Dodaj do ulubionych

Waszyngtona - proszę o rady

IP: *.stacje.agora.pl 16.11.03, 20:11
Znalazłem urokliwe mieszkanie w przedwojennej kamienicy przy Al. Waszyngtona
w sąsiedztwie ul. Garibaldiego. Proszę o opinie, jak się tam mieszka?
Sama „moja” kamienica jest O.K. Chroniona domofonem, z sympatycznymi
mieszkańcami. Miałbym kwaterę z mieszczańskim klimacikiem, ładną klatką
schodową z fantazyjną balustradą i piękny widok z okien. Trochę peszy
szemrana sława okolic Ronda Wiatraczna, pobliskiej Kinowej i skinowskie
bazgroły na sąsiednich budynkach. Podobno też dresiarstwo mocno udziela się w
jeżdzących tamże tramwajach i autobusach? Może odezwie się ktoś z
potencjalnych sąsiadów? Dziękuję stokrotnie.
Bogusz
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan Re: Waszyngtona - proszę o rady IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 17.11.03, 12:38
      Mieszkałem obok na Kirasjerów, wcześniej na Międzyborskiej i Waszyngtona, teraz
      mieszkam troche dalej bo na Paca, ogólnie w tej okolicy od czterech lat z
      hakiem. Także prawie ze mnie grochowski autochton ;-) Generalnie mesydż ode
      mnie jest prosty: jeśli tylko mieszkanie ci sie podoba to bierz. To jest spoko
      okolica. Jest troche dresiarstwa, szczególnie gromadzącego sie wkoło i w
      okolicach "nocnika" na Grenadierów, no ale sklepy nocne z wódą to w każdej
      dzielnicy jest kloaka. Dresiarstwo generalnie pochodzi głównie z bloków w
      okolicach Kinowej i Rozłuckiej więc stosunkowo daleko. Na wiatraku też jest
      spoko - fakt, pod uniwersamem gromadzi sie menelstwo, ale niegroźne, co
      najwyżej nieestetyczne. Ja tam tą dzielnicę bardzo lubię. Co do tramwajów czy
      autobusów w tej okolicy - nigdy sie nie spotkałem z żadnymi atrakcjami, jesli
      już to raczej w tramwajach na Grochowskiej i to też dalej, za Wiatrakiem na
      Gocławku. Albo w okolicach stadionu.

A skinheadzkie bazgroły na Waszyngtona są stare jak świat, ich autorzy mają już
      pewnie gromadki dzieci, gruby brzuch, łysine i zajmują sie głównie oglądaniem
      polsatu ;-)
    • Gość: Gosia Re: Waszyngtona - proszę o rady IP: 80.77.99.* 18.11.03, 12:00
      Mieszkam w tej okolicy i nigdy nie było tam aktów rozbojów innych niż gdzie
      indziej. Od czasu do czasu, ktoś coś namaluje ale nie dzieję się nic
      strasznego. Ja osobiście lubię tę dzielnicę, jest spokojna, typowo
      wypoczynkowa. Dużo się ostatnio buduje w okolicach Wiatracznej, Grochowskiej i
      al.Zjednoczonej.
      • Gość: bogusz33 Re: Waszyngtona - proszę o rady IP: *.gazeta.pl 19.11.03, 18:33
        Dziekuję za rady, bardzo przekonujące. A jak wygląda okolica pod względem
        kulturalno-towarzyskim? Polecilibyście jakąś knajpkę, księgarnię czy
        bibliotekę? Z wyłączeniem Saskiej Kępy i Parku Skaryszewskiego. Ich zalety znam.
        Pozdr.
        • Gość: Stefan Re: Waszyngtona - proszę o rady IP: 5.2.1R1D* / *.nokia.com 20.11.03, 13:55
          Pod tym względem okolica nie wygląda w ogóle ;-))) Kulturalna pustynia
          praktycznie. Ja się przyznaje bez bicia że "potrzeby kulturalne" zaspakajam w
          centrum, na Grochowie nawet się nie specjalnie rozglądałem za wszelkeigo typu
          przybytkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka