jakoś co roku się zmieniali.
                WF To była Pani Rybka na zmiane z Zielińską, ale to nam było obojętne bo u wszystkich graliśmy w piłkę.
                A co do ZPT też nas uczył Pan Kosiorek. Jak już powiedziałem Bardzo równy gość.
                (chyba znalazł żonkę)
                Chyba chwilowo więcej nie pamiętam jeśli jakieś nazwisko się Wam przypomni to piszcie.
                A może jakaś smieszna historia związana z nauczycielam lub sobą podczas tych pięknych szkolnych dni???
                A! Też mieszkam na Igańskiej
                Pozdrawiam
                • Gość: magbag Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:30
                  Heh - wzięło mnie na sentymenty (to chyba objaw starzenia ;)) - i w ramach poszukiwań trafiłam na ten temat. Też kończyłam 253 - w 87 roku - jestem rocznik '72.
                  Wielkie dzięki dla tych, którzy odświeżyli moją pamięć. Zawsze miałam problemy z zapamiętywaniem nazwisk - a dzięki Wam przypomniałam sobie kilka ;).
                  Moją wychowawczynią była - wspomniana już tutaj Matylda Mięgoć (zwana "Mecią") - zwolenniczka farbowania włosów w dziwnych barwach (typu fiolecik).
                  Lw73 podpisuję się pod Twoim postem z konkretnego powodu - w celu zajadłej i zażartej obrony polonistki - Pani Szynol, a zwłaszcza jej świra na punkcie teatrzyków. To dzięki jej "świrowi" postanowiłam zostać aktorką i zdania uparcie nie zmieniłam. Nie mam wielu wspomnień z podstawówki - ale teatrzyk pamiętam. Zwłaszcza nader oryginalną wersję "Kota w butach", w którym było kilka kotów i kilka księżniczek "na raz" - bo większość koniecznie chciała grać te role ;). Występowaliśmy z tym "Kotem" na jakimś konkursie teatrzyków - i nawet załapaliśmy jakąś nagrodę - z czego byłam bardzo dumna ;). Poza tym miałam wystrzałową kreację księżniczki - wypożyczoną z teatru, w którym pracowała moja mama.
                  Ehhh.... miło tak czasem powspominać. Pani Szynol jestem też dozgonnie wdzięczna za przymykanie oka na moje problemy z ortografią. Z pisaniem nigdy nie miałam problemów – ale mimo wysiłków błędy robiłam. Pamiętam, jak raz Pani Szynol poprawiła mi „ortografa” w wypracowaniu, żeby postawić mi 5 ;). Teoretycznie nie było to pedagogiczne – ale praktycznie nie zaszkodziło mojej edukacji. Z czasem i tak ortografia przestała sprawiać mi problemy (prawie ;)). Uczyła mnie większość wymienionych w temacie nauczycieli.

BTW - mieszkałam na Majdańskiej - zresztą moi rodzice nadal tam mieszkają.

pozdrowienia dla wszystkich absolwentów Porazińskiej
            • Gość: nika.j Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 06.09.05, 16:19
              oj z tymi nogami to musiało być .................okropne, przecież my tam
              myłyśmy gary bo nas uczyła robić sałatki, smażyć naleśniki, placki i tp.
              A i mówiła że patelnie się nie myje tylko wyciera .
              Ja uczyłam się w tej szkole tak dawno, że już nie pamiętam śmiesznych zdarzeń...
              :(
              jak sobie coś przypomnę to napiszę......
              Chciałam tylko napisać, że Nawrocka była moją sąsiadką..............
              • Gość: Sylvuni gg 1311581 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 07.09.05, 10:03
                cześć
                jestem waszą znacznie młodszą koleżanką z Igańskiej(rocznik 81) ale niektórych
                nauczycieli również kojarzę. Mam super zdjęcie Chodowskiej jak pozuje pod
                godłem gdyż uważała że tak ładnie będzie wyglądać. z rybka tez miałam zajęcia,
                pamiętam jeszcze rogalską, nowińską, kicińską, polonis, krajewską, kosiorka...
                jak widać kadra przez te lata prawie się nie zmieniła. jesli chcecie odnowić
                kontakt ze starymi znajomymi to polecam: www.grono.net Dzięki tej stronce
                odnowiłam kontakty z moją byłą klasa. Naprawdę polecam. Na tę stronkę trzeba
                wejść z zaproszenia, jesli go nie macie to wyslijcie do mnie prośbe na gg to
                będę tak miła i was zaprosze. buziaki
                • lw73 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 08.09.05, 15:37
                  Hm czy już wiecej nikogo nie widac co z 253 miałby wspólnego:-(
    • Gość: nika.j Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 15.09.05, 17:22
      hm chyba koniec listy
      • lw73 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 16.09.05, 14:46
        Co zrobic:-( Dobrze ze przynajmniej tyle nas sie "odnalazło"
    • Gość: nika.j Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 04.10.05, 14:47
      :(
      • jolajola1 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 04.10.05, 17:11
        ja konczyłam 253 w 78 bodajże
        • Gość: lolka Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 19.10.05, 14:15
          :)
          • 3e3 Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 17.11.05, 11:11
            Podziwiam pamiec niektorych. Ja pamietam, ze moja wychowawczynia w 8b byla
            Kicinska;-) A zaczynalam ta szkole w 73. Strasznie dawno temu;-)
            • Gość: viki Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:01
              ja tez rocznik 78 wychowawczyni Kicinska 8 b
              jak cos to pisac 8391721
    • Gość: pz Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.orange.pl 24.11.05, 12:29
      ja konczylem w 1982 roku pozdrawiam wszystkich
      • Gość: ania A ja jestem rocznik 76 IP: *.hochtief.de 24.05.06, 11:35
        Ja jestem rocznik 76 ale nie pamiętam kiedy zaczęlam szkołe, skończyłam chyba w
        92 roku....Moją wychowawczynią była pani Nawrocką.Na wycieczkach autokarowych
        kazała nam siedzieć na baczność;) Z panią Rybką miałam w-f, a z panem
        Lewandowskim tańce z zerówce (bo ja chodziałm teżdo zerówki 253:):):).
        Kicińską, Nowińską, Kosiorka, wwzystkich ich pamiętam!!!!
        Pozdrawiam wszytkich z 253 i okolic Grenadierów i Fundamentowej i Majdańskiej:)
        • Gość: opi Re: A ja jestem rocznik 76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 18:18
          A ja jeszcze niedawno uczyłam w tej szkole, teraz Gimnazjum 26. zazdroszczę wam
          wspomnień. Wraz ze starą kadrą odeszło wszystko co dobre. A może z Uczniami...
          Z dawnej ekipy został już tylko Andrzej Kosiorek(świetny kolega), Rybka w roli
          vice i Zielińska. Szkoda szkoły, kiedyś było w niej fajnie nie tylko uczniom.
          Pozdrawiam
      • Gość: agawoP Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.aster.pl 28.10.06, 20:48
        Też ją kończyłem ale chyba w 83r.
        Pzdr.
        • Gość: PZ Re: niestety PiS zlikwidowal 253 :( IP: *.orange.pl 05.11.06, 00:03
          ja tez wspominam i pozdrawiam wszystkich z 253 . Ja jestem rocznik 1967 , wiec
          szkole zaczynalismy w 1974 roku a konczylismy w 1982 . Tele wspomnien ..... i
          co przyszla nawalnica i zmiotla 253 :(
          moze jeszcze sie odrodzi :) , licze na to , tylko nasze nauczycielki ...... czy
          one wroca?
          lza sie w oku kreci , a bylo to ..... prawie wczoraj.
          pozdrawiam Piotr Zygarski
          • nika.j Re: niestety PiS zlikwidowal 253 :( 31.01.07, 13:46
          • nika.j Re: niestety PiS zlikwidowal 253 :( 31.01.07, 13:47
            Ojej, chyba Cię kojarzę, mieszkałeś może gdzieś w pobliżu Fundamentowej?
            Mnie napewno nie będziesz kojarzył, byłam z młodszej klasy, zazwyczaj młodszych
            się nie pamięta.

Pozdrawiam
    • Gość: grucha Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.aster.pl 05.02.07, 21:04
      Ja pamiętam tylko jak budowali tą szkołe.Obok sklep Korczaka i zapach
      prawdziwego masła,chleba i kiszonych ogórków.Kocie łby na jezdni a po drugiej
      stronie pola.Na rogu międzyborskiej i Fundamentowej gospodarstwo Lasaków i
      stado krów pędzone na Gocław.To było tak nie dawno.TO MÓJ KOCHANY GROCHÓW.
      • Gość: nika.j Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.chello.pl 13.04.07, 16:06
        ojej, czy to już koniec listy obecności???
        • Gość: nika.j nasza-klasa.pl IP: *.chello.pl 20.11.07, 23:07
          Szukajcie i wpisujcie swoje klasy na stronie
          nasza-klasa.pl/school/59997
          pozdrawiam
          nika.j
          • Gość: Lesio Re: nasza-klasa.pl IP: *.centertel.pl 27.11.07, 21:11
            Nasza-klasa.pl to naprwdę hit sezonu. Myślę że warto tam ponownie
            zapisać się do swojej klasy w SP Nr 253
    • Gość: Rustek Re: Absolwenci 253 Fundamentowa rocznik 73 IP: *.centertel.pl 12.03.22, 15:09
      Ja jestem! :))
      Wychowawca Andrzej Kosiorek ;)
      Krzysztof Rustecki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka