Dodaj do ulubionych

Parking przy Promenadzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:36
Ostatnio skasowano mnie tam na 50 zl za nieprawidłowe zaparkowanie na
prywatnym parkingu. Wewnętrzny regulamin nakazuje stosować się do przepisów o
ruchu drodowym i wymierza za ich łamanie karę 50 zł. Stosowanie się do tych
zasad oceniają panowie pargingowi, którzy za w ich mniemaniu nieprawidłowości
zakładają blokady na koła.
Czy ktoś z was miał podobny przypadek i jak postąpił?
Obserwuj wątek
    • esmeralda_pl Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 09:44
      tam zakładają tylko i wyłącznie blokady tym, którtzy staja na miejscach dla
      inwalidów, inwalidami nie będąc, oraz tych, którzy prakują poza miejscami
      parkingowymi, np. na chodniku... No więc jak było?
      • Gość: log Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:25
        wolne było tylko miejsce dla inwalidów. Nie było innej mozliwosci zaparkowania.
        A czy im zależy na klientach?
        Bo, gdyby mi zalezało, to cieszyliby się z kazdego nowego gościa.
        Promenadę bedę omijał z daleka, zrobili sobie ze mnie wroga.
        Parkingowy mógł wczesniej ostrzec przed karą. Oni tylko siedzą w budzie,
        obserwują i czekaja na kolejnego frajera, który nie ma gdzie zaparkować.
        Mógł się taki "parking" pofatygowac i powiedzieć sorry, za to bedzie mandat,
        ale znajdę inne miejsce.
        • Gość: kaykai Re: Parking przy Promenadzie IP: 81.210.22.* 03.03.06, 10:35
          Mi zalozyli jakis rok temu, bo nie zaplacilam za parkowanie zanim poszlam na zakupy.
          I musialam po wielkich OCHACH I ACHACH Zaplacic...
          Uwazam jednak ze to skandal, robic platny parking przy drodze publicznej.

Znam pana Solorza i wiem , ze chcial tam wczsniej zrobic parking dla swoich
          pracownikow, to mu gmina nie pozwolila, bo to droga publiczna...jak widac
          wlasciciele promenady moga wszystko !
          • 444a Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 11:22
            > Uwazam jednak ze to skandal, robic platny parking przy drodze publicznej.

Skandalem w ogóle jest to, że nikt nie pomyślał tu o sensownej organizacji
            ruchu. Burdel zwykły. Piesi łażą przez jezdnię między samochodami - bo inaczej
            zwyczajnie nie mogą. A samochody co jakiś czas stają ciągiem, bo jeden z nich
            wjeżdża, albo wyjeżdża z parkingu. Do tego uliczka z MediaMarktu do Promenady
            biegnie oczywiście przez parking Polsatu.
            • momas Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 11:36
              Jakoś absolutnie nie żal mi Ciebie. Słusznie wlepili Ci mandat. Za to miejsce
              dla inwalidów. Bardzo jestem cięta na takich kierowców, zwłaszcza po ostatnim
              moim incydencie z samochodem zaparkowanym na kopercie przeznaczonej dla
              karetek. Oczywiście, z reguły to miejce jest puste. Ale MUSI być puste. Bo jak
              jakiś bałwan zaparkuje mówiąc "tylko tu jest wolne" a okolica zapchana
              samochodami - to karetka może krążyć kilkanaście minut, zanim będzie mogła
              stanąć. A te kilkanaście minut może komuś uratować życie. No właśnie.....
              Oczywiście, można powiedzieć, że miejsce dla inwalidów to nie to samo. Ale.
              Jeżeli jest to miejsce wydzielone to należy przestrzegać tego! Żądamy aby INNI
              przestrzegali prawa. A sami to co? My jesteśmy ponad to..... Przykre.
              Inwalidzi i tak są poszkodowani przez los. Dlaczego nie ułatwić im (choć
              odrobinę) życia? A gdybyś ty był/a inwalidą? Ciekawe, jakbyś sie zapatrywał/a
              na tę sprawę....
          • esmeralda_pl Re: Parking przy Promenadzie 08.03.06, 13:19
            a to ciekawe, bo tam płaci się TYLKO przy wyjeździe
            • Gość: Andrzej Re: Parking przy Promenadzie IP: *.nycmny.east.verizon.net 16.03.06, 05:15
              Cala ta promenada jest bardzo niesympatyczna. Zeszlego lata bylem ze znajomymi,
              ktorzy przyjechali do mnie z zagranicy i chcielismy wewnatrz w promenadzie
              zrobic sobie zdjecie. Gdy tylko rozblysla lampa blyskowa, zaraz podbiegl do nas
              ochraniarz i powiedzial , ze tutaj nie wolno robic zdjec. Ciekawi mnie
              dlaczego, ale nie podejmowalem dyskusji , bo nie lubie gadac z barczystymi
              facetami w mundura o tepym wyrazie twarzy, wolnemu czlowiekowi w miejscu
              publicznym (calkiem ladnym) nie wolno zrobic sobie zdjecia. Dodam, ze zadnych
              wywieszek zabraniajacych fotografowania w objekcie nie znalazlem. Moze ktos mi
              to wytlumaczy
              • 444a Re: Parking przy Promenadzie 16.03.06, 10:31
                Właścicielom sklepów pewnie kojarzy się z policją...

A tak na serio to może dlatego, że pojawiają się tam czasem aktorzy, znani
                dziennikarze z pobliskiego Polsatu, którzy nie lubią paparazzzich.
              • mbinkowska Re: Parking przy Promenadzie 16.03.06, 10:36
                pewnie się boją że ktoś może zrobić zdjęcie systemów zabezpieczeń/alarmów/kamer etc
        • 444a Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 11:18
          > wolne było tylko miejsce dla inwalidów.

Klasyczne tłumaczenie *** .
          Za dosłownie 1 minutę po tobie mógł pojawić się właśnie inwalida.
          Na czerwonych światłach tez przejeżdżasz "bo przecież nikt nie jedzie"?
          Prujesz 150 km/h po ulicy w mieście "bo droga jest przecież pusta"?

Absolutnie słusznie dostałeś mandat.
          • splkm Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 11:30
            Ja bym ci 100 wlepił..

Dziwne tylko że jeszcze jakieś pretensje masz..
            • Gość: Kola Re: Parking przy Promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:30
              Co za idiota? Stanął na miejscu dla inwalidy i ma pretensje, ze dostał
              mandat???????? Człowieku, ja jak widzę takiego cioła, który zaparkował na
              kopercie, to zaraz wołam ochronę. Przy Promenadzie masz ogromny parking
              piętrowy i ZAWSZE są tam miejsca, po prostu nie chciało ci się chamie
              podjechać. Trzeba takich jak ty tepić jak robactwo.
        • Gość: wawerski Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:36
          log, aleś ty głupi!
          "wolne było tylko miejsce dla inwalidów" No i co z tego? zy ty nie rozumiesz
          matole, że takie miejsca są przeznaczone wyłącznie dla inwalidów i takim
          burakom powinno się na czole malować znak wózka inwalidzkiego?
        • Gość: Obserwator Re: Parking przy Promenadzie IP: 212.160.172.* 03.03.06, 15:34
          > A czy im zależy na klientach?
          > Bo, gdyby mi zalezało, to cieszyliby się z kazdego nowego gościa.
          > Promenadę bedę omijał z daleka, zrobili sobie ze mnie wroga.

Na klientach im zależy, na prostakach którzy parkują na miejscach dla inwalidów
          najwyraźniej mniej.
        • esmeralda_pl Re: Parking przy Promenadzie 08.03.06, 13:18
          a parking pod dachem? tam zawsze są miejsca... Normalnie też parkujesz na
          miejscu dla niepełnosprawnych, bo nigdzie indziej nie ma miejsca?
        • Gość: Ktos Re: Parking przy Promenadzie IP: *.era.pl 13.03.06, 14:57
          > wolne było tylko miejsce dla inwalidów.

Jak ktoś się zachowuje jak gnój to sam sobie jest winien....
    • momas Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 14:13
      No tak, stosując tego typu myślenie:
      policjanci stojący zwykle na Wiatraku i łapiących tych, co nie przestrzegają
      znaku na Grochowskiej,wskazującego by aby skręcić w Waszyngtona należy zrobć
      objazd przez Wiatraczną, powinni zatrzymać, cofnąć delikwenta do znaku,
      pogrozić palcem i powiedzieć, że następnym razem to będzie mandat.....
      Znaki sapo to by ich przestrzegać. Nawet, jeżeli jest to koperta ze znakiem dla
      osób niepełnosprawnych.
      Wjechałęś na taką kopertę? No cóż, o ile nie jesteś niepełnosprawnym - nie dla
      Ciebie było to miejsce. Z jakiej racji parkingowy miał Cię pouczaćże mandat
      możesz dostać? Sam o tym nie wiesz?
    • Gość: log Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:17
      nie staję na kopartach na drogach uzyteczności publicznej.
      Tu chodzi o PRYWATNY parking, jak tego nie rozumiesz, to wyrób sobie
      inwalidzkie papiery.
      • Gość: john Re: Parking przy Promenadzie IP: *.crowley.pl 03.03.06, 14:42
        Mialem podobny przypadek 2 lata temu. Wówczas stały tam jakieś atrapy
        parkometrów, a samo oznaczenie tego parkingu pozostawiało wiele do życzenia.
        Mniej wiecej polowa parkujących nie wiedziala ze parkuje na platnym parkingu i
        wobec tego musiala uiscic 50 pln, choc jak zauwazylem wiekszosc osób dawała w
        łapę umięśnionym cieciom po 10-20 zł. Uwazam ze to swoista forma haraczu. Jesli
        to jest parking prywatny, to niech cieć kasuje parkujących zaraz po
        zaparkowaniu, lub przy wyjeżdzie, co zresztą jest praktyką powszechnie
        stosowaną na płatnych parkingach.
      • splkm log chce nam zasugerować... 03.03.06, 15:43
        że istnieje inwalida prywatny i inwalida państwowy..
      • 444a Re: Parking przy Promenadzie 03.03.06, 22:31
        > Tu chodzi o PRYWATNY parking,

Przypisy, co sam napisałeś, są takie same jak na publicznych drogach.
        • 444a Re: Parking przy Promenadzie 04.03.06, 01:09
          Przepisy oczywiście.
          • paulla1 Re: Parking przy Promenadzie 04.03.06, 23:18
            Chwała parkingowym z Promenady za to że tak Cię BUCU potraktowali !!! Miejsca
            dla niepełnosprawnych jest dla NIEPEŁNOSPRAWNYCH i trzeba byc debilem żeby tego
            nie rozumieć i uwazać że ma się prawo je zajmować bo inne są zajęte.
            Mam niepełnosprawne dziecko - często jest tak że muszę je taszczyć na rękach
            (15 kg) przez pół parkingu bo oczywiście miejca dla niepełnospranych są
            zajmowane przez zdrowych. Powinieneś się ze wstydu przez tydzień jąkąć a nie
            jeszcze na forum opisywać jak to Cię potraktowano !
            A Promenadzie dziękuje że dba o osoby, które i tak są poszkodowane przez los.
            • 444a Re: Parking przy Promenadzie 05.03.06, 08:00
              Ale czemu akurat ja?
              • 444a Re: Parking przy Promenadzie 05.03.06, 08:00
                Czemu ja mam się wstydzić?
                • Gość: Kika Re: Parking przy Promenadzie IP: *.crowley.pl 07.03.06, 16:47
                  A czemu wziąłeś to do siebie, też stajesz na miejscach dla inwalidów?

A co do "loga" to jakiś kompletny idiota, ja też zawsze wołam ochronę, jak
                  widzę, że ktos staje na miejscach dla inwalidów i każdy powinien tak robić. Pod
                  którymś hipermarketem są tabliczki "zająłeś moje miejsce, weź moje kalectwo" i
                  po prostu trzeba być kompletnym chamem i bucem bez krzty wyobraźni, żeby ich nie
                  respektować. Życzę ci log, pojebie, żebyś się na własnej skórze przekonał, że
                  parkingowi pod Promenadą mieli rację, ty ścierwo jedne.
                  • 444a Re: Parking przy Promenadzie 07.03.06, 20:58
                    > A czemu wziąłeś to do siebie, też stajesz na miejscach dla inwalidów?

Nie staję nigdy na miejscach dla inwalidów.
                    Pisz posty odpowiadając na właściwą wiadomość, sporo ludzi czyta tylko te wątki,
                    w których sama bierze udział (i taki log może nawet nie wiedzieć, ze piszesz),
                    no i tak jest przejrzyściej.
                    Te przekleństwa w stosunku do loga - w związki z jego chamskim zachowaniem - nie
                    są przykładem kultury wysokiej...
                  • Gość: parkingowy Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:32
                    Jak takie chamstwo moze pouczać innych co jest właściwe a co nie?
                    Zajmę miejsce dla inwalidów, ale twojego chamstwa brać nie będę!!!
                    • 444a Re: Parking przy Promenadzie 08.03.06, 16:37
                      Skoro zachowujesz się jak cham, to spodziewaj się, że chamów zyciu spotkasz i
                      nimi będziesz się otaczać.
                      Zajmowanie miejsca dla inwalidów to chamstwo, właściwe dresiarzom i generalnie
                      ludziom, których na salony się nie zaprasza.
                      • Gość: normal Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:07
                        wobec ogólnie panującego chamstwa, czego najlepszym przykładem są tu
                        zamieszczone niektóre wypowiedzi, trzeba zachowywać się po chamsku i stawać na
                        miejscach dla inwalidów umysłowych !!!
    • Gość: J@nek Mnie też założyli blokadę jakiś rok temu IP: *.aster.pl 09.03.06, 11:59
      Podszedł gość i chciał 50 dych
      Powiedziałem, że dam mu 10 za fatyge, albo wpier.....
      Ku mojemu zdziwieniu zdjął blokadę i przeprosił za kłopot.
      • esmeralda_pl Re: Mnie też założyli blokadę jakiś rok temu 10.03.06, 15:17
        oczywiście nie zajmowałeś miejsca dla inwalidów... ot tak ci ją założyli
    • tuzin_cwks Re: Parking przy Promenadzie 10.03.06, 15:55
      Heh mialem identiko przypadek. Nie maja prawa ci zalozyc blokady bo to umowa
      przechowania a nie najem. Ale kto pojdzie do sadu o 50zl?
    • tuzin_cwks Re: Parking przy Promenadzie 10.03.06, 16:08
      "Mandaty" to kochani naklada organ administracji (najczesciej panstwo lub
      jednostka samorzadu). Tu nie chodzi o stawanie na miejscu dla inwalidow, choc
      akurat w moim przypadku bylo tak ze krazylem tam z 10 minut i zadnego innego nie
      znalazlem. Chodzi o to ze w tym kraju obowiazuje jakies prawo a te walki po
      prostu wymuszaja kase od ludzi, bo wiedza ze mozesz im skoczyc. Co to jest za
      zakladanie blokady na samochod przez PRYWATNY PODMIOT dla zabezpieczenia
      roszczenia wartosci 50zl?
      • Gość: log Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:24
        dzięki tuzin_cwks za rzeczowe wyjasnienie sprawy.
        • kaprysia Re: Parking przy Promenadzie 11.03.06, 21:38
          Bywam w Promenadzie śerdenio dwa razy tygodniowo i jeszcze nigdy nie widziałam,
          zeby parking pietrowy był przepełniony, więc niby GDZIE krązyłes te 10 minut???
          Poza tym, nie masz prawa nigdy i bez wyjatków stawać na miejscu dla inwalidów,
          rozumiesz?
          • esmeralda_pl Re: Parking przy Promenadzie 13.03.06, 11:38
            nie, on tego nie rozumie... przecież krążył przez 10 minut... tak jakby
            parkingu pod dachem nie było... ech, ciumoki
    • hr_hr Re: Parking przy Promenadzie 13.03.06, 10:22
      Korzystam z tego wątku bo sprawa o ktorej chce napisć dotyczy również parkingu
      przy Promenadzie, choć nie tylko...

Chciałabym zwrócić uwage wszystkim zmotoryzowanym. Kochani trochę kultury na
      drodze! Jeżdzę autem od niedawna i włos mi sie jeży na głowie jak widze co sie
      na drogach dzieje: klaksowny, zlośliwe uwagi są okazuje sie na porzadku
      dziennym!!
      W ten weekend zdarzyło mi sie byc w Promenadzie, jednak zamin dojechałam
      jakiś "miły" Pan jadący za mną wypasionym vanem nie omieszkał uderzyć w
      klakson, mniemam iz za wolno jechalam w jego przekonaniu, a przy skrecie w
      prawo wrecz sie zatrzymałam, to widocznie spowodowalo ze z piskiem opon
      wyprzedził mnie (na łuku przy skręcie tak tak!) ponownie waląc w klaskon.
      Kilka minut pózniej szukając miejsca do parkowania zjechałam nieco z drogi
      wjechałam lewym kolem na trawnik (chcialam uchylić drzwi i zobaczyć czy sie
      zmieszcze na wolnym miejscu), i tu natknęłam sie na Pana ktory gestykujując
      wymownie cos tam mamrotał pod nosem w moim kierunku mowiąc o szanowaniu zieleni
      I jeszcze rzucił wyraźniej taki tekst "Przyjedzie taka do Warszawy ...."
      (rejestracje mam podwarszawską)

Otóz Szanowny Panie, sam Pan sobie jako warszawiakowi (pewnie rodowitemu)
      wystawił świadectwo

Pozdrawiam
      • 444a Re: Parking przy Promenadzie 13.03.06, 10:59
        Masz rację co do chamskich zachowań na jezdni, ale za jazdę po trawniku słusznie
        cię opieprzyli. Jak nie widziałaś to trzeba było stanąć na jezdni, albo pdjechac
        w inne miejsce.
        • hr_hr Re: Parking przy Promenadzie 13.03.06, 11:13
          Nie doczytaleś chyba, napisalam ze wjechalam jednym kolem, tak by nie tamowac
          ruchu.
          Poza tym odzywka faceta ktory na dzien dobry wypala do mnie na Ty a dawno juz
          przestalam byc podlotkiem wybacz ...
          • 444a Re: Parking przy Promenadzie 13.03.06, 18:42
            > napisalam ze wjechalam jednym kolem

Każdy "tylko trochę" wjedzie, "trochę" złamie przepisy, "trochę" zaklnie i tak
            złe zachowania się rozpowszechniają. I najcześciej słychać właśnie póżniej głosy
            oburzenia "przecież ja tylko trochę cośtam". NIe mówię, że trzeba być
            perfekcjonistą, ale jak się źle zrobiło to trzeba tylko:) przyznać się do błędu.

Rozumiem, że chciałaś być miła i nie tamowac ruchu, ale tutaj niestety powinnaś.
            To, że kierowcom brakuje kultury i nie potrafią poczekać 10s (wszyscy spieszą
            się zapewne do rodzących matek), to nie znaczy, że trzeba łamać przepisy żeby
            tym mniej w porządku było wygodniej.

> Poza tym odzywka facet

Masz rację to jest chamstwo często spotykane.
      • Gość: XXX Re: Parking przy Promenadzie IP: *.era.pl 13.03.06, 15:05
        > jakiś "miły" Pan jadący za mną wypasionym vanem nie omieszkał uderzyć w
        > klakson, mniemam iz za wolno jechalam w jego przekonaniu,

eee, luzik. Ja w takiej sytuacji się zatrzymuje, wysiadam i dokładnie oglądam sobie swój samochód jakby coś się stało... A koleś dalej się denerwuje :-)
        • Gość: Waweros Re: Parking przy Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:31
          Oj, parking kryty przy Promenadzie bywa jednak przepełniony.
          Raz trafiłem na taki, bedac w kinie w sobote. Na szczescie ktos opuszczał
          miejsce i udalo mi sie wjechac.
          Ogolnie jest tam luz, ale ludziom nie chce sie tam telepać wiec wola zajmowac
          miejsca inwalidom.
          • Gość: esmeralda_pl Re: Parking przy Promenadzie IP: *.future-net.pl 13.03.06, 17:26
            dystans między parkingiem na zewnątrz, a w budynku jest taki sam... jakie
            telepać?
            • Gość: Klarcia Re: Parking przy Promenadzie IP: *.crowley.pl 14.03.06, 17:15
              Poza tym ja osobiscie wolę podjechac na parking w budynku (fakt, że jedzie się
              tam strasznie naokoło) i potem sobie biegać po Promenadzie w sweterku niż się
              gotować w grubej kurtce (bo o szatni nie pomyśleli, w tylu centrach handlowych
              jest, a tam nie ma).
              A co do "Pana w wypasionym vanie" to radziłaby się zatrzymac, wysiąść i spytać,
              dlaczego trąbi, może zgubiłam tablicę rejestracyjną z tyłu? Panom zawsze się
              spieszy, zawsze wyprzedzają na zakrętach i chyba sami nie widzą jacy są zabawnie
              żalośni w tej swojej bucowatości:)
              • julka1800 Re: Parking przy Promenadzie 15.03.06, 12:06
                > A co do "Pana w wypasionym vanie" to radziłaby się zatrzymac, wysiąść i
                spytać,
                > dlaczego trąbi, może zgubiłam tablicę rejestracyjną z tyłu? Panom zawsze się
                > spieszy, zawsze wyprzedzają na zakrętach i chyba sami nie widzą jacy są
                zabawni
                > e
                > żalośni w tej swojej bucowatości:)

tak tak korcilo mnie ...
              • Gość: Ivy Re: Parking przy Promenadzie IP: *.chello.pl 15.03.06, 18:16
                z czystej ciekawości - w którym CH w Wawie są szatnie? pytam - bo nigdy jakoś
                się nie natknęłam
                • Gość: Paweł Re: Parking przy Promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:20
                  Galeria Mokotów
    • Gość: Paweł Re: Parking przy Promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 16:17
      Trzeba było zastosowac się do przepisów. A jeżeli wybiersz co innego, to niestety musisz płacić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka