Gość: gunia IP: *.royalpolska.com 24.07.08, 13:45 Czy ktoś się orientuje gdzie na Gocławiu można przekłuć uszy dziecku? Proszę o info o sprawdzonych miejscach, które polecacie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llinka81 Re: przekłuwanie uszu 24.07.08, 22:04 Ja dziecku przekłuwałam na Meissnera (tam jest też salon fryzjerski ale nie pamiętam nazwy, tuż obok Statoil) .Dziecko nie uroniło jednej łzy , są tam młode bardzo sympatyczne dziewczyny. Naprawdę szczerze polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: przekłuwanie uszu IP: 194.181.193.* 05.08.08, 09:44 Igańska 2, Pani Iwona z salonu kosmetycznego miła a przede wszystkim profesjonalna osoba. Ma sprzęt i podejście również do małych dzieci. Polecam jako usatysfakcjonowana klientka Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: przekłuwanie uszu 05.08.08, 12:32 Tak bez oceny pytam, po co przekłuwać uszy dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaba Re: przekłuwanie uszu IP: *.grodzisk.rgnet.org 30.04.09, 11:49 A niby dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: przekłuwanie uszu 30.04.09, 14:38 Dla mnie to wstawianie dziecka do świata, w którym trzeba dziurawić swoje ciało, żeby się przypodobać innym. Trochę jak malowanie szminką, z tym, że szminka może być raz na jakiś czas dla zabawy, a robienie dziur to ingerencja w ciało, mała, ale tylko dla zbytku. W dodatku rodzic pokazuje akceptację dla dziur w ciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunia Re: przekłuwanie uszu IP: 195.238.227.* 14.05.09, 11:19 A czy nie uważacie, że kazdy ma prawo sam decydować o swoim życiu a innym nic do tego. Jeżeli dziecko chce mieć przekłute uszy to dlaczego mu tego zabraniać. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: przekłuwanie uszu 14.05.09, 12:20 Po pierwsze to jestem przekonany, że sama nie dajesz dziecku prawa do "decydowania o swoim życiu". Jeśli będzie pić alkohol to pozwolisz? Aha, dziecko to dla mnie tak do 12 roku życia. Jeśli nastolatek będzie się naprawdę upierał to pewnie bym się w końcu zgodził. Nie chcę po prostu, żeby w wieku nastu lat wyglądał tak: joueb.com/gamin/images/Piercing.jpg a w wieku 20paru lat stwierdził, że popełnił błąd i jeszcze miał pretensje, że nie powstrzymałem go jak zaczynał. OK. różne są sytuacje, mnie chodzi o to, że - kłucie jest ingerencją w ciało - służy tylko modzie więc swobodny stosunek rodziców do kłucia oznacza przyzwolenie i akceptację dla ingerencji w ciało dla mody. Nastolatek/ka będzie później oskarżać "Babilon" o to, że wymaga się od kobiet powiększania piersi, a przecież to jest - owszem bardzo dalekie - ale jednak przedłużenie tej idei, dostosowywania ciała do mody. Trzeba jednak uważać, to trochę jak z alkoholem, owszem można pić i nawet dzieciom "dać na spróbowanie", ale trzeba uważać w co się może przerodzić. Odpowiedz Link Zgłoś