Dodaj do ulubionych

Stacja ORLEN w Wawrze - UWAGA !!!!!

IP: 217.153.134.* 12.10.06, 08:50
Chodzi mi o stację Orlenu w Wawrze przy wiadukcie.
Do tej pory wydawało mi się, że są uczciwi, ale jak zatankowałem w sobotę, to
zmieniłem zdanie. Chodzi mi o tankowanie LPG - otóż zawsze gdy tankowałem do
pustego zbiornika wchodziło mi 36-37 litrów gazu. W sobote podjechałem do ww
stacji z nie do końca pustym zbiornikiem (pozostało ok. 2-3 litrów)i jakie
było moje zdumienie, gdy do zbiornika weszło prawie 40 litrów!!!!
Nie wiem, czy ktoś z Was miał tam podobne sytuacje, ale ja już u nich nie
będę tankował. Wolę na BP lub Shell-u. Drożej, ale do pustego wchodzi mi 37
litrów, czyli generalnie taniej! Jeśli ktoś z Was miał podobne sytuacje, to
niech napisze.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Stacja ORLEN w Wawrze - UWAGA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:31
      Ja miałem podobna systuacje na tej stacji tyle ze z wódka .Jakies póltora roku
      kupuiłem tam butelke sobieskiego lecz alkohol nie nadawal sie do
      spozycia .Reklamowałem te wodke ale gnoje nie chcieli wymienic.Mieli chyba
      wiecej takich niezadowolonych klijentów jak ja bo nie maja juz koncesji.
    • Gość: Dorota Re: stacja ORLEN w Wawrze - na 5! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:49
      ja jestem i zawsze byłam zadowolona z obsługi tej stacji. Panowie uprzejmi,
      pomocni i paliwo (95) też dobrej jakości. Tanowkowalam nie raz na innych
      stacjach i najcześciej już odjeżdżając ze stacji "pierdziałam" lub gdzieś mi
      się paliwo "gubiło". Tankując w Wawrze jestem pewna, że nie wyrzucam pieniędzy
      w błoto i że zostanę obsłużona na 5.
      • vegul Re: stacja ORLEN w Wawrze - na 5! 14.10.06, 14:02
        Ja nie tankuję tam od kiedy stwierdziłem ,że okantowali mnie na ok.5 litrów.
        Dokładnie to w zeszłym roku.
      • Gość: gosc Re: stacja ORLEN w Wawrze - na 5! IP: *.cebit.com.pl 15.10.06, 19:57

> ja jestem i zawsze byłam zadowolona z obsługi tej stacji. Panowie uprzejmi,
        > pomocni i paliwo (95) też dobrej jakości. Tanowkowalam nie raz na innych
        > stacjach i najcześciej już odjeżdżając ze stacji "pierdziałam" lub gdzieś mi
        > się paliwo "gubiło". Tankując w Wawrze jestem pewna, że nie wyrzucam
        pieniędzy
        >
        > w błoto i że zostanę obsłużona na 5.

co za brednie,
        musiał to chyba napisać ktoś z pracowników stacji
        • w_v_w Re: stacja ORLEN w Wawrze - na 5! 15.10.06, 20:09
          Od kilkunastu lat nie ryzykuje tankowania na tej stacji :D

p.s
          W Międzylesiu rownież :))

Wawerka
          • Gość: zyga Re: stacja ORLEN w Wawrze - na 5! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 21:11
            Czy to jest ta stacja Orlenu przy wiadukcie przy ulicy Plowieckiej?Tam na przeciwko sa jakies czesci budowlane czy jakos tak?
    • w_v_w Re: Stacja ORLEN... 15.10.06, 21:15
      Prawdopodobnie, ja miałam na myśli te na Płowieckiej :)

Wawerka
      • Gość: tubylec Re: Stacja ORLEN... IP: 217.153.134.* 16.10.06, 09:14
        opisując nieprawidłowości miałem na mysli stację ORLEN-u w Wawrze, ale przy
        torach "przy wiadukcie" na Szpotańskiego. Co do stacji w Międzylesiu, to wiem,
        że kilka lat temu "wpadli" u Toyoty z Radości- otóż Toyota zatankowała w
        Międzylesiu sprzedaną partię samochodów i po wyjechaniu już z salonu zatrzymały
        się :-))
        • Gość: chlupec Re: Stacja ORLEN... IP: *.crowley.pl 16.10.06, 13:07
          a stacja w miedzeszynie? Czy ktoś coś może o niej złego lub dobrego powiedzieć?
          • w_v_w Re: Stacja ORLEN... 16.10.06, 14:50
            Generalnie unikam Orlenu :D

Wawerka
          • olga644 Re: Stacja ORLEN... 17.10.06, 20:31
            Ja i mój mąż tankujemy się tylko w Miedzeszynie,jeszcze się nie nacieliśmy.Mąż
            jeździ zawodowo i tankuje się codziennie właśnie tam.Natomiast stacja w Wawrze
            przy wiadukcie i stacja w Józefowie przy rondzie to jeden syf.
            • Gość: mb77 Re: Stacja ORLEN... IP: 195.187.133.* 31.10.06, 13:11
              To że weszło więcej niekoniecznie musi oznaczać, że cię oszukali. Gazu można
              więcej nabić- ja mam w aucie zbiornik max. pojemności 42 litry, ale zazwyczaj
              zawór zwrotny blokuje dopływ paliwa przy 35-36 litrach. Zazwyczaj jest tak, że
              tankuje się o jakieś 10% mniej niż max. pojemność. Kiedyś w Austrii na stacji
              Agip nabito mi więcej niż pojemność zbiornika- po prostu jest wtedy większe
              stężenie.

A co do jakości paliw na tej stacji to też już tam nie tankuję, od kiedy zeszłej
              mroźnej zimy benzyna, a raczej woda z niego zamarzła mi w przewodach.
    • krzyhu2005 a co powiecie o Neste na Płowieckie? 01.11.06, 09:25
      tankuję tam 95 od kilku miesięcy. Nic negatywnego nie zauważyłem.
      • Gość: konrad.boryczko Re: a co powiecie o Neste na Płowieckie? IP: 212.2.99.* 01.11.06, 11:04
        Ja tez staram sie tankowac na Neste, jak jakas znajde, ale bez przesady. Paliwo jest tam dobre, choc niekoniecznie lepsze niz gdzie indziej. Za to z reguly taniej niz w miescie.
        BTW smiesza mnie teksty w stylu "Zawsze tam tankuje i nigdy nie bylo zadnych problemow". A skad niby, do jasnej ciasnej, masz to wiedziec? Skoro zawsze tankujesz na tej samej stacji to samo paliwo z tego samego zbiornika, za pomoca tego samego dystrybutora, to jaka masz skale porownawcza? Zadnej. Ja tankuje w roznych miejscach w Plsce i doswiadczenie mnie uczy, ze nalezy unikac stacji BP, Shell i Statoil (w tej kolejnosci), jesli chodzi o zwykla benzyne 95. Nie wiem jak gaz i wynalazki.
        pzdr.
        • Gość: krzyhu2005 Re: a co powiecie o Neste na Płowieckie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:00
          > BTW smiesza mnie teksty w stylu "Zawsze tam tankuje i nigdy nie bylo zadnych
          problemow". A skad niby, do jasnej ciasnej, masz to wiedziec?

Bo zdarza mi się tankować także i na innych stacjach
          • Gość: konrad.boryczko Re: a co powiecie o Neste na Płowieckie? IP: 212.2.99.* 03.11.06, 19:19
            :))
            To nie bylo do Ciebie, tylko taka ogolna refleksja "w temacie" niekonczacej sie dyskusji o jakosci paliw w Polsce.
    • prov Re: 01.11.06, 20:19
      nie tylko tu i ni etylko orlen,, kiedyś po drodze z Dęblina do Wawy
      skorzystałem ze stacji i weszło więcej litrów niż ma pojemność mój zbiornik ,,o
      3 litry!! spieszyłem się i pojechałem,,,,,, do wawy
      • Gość: korolczuk25 Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:33
        Niekoniecznie okantowano. Ja do swego zbiornika w POLO o pjemności zbiornika
        45l wlewam po odpowietrzeniu 50l. Ale odpowietrzanie nie jest zalecane.
        Pozdrawiam.
        • Gość: pawel-l Re: IP: 81.210.17.* 06.11.06, 13:04
          Niezorientowanym przypominam że bazy paliw w Polsce należą w większości do
          Orlenu. Sam widzialem kolejki autocystern z Shella, Statoila i innych przed
          taką bazą w Emilanowie pod Wołominem. Więc jeśli nie kantuje kierowca to paliwo
          na wiekszości stacji jest takie same. Co widać po różnych negatywnych ocenach -
          zdarza sie marne paliwo nawet najdroższym stacjom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka