mamakaroli 05.03.06, 22:30 Może ktos zna dobrego i niedrogiego notariusza na Grochowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dema22 Re: Notariusz. IP: 193.201.167.* 10.03.06, 10:47 Z tego z zdołałam się zorinetować taksy notarialne są ujednolicone. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Notariusz. 10.03.06, 11:22 Porządny notariusz ma kancelarię na Grenadierów, niedaleko stacji benzynowej lecz po przeciwnej stronie jezdni, między tym płaskim pawilonem z wieloma sklepami a światłami przy Majdańskiej. Wejście wprost z ulicy, nie można nie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamakaroli Re: Notariusz. IP: *.chello.pl 10.03.06, 11:54 Dzięki. Ja tez się już zorientowałam ,że taksy są podobne. Dzięki za namiar :)Na Grenadierów mam blisko to sie przejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Notariusz. 10.03.06, 12:54 Co to znaczy dobry nortariusz? Nie oszukuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Notariusz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 14:04 www.notariusze.pl/i.php?i=66 adresy i numery telefonów Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Notariusz. 10.03.06, 14:08 Widzisz, w Polsce liczy się czy ktoś jest po znajomości:) nawet z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Notariusz. IP: *.europe.hp.net 10.03.06, 15:46 Już widzę jak po znajomości z internetu jakiś notariusz spuszcza z ceny, szczególnie wiedząc doskonale że jak go ktoś zakapuje do korporacji że nie trzyma się obowiązujących stawek to czeka go szybka śmierć cywilna w najbardziej dochodowej profesji jaką można sobie wyobrazić. Tak naprawdę to nie ma znaczenia do którego notariusza pójdziesz. Na Waszyngtona jest co najmniej dwóch, jeden koło Grenadierów a drugi koło Międzynarodowej. Innych w dzielnicy nie kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Notariusz. 10.03.06, 16:00 Chodziło mi raczej o zaufanie (bo z czyjegoś polecenia). > szczególnie wiedząc doskonale że jak go ktoś zakapuje do korporacji że nie > trzyma się obowiązujących stawek to czeka go szybka śmierć cywilna Ehh, od setek lat w Polsce są problemy z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Notariusz. 10.03.06, 16:09 Notariusz dobry to notariusz rzetelny, sumienny, wiarygodny który w dodatku w pewnych sprawach umiejętnie poradzi. W dodatku taki, gdzie umówią na godzinę, trzymają się terminów i są sympatyczni. Choć teraz raczej wszędzie starają się być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Notariusz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:13 Tyle że tacy to są praktycznie wszyscy. Za dobrze zarabiają na tym businessie by się nie starać. Ale na poradę to bym za specjalnie nie liczył, wbrew pozorom notariusz nie musi być orłem jeśli chodzi o przepisy. Należy się udać do radcy prawnego bo on będzie na pewno ze wszystkim na bieżąco. Notariusz to jest tylko od poświadczania świstków. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzin_cwks Re: Notariusz. 10.03.06, 16:17 Dokladnie tak jest. Niektorzy robia z notariusza eksperta prawnego a jeszcze inni nawet finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Notariusz. 10.03.06, 16:19 Niezupałnie. Znam z moich doświadczeń jednego notariusza pozawarszawskiego, a z tutejszych - panią z ul. Dąbrowskiego, inną z Puławskiej (też wysoko oceniam), kancelrię z Waszyngtona i tę z Grenadierów. Nie zazdrośćmy im zarobków; prawda, ze nie każdy notariusz musi byc orłem. Ale niektórzy właśnie są. Załatwiałam sprawy majatkowe, spadkowe, pełnomocnictwa. Naprawdę wiem, co mówię choć może inni też mają jakieś inne dobre doświadczenia. Moje są właśnie takie. Twierdzić, że notariusz jest tylko od poświadczania świstków to trochę tak jak powiedzieć, że prowadzenie samochodu to kierownica, hamulec i gaz. Odpowiedz Link Zgłoś