Dodaj do ulubionych

parkowanie na Bracławskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 15:45
Jakim prawem mieszkańcy osiedla Słoneczny Stok parkują przy ulicy
Bracławskiej? Zdaje się, że mieszkańcy Przyczółka Grochowskiego wykupując
swoje mieszkania na własność opłacili również udziały w częściach wspólnych, a
takimi są m.in. parkingi osiedlowe? Aaaa... rozumiem, wypstrykałem(-am) się na
mieszkanie i na garaż, czy miejsce postojowe mnie już nie stać. Chamstwo i
cwaniactwo. Ktoś powinien zrobić z tym porządek.
Obserwuj wątek
    • e._ Re: parkowanie na Bracławskiej 13.08.08, 17:15
      Ktoś czyli kto, jak nie sami mieszkańcy? Moim zdaniem trzeba napisać
      pismo i z kilkoma podpisami złożyc w spółdzielni a potem egzekwować!
    • Gość: gość11 Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.aster.pl 13.08.08, 17:20
      Pani kultura osobista pozostawia wiele do życzenia. Jeśli do końca
      nie jest się w temacie to proponowałabym nie wygłaszać takich
      opinii. Tak się składa,że nie wszyscy mieszkańcy osiedla mają gdzie
      parkować ponieważ garaże nie są gotowe do użytku. A tak poza tym to
      ulica jest dla wszystkich , nie tylko dla mieszkańców tzw. Pekinu.
      Proszę mi wierzyć,że wolałabym parkować swoje auto na parkingu
      należącym do osiedla Słoneczny Stok, a nie na ul. Bracławskiej.
      • Gość: monisia Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 17:47
        Nie wspomniałam nic o korzystaniu z ulicy. Chodzi mi o miejsca parkingowe. Jeśli
        mój sąsiad nie wykończył sobie garażu to nie uprawnia go to do parkowania w
        moim. Proste. Komu więc brak kultury?
      • Gość: mara Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.chello.pl 13.08.08, 17:51
        Sama mieszkam na Przyczółku, ale rozumiem parkujących za Słonecznego
        Stoku. Współczuję, zapłacili kupę kasy za mieszkania i garaże a nie
        mogą z nich kożystać. To nie ich wina, że woda zalewa garaże.
        Budowniczy spieprzył a ludzie muszą kombinować gdzie zaparkować.
        Bądźmy ludźmi, trochę zrozumienia
        • Gość: monisia Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 19:36
          Z całym szacunkiem - moi rodzice zapłacili kupę kasy za mieszkanie na Pekinie.
          Każdy wyjazd samochodem poza osiedle wiąże się czasem z godzinnym oczekiwaniem
          na zwolnienie miejsca na parkingu. Czy wiadomo co się dzieje w rzeczonej
          sprawie? Jak długo mieszkańcy Słonecznego Stoku będą wymuszać grzeczność sąsiadów?
          • Gość: mara Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.chello.pl 14.08.08, 16:00
            Ja też zapłaciłam kupę kasy za mieszkanie na Pekinie, i też mnie
            szlag trafia jak nie mam gdzie zaparkować, ale nie oszukujmy się.
            Nie tylko mieszkańcy SS zajmują nam miejszca parkingowe. A
            przcownicy Wydawnictwa na Motorowej? Poza tym w jednym mieszkaniu
            czasami jest kilku użytkowników samochodów. Moi sąsiedzi mają trzy.
            Pani wybaczy, parkingi nie są z gumy. Trochę zrozumienia. Pozdrawiam
            • Gość: monisia Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 20:02
              I właśnie dlatego, że nie są z gumy, czepiam się tych, którzy ewidentnie nie
              mają prawa z nich korzystać. Rozumiem, że mieszkańcy Pekinu mogą mieć po kilka
              samochodów i, że mogą gościć u siebie rodzinę czy znajomych, którzy też przyjadą
              swoimi samochodami i zrobi się naraz tłoczno ale do tego dochodzą samochody (też
              czasami po kilka na jedno mieszkanie) mieszkańców SS i ich rodzin i znajomych.
              Co wtedy? Czy ja też mogę prosić o odrobinę zrozumienia? Sytuacja ta przeciąga
              się a grzeczność też ma swoje granice.
              • Gość: mara Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.chello.pl 14.08.08, 21:41
                Rozumiem Cię bo sama mam często problem z miejscem parkingowym. A
                słyszałaś coś o propozycji ogrodzenia osiedla? Jakieś dwa miesiące
                temu, dozorcy zbierali podpisy, czy się zgadzamy. Może administracja
                coś już postanowiła? Pozdrawiam
                • Gość: wer Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 22:16
                  Na ulicy każdy może stawiać samochód,czy to się wam podoba czy nie.
                  • Gość: mara Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.chello.pl 14.08.08, 22:51
                    po ulicy to jeżdżą samochody a nie parkują, nie wiesz o co chodzi to
                    nie pisz wer
                    • robertrobert1 Re: parkowanie na Bracławskiej 18.08.08, 14:07
                      I tu się mylisz bo własnie jezdnia jest zarowno do jazdy jak i parkowania. I tylko zakazy ten porzadek zaburzyły. A swoja droga to mieszkańcy ss mogliby parkowac na jezdni Trasy Ł. W końcu tam miejscami jest 5 pasów ruchu!
                • Gość: monisia Re: parkowanie na Bracławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 23:20
                  O tej propozycji nic nie słyszałam, podpisy były chyba zbierane za pomysłem
                  zrobienia bramek z domofonami przy klatkach schodowych. Jeśli mieliby ogrodzić
                  Pekin to niezłe getto by powstało. Ulica musiałaby jednak pozostać przejezdna. A
                  tak swoją drogą, to jeśli można samochody stawiać pod oknami mieszkań na
                  Pekinie, to dlaczego takich miejsc postojowych nie ma na SS. Rozumiem, że ma być
                  ślicznie i zielono, ale czyimś kosztem? Coś tu nie gra.
                  • Gość: uwaga gdzie parkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 10:15
                    Stare osiedla nie są przystosowane do obecnej ilości samochodów. Nie
                    inwestowano w podziemne garaże. Taki problem jest też w innych
                    częściach miasta, gdzie między blokami nie może przecisnąć się straż
                    pożarna np., bo wszystko zastawione.
                    • Gość: monisia Re: gdzie parkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 10:36
                      to fakt. Mój ojciec wprowadzając się na Pekin w 71 złożył podanie o przydział
                      garażu. Po 20 latach zapytali go czy nadal reflektuje bo przesunął się na 1
                      miejsce na liście oczekujących ;D Ale za to ponoć jest schron przeciwatomowy.
                      Nie wiem ile w tym prawdy ale ktoś mi kiedyś mówił, że był i widział.
                  • herrdocent Re: parkowanie na Bracławskiej 22.08.08, 12:25
                    mieszkam w tym wysokim na ss. garaże dla tej części są oddane problemem jest
                    część tzw spółdzielniana czyli pozostałe bloki te niższe części. Niczym w misiu
                    zamurowane jest 200 miejsc parkingowych podobno jakieś problemy ze
                    sfinansowaniem dokończenia ich. Jako ze należę do wspólnoty powiem tyle że
                    czynione są starania o budowę parkingu przed blokiem (na wolnym skwerku koło
                    tego ogrodzonego parkingu). Z zdm czy innym czymś prowadzone są rozmowy o pasie
                    zieleni wzdłuż bloku od strony trasy czy tam można by zrobić parking a jest to
                    ich gleba tzw rezerwa.
                    • robertrobert1 Re: parkowanie na Bracławskiej 09.12.08, 20:56
                      herrdocent napisał:

> Jako ze należę do wspólnoty powiem tyle że
                      > czynione są starania o budowę parkingu przed blokiem (na wolnym
                      skwerku koło
                      > tego ogrodzonego parkingu).

Idiotyczne myslenie! Zeby kawałek zieleni zamurowywac!

> Z zdm czy innym czymś prowadzone są rozmowy o pasie
                      > zieleni wzdłuż bloku od strony trasy czy tam można by zrobić
                      parking a jest to
                      > ich gleba tzw rezerwa.

Jak juz powiedziałe we wczesniejszym poscie parkowac mozna na Trasie
                      Ł. Byłby to proces bezinwestycyjny! Proste?
                      • apodemus Re: parkowanie na Bracławskiej 10.12.08, 08:24
                        robertrobert1 napisał:

> Jak juz powiedziałe we wczesniejszym poscie parkowac
                        > mozna na Trasie Ł. Byłby to proces bezinwestycyjny! Proste?

Na Trasie Ł. jest zakaz zatrzymywania się. Na osiedlowych "uliczko-parkingach"
                        nie ma. Proste?
                        • robertrobert1 Re: parkowanie na Bracławskiej 10.12.08, 20:04
                          apodemus napisał:

> robertrobert1 napisał:
                          >
                          > > Jak juz powiedziałe we wczesniejszym poscie parkowac
                          > > mozna na Trasie Ł. Byłby to proces bezinwestycyjny! Proste?
                          >
                          > Na Trasie Ł. jest zakaz zatrzymywania się. Na osiedlowych "uliczko-
                          parkingach"
                          > nie ma. Proste?

A jaki jest problem aby ow zakaz usunać ... dla dobra kierowców?
                          • apodemus Re: parkowanie na Bracławskiej 10.12.08, 22:17
                            robertrobert1 napisał:
                            > A jaki jest problem aby ow zakaz usunać

M.in. taki, że trasa Ł jest arterią przelotową, której przepustowość jest już
                            wykorzystana w 100% a nieraz okazuje się zbyt mała. Zezwolenie na parkowanie
                            tamże ową przepustowość zmniejszyłoby znacznie.
                            • robertrobert1 Re: parkowanie na Bracławskiej 11.12.08, 20:59
                              apodemus napisał:

> robertrobert1 napisał:
                              > > A jaki jest problem aby ow zakaz usunać
                              >
                              > M.in. taki, że trasa Ł jest arterią przelotową, której
                              przepustowość jest już
                              > wykorzystana w 100% a nieraz okazuje się zbyt mała. Zezwolenie na
                              parkowanie
                              > tamże ową przepustowość zmniejszyłoby znacznie.

A ktora arteria w Warszawie jest nie przelotowa? I ktora sie nie
                              korkuje? Nie jestem specem od inzynierji ruchu ale moim zdaniem w
                              Warszawie jest po prostu za duzo samochodow.

A wracajac do parkowania. Na Trasie L jest zakaz a mimo to i tak
                              jest wiele kierowcow, ktorzy parkuja na chodniku. Czy tam moga?
                              Przeciez to jest nielegalne, nieprawdaz? Wiec dlaczego niby rowniez
                              nielegalnie parkowac na jezdni?
                              >
    • bubikowa Re: parkowanie na Bracławskiej 08.12.08, 21:53
      czy wiadomo jak wygląda dziś sprawa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka