a.hysa 23.12.07, 09:32 wiec wszystkim chcialabym zyczyc : wystrojonej choinki, wesolutkiej minki, goracego serduszka, pelniutkiego brzuszka, oplatka bialego, i wszystkiego czego tylko Sobie zyczycie w te Swieta. pozdrawiamy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llydiaa-82 Re: i mamy swieta 23.12.07, 09:46 cześć wszystkim ja też chciałam złożyć życzonka by w te święta nikt nie trwonił czasu na smutki by prezntów każdy miał góre by wesoło w wigilie było by życie po świetach również pełne cudów było i ogólnie spełnienia marzeń w nowym roku pozdrawiam Odpowiedz Link
nertila Re: i mamy swieta 23.12.07, 10:34 Na scyńści na zdrowie na to Boże Narodzyni Cobyście byli zdrowi weseli jako w niebie janieli Cobyście mieli pełno gości jako na gałonzce łości Cobyście mieli pełne łobory pełne pudła coby wom gospodyni przy piecu nie schudła Coby się Wom darzyło kopiło dyślem do stodoły łobruciło Tak Wom Boze dej HEJ HEJ HEJ Karpicka, barscycka, Kapecke wódecki, Co by smakowały wsysckie potrawecki. Mrozicku, śniezycku, miłości po zmrocku, samego dobrego w Świeta i w Nowym Rocku! Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: i mamy swieta 23.12.07, 10:40 hej hej wkońcu jestes szkoda że nigdy nie mogę Cię "dorwać" na gadaczu hmmm ale to też zrozumiałe jest- praca i bobas to mase zajęć... ps.ależ on podobny do Ciebie Odpowiedz Link
nertila Re: i mamy swieta 23.12.07, 11:54 jak znajomym mówię że jego tato jest Albańczykiem to sie dziwia co mój synek taki biały.. ludzie to mają czasem dziwne wyobrażenia o Albańczykach naprawdę.. a jak wysyłałam kartki na święta do teściów to na poczcie miałam taka oto rozmowę z panienka z okienka: - Prosze priorytetem do Albani-mówię do kobiety na poczcie - Albania? a gdzie to jest? w Afryce? - Nie proszę pani Albania jest w Europie- moja irytacja wzrasta - Już w Europie?- pyta pocztowa -..?! od zawsze w Europie...- irytacja sięga zenitu w myślach wyjmuję z torebki mały damski rewolwer i strzelam babie miedzy oczy dmuchajac potem na lufę. - Ach no tak ! ale sie popisałam moja znajomościa geografii- udaje głupa panienka z okienka i podaje mi znaczki za 3zł - Dziekuję i dowidzenia- odchodzę, a wszyscy ludzie z pocztowej kolejki odprowadzają mnie wzrokiem do drzwi,właśnie dowiedzieli się że Albania leży w Europie.. Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: i mamy swieta 23.12.07, 13:09 ha ha dobre ja też pełno róznych takich sytuacji miałam ale najśmieszniejsza to była jednak moja babcia która jak sie dowiedziała,że mieszkam z albańczykiem w grecji to dzwoniła by mnie ostrzec że z arabami mam się nie zadawać i ,że oni mają haremy i ja będę jego służebnicą w przyszłości... Jak wróciłam do polski to stwierdziła że napewno wszyscy będą się na nas na ulicy patrzec bo przecież on odrazu wygląda,że nie polak i obcy dopiero jak przyjechał to orzekła że w sumie to on jak polak i niczym się nie wyróznia do momentu gdy sie nie odzywa z kolei inna babcia ale już w albanii jak mnie zobaczyła to na początku nie mogła uwierzyć że jak to polka w albanii póżniej powiedziała że ona nigdy w życiu polaka nie widziała a ja Artur sobie zażartował i powiedział jej że polacy mają po 6 palców u rąk to autentycznie zaczęła przyglądać sie moim dłoniom..No ale dobra to są babcie ludzie z innej epoki hi hi i pewne rzeczy są wybaczalne dodam że w tym momencie moja babcia jest szczerze zakochana w moim mężu.. he he Ale już jak pani doktor (młoda kobieta) po usłyszeniu że mam męża albańczyka stwierdza ,że to on z Azerbejdzanu jest!!!! to ja wysiadam... Odpowiedz Link
nertila Re: i mamy swieta 23.12.07, 15:33 Mój mąż wkręcił swoja 85 letnią babcie że żona(czyli ja) jest z dalekiej północy...co babcia zrozumiała jako Kosovo ( bo to cała Albańska geografia: wiadomo na północ Kosovo, na południu Grecy, za morzem Włosi a na wschód Macedonia, a co dalej niż te 4 miejsca to już nieważne) Babcia powiedziała mi tak: "ja wiem że tam u was wojna to zabierz swoich krewnych i przywieź ich tu do nas, tu bedziecie mieszkać jak długo chcecie, w końcu teraz jesteśmy rodziną" Piękny gest kochanej kobiety noszącej na głowie tradycyjną białą chustkę zawiązaną na fikuśną kokardkę nad czołem w stylu 2PACa. Odpowiedz Link
a.hysa Re: i mamy swieta 23.12.07, 20:39 he he u mnie znajoma jak powiedzialam ze maz z albani a ona ze on kolorowy, i ze kolorowe dzieci bede miala, smiac mi sie chce, na takie slowa, jacy ludzi potrafja byc .... a z ta poczta to dobre podobalo mi sie Odpowiedz Link