kwiatuszek212 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 26.05.08, 17:31 6 miesiecy Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 14.06.08, 17:53 czy w tym czasie mialas residence permit?? bo ja sie troche obawiam ze skoro nie aplikowalam od razu z mężem to byc moze wszystko to przedluzy proces o jakis czas.. Odpowiedz Link
krulik221 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 04.09.08, 11:09 Ewelina jaką wizę miał twój mąż wyjeżdzajac do UK? nam potrzeba jakiegoś kontraktu albo innego papierka o pracy dla mnie. niestety nie moge takiegoż załatwić Czy wiesz może kto mógłby mi w tym pomóc? bardzo proszę o jakąś rade Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 06.09.08, 18:36 mial 6 miesięczną, to juz 9 miesiąc czekania na 5 letnią.. ciekawe ile jeszcze..popros swojego pracodawcy zeby napisal ci na kompie zwykly kontrakt, niech podpisze i z glowy, jakąs pieczątke postawi, nawet jezeli pracujesz na czarno to oni tego nie sprawdzą, jedynie twoją wiarygodnosc, czy w ogole pracujesz Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 19.09.08, 14:39 po 9 miesiacach czekania , nareszcie mamy jego residence card teraz czas na zasluzone wakacje w cieplych krajach.. Odpowiedz Link
cela.online Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 19.09.08, 14:57 gratuluje i udanego wypoczynku!!! Odpowiedz Link
cela.online Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 19.09.08, 15:02 a kiedy skladaliscie papiery o ta 5 letnia jaki okres przed ukonczeniem tej 6 miesiecznej? i jak mu sie skonczy ta 6 m-czna a nie dostanie jeszcze 5 letniej to musi wrocic do siebie do kraju?? odpowiedz jesli mozesz bede bardzo wdzieczna i przyda mi sie na przyszlosc) pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 19.09.08, 21:17 wiza 6 miesięczna (pierwsza) konczyla się w styczniu, papiery zlozylismy przed swiętami Bozego Narodzenia, dostalismy paszport wczoraj czyli 9 miesięcy czekania, ale u nas to podobno bylo extra dlugo, twoj partner ma prawo do pozostania w kraju do czasu az uzyska status rezydenta, powodzenia Odpowiedz Link
agacinka23 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 12.10.08, 21:31 moj mial najpierw 6 miesieczna a po tym czekalisme 7 i pol miesiaca na 5 letnia. Odpowiedz Link
krystyna_ewa do: ewelinka834 23.09.08, 09:56 Czy moglabyś mi napisać jakie dokumenty /dokladnie wszystkie /wysyła się do HO ubiegając się o Vizę 5-letnią dla męża.Gdzie się składa /nie jestem z Londynu/Czy Twój paszport też jest potrzebny i zatrzymany przez HO.Może jakieś sugestie w tej sprawie. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
megan0 Re: do: ewelinka834 24.09.08, 15:44 ja tez bym bardzo prosila o spis wszystkich dokumentow potrzebnych do przedluzenia wizy, z gory dziekuje Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: do: ewelinka834 24.09.08, 16:39 -working registration card -paszport -wyciągi z konta bankowego -list z pracy -pay slipy -kontrakt + list od pracodawcy -mojego meza kontrakt z pracy -akt slubu -meza pay slipy hmm chyba to wszystko, jak cos jeszcze przypomne to napisze, pozdrowka Odpowiedz Link
krystyna_ewa Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 25.09.08, 11:10 Ewelina ! Prosze o odpowiedź .Jeszcze pytanie: PASZPORT x 2 /czy tylko męża/,czy wysylałaś pocztą czy zanosiłaś osobiście /nie mieszkam w Londynie/,czy są opłaty?? Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 01.10.08, 09:16 bez opłat, dok. trzeba wysłać przez special delivery (dostaniecie numerek , który trzeba będzie podawać za każdym razem jak będziecie dzwonić do HO), wysłaliśmy paszport męża i mój dowód, Odpowiedz Link
krystyna_ewa Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 11.12.08, 15:09 Do dziewczyn ,które mają /miały te same problemy.t.j starały się o vize 5-letnią dla męża/.Proszę podajcie mi . -Jaką formę należy wypełnić .. -adres na który wysyłałyście dokumenty /czy może należy zawieźć osobiście jeśli tak to gdzie + telefon - ile obecnie czeka się na vizę ? Dzękuję i pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
zeg-ata Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 14.12.08, 11:38 Jezeli dobrze pamietam,to jest to forma EEA2 (Permanent residence (non-EEA or non-Swiss national family members of EEA or Swiss nationals).mozesz ja znalezc na strone internetowej HO: www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/eea/eea2.pdf Ta forme nalezy wyslac na adres(masz go tez na tej formie): UK Border Agency European Applications EEA2 PO Box 306 Dept 45 Liverpool L2 0QN Nie mozna juz skladac zadnych wnioskow osobicie,tylko trzeba je wlasnie wyslac. czekaz sie okolo 4 tygodnie na przyznanie numeru,ktory wysla ci listem i pozniej jak bedziesz chciala sie z nimi skontaktowac to podajesz tylko ten numer. Zazwyczaj,jak zaznaczaja sobie w tym liscie nie nalezy sie z nimi kontaktowac w zadnej sprawie,chyba,ze bardzo bardzo waznej.Dziwne,nie wiem dlaczego ogolnie na wize czeka sie minimum 6 miesiecy,czasem dluzej to wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji aplikanta,zalaczonych papierow itp, tak nam ta pani powiedziala,wiec minimum 6 miesiecy. Zanim wyslecie swoje paszporty zrobcie sobie kopie,bo nigdy nie wiadomo czy wam sie nie przyda do czegos,a oni sa niechetni aby cokolwiek wczesniej odsylac. A to jest numer tel, jesli chcialabys dowiedziec sie o postepie swojej sprawy: 0870 606 7766. wiecej o tym wszystkim mozesz sobie poczytac: www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/applyingundereuropeanlaw/ Odpowiedz Link
krystyna_ewa Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 13.12.08, 12:17 do góry !!! Odpowiedz Link
krystyna_ewa Re: przedluzenie wizy UK, jak dlugo czekaliscie?? 14.12.08, 12:27 Dziekuję za info zeg-ata.Ja chcę wysłać jego paszport ,a swój dowód /to chyba też jest OK/. Ewa Odpowiedz Link