IP: *.121.225.195.static.bait.pl 26.04.08, 21:01
Teren dawnych Ciuchów w Rembertowie zagrożony zabudową domami komunalnymi i
socjalnymi.Mieszkańcy oburzeni, że tak cenny teren w centrum dzielnicy jej
władze chcą przeznaczyć na mieszkaniówkę w dodatku najgorszą z możliwych bo
komunalną i socjalną.Spór trwa, jego zakończenie trudno przewidzieć, ale
raczej władze stawiają na swoim w tego rodzaju sporach bo to oni stawiają
pieczątki na dokumentach a nie zwykli ludzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad.boryczko Re: Ciuchy IP: *.subscribers.sferia.net 26.04.08, 22:49
      Cenny teren? Chyba kpisz. Jaką ma on niby wartość? Sentymentalną?
      • Gość: konrad.boryczko Re: Ciuchy IP: *.subscribers.sferia.net 26.04.08, 22:51
        Aha. I niby co masz przeciwko budownictwu komunalnemu, ha? Nowobogacki czy co?
        • Gość: Wolne Ciuchy Re: Ciuchy IP: *.rtr.bait.pl 07.06.08, 20:54
          joten - przedstawił problem bardzo ważny dla mieszkańców Rembertowa,
          proszę skierować sie na
          www.rembertow.fora.pl/inwestycje,9/ ,ciekaw jestem czy tak
          samo byś ironizował z przeciwników budowy domów komunalnych na placu
          Defilad lub w Łazienkach czy to "..Cenny teren? Chyba kpisz. Jaką ma
          on niby wartość? Sentymentalną?.."

• Gość: konrad.boryczko Re: Ciuchy IP: *.subscribers.sferia.net 07.06.08, 21:45
            Przeraża mnie Twój język. Przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy post. Wynika z niego, że budownictwo komunalne to najgorsze zło tego świata.
            Można napisac np. jakoś tak: Na cennym terenie w centrum Rembertowa mogłoby powstac centrum olimpijskie z ośmiogwiazdkowym hotelem i małym lotniskiem. Niestety władze naszej dzielnicy nie chcą ruszyć d..., tylko chca tam wstawić szkaradny budynek.
            Prawda, że brzmi inaczej, a sens zblizony?
            Przyklasnę każdej inicjatywie budownictwa komunalnego i buntuję się, przeciwko takiemu stawianiu sprawy jak Ty to zrobiłeś. Wbrew pozorom jest to ważne.
            pzdr.
            • Gość: Wolne Ciuchy Re: Ciuchy IP: *.rtr.bait.pl 07.06.08, 22:50
              Panie Konradzie zakładam że pomyłka z odpowiedzią na list joten'a
              podczepionego do mojego listu wynika właśnie z Pańskiego
              przerażenia, dlatego proszę aby się Pan uspokoił i odpowiedział
              (oczywiście jeżeli będzie Pan chciał) na pytania z mojego postu.
              Może trochę uścislę - co by Pan powiedział gdyby prezydent Polski
              kazał zbudować prezydentowi Warszawy betonowe bloki komunalne na
              placu Defilad (do tego prezydent Warszawy by to zakceptował), tylko
              proszę o odrzucenie wszelkiej poprawności ideologicznej - bo nie
              chodzi o słowa a o problem.
              • spacey1 Re: Ciuchy 07.06.08, 23:21
                z całym szacunkiem, ciuchy rembertowskie to nie plac defilad. nawet jako
                metafora nie pasi
                • Gość: Wolne Ciuchy Re: Ciuchy IP: *.rtr.bait.pl 08.06.08, 10:44
                  Dla Remertowa Ciuchy to jest coś więcej niż plac Defilad dla Pana.
                  Jest to jedyny wolny teren w Centrum Rembertowa gdzie jest ostatnia
                  szansa na stworzenie kompleksu kulturalno-handlowo-usługowego, a
                  tych rzeczy po prostu w Rembertowie jest brak (inaczej niż w
                  relacjach Centrum-plac Defilad) i oto idzie walka.
                  A tak na marginesie jesteście ideologicznie poprawni oburzając się
                  na to że ktoś w gorącej dyskusji wyraził się żle o domach
                  komunalnych, jednocześnie sami postępujecie tak samo do swoich
                  oponentów.

Pozdrawiam
              • Gość: konrad.boryczko Re: Ciuchy IP: *.subscribers.sferia.net 08.06.08, 08:19
                Ja tam zawsze piszę pod jednym nickiem.
                To Ty uścislij: chcesz powiedzieć, że tajemniczy ktoś (Prezydent Polski???) kazał biednym, zahukanym i ubezwłasnowolnionym władzom dzielnicy coś wybudować na jakims konkretnym terenie. To się w pale nie mieści. A że kazał wybudować bloki komunalne (nie katedrę, biurowiec, urząd tylko właśnie bloki komunalne) to już kwalifikuje się do leczenia.
                • Gość: Wolne Ciuchy Re: Ciuchy IP: *.rtr.bait.pl 08.06.08, 10:23
                  Panie Konradzie gdyby Pan się przyznał ze się Pan pomylił (dwa rózne
                  adresy IP jeden prywatny drugi taki jak Pański) może dalsza dyskusja
                  miała by sens.
                  A tak jak tu dyskutować z człowiekiem który kieruje się tylko tym
                  aby błysnąć złośliwą lub ironiczną wypowiedzią a nie ustosunkować
                  się do problemu.
                  (Na Pana usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć że to przypadłość
                  większości naszych polityków)

Pozdrawiam
                  • Gość: konrad.boryczko Re: Ciuchy IP: *.subscribers.sferia.net 08.06.08, 15:38
                    Panie Wolne żarty, joten czy jak Ci tam. Proszę łaskawie powiedzieć, co Pan ma przeciw budownictwu komunalnemu. Prosto i krótko, bo ja prosty człowiek jestem.
    • Gość: Fablerus Re: Ciuchy IP: *.aster.pl 06.06.08, 20:37
      Czy mieszkańcy i władze dzielnicy Rembertów sprawdzili do kogo należy ten teren
      , że tak bezkarnie chcą decydować o jego przyszłości?
      Od kiedy to własnością prywatna można sobie tak dysponować?
    • spacey1 Re: Ciuchy 06.06.08, 22:10
      ale za to w tych domach będą mieszkać zwykli ludzie. Co masz przeciwko nim?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka