effata 50. de9 08.06.05, 13:34 Mam na imię Dana. Moja miejscowość w Anglii to Banbury, Oxfordshire. W zasadzie nie umiem pisać o sobie.. może uzewnętrznie się poprzez posty Pozdrawiam i cieszę się, że jest takie forum :* Odpowiedz Link
e-vil Re: 50. (ex)de9 03.01.07, 06:41 żeby nie było, że totalnie się odcinam od swojego poprzedniego nick'a ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=24649204&a=54820990 Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Uczestnicy forum 09.06.05, 08:05 Dzien dobry :) Dzieki za przyjecie na forum. Jestem kobietą, mam 32 lata, kawałek kariery zawodowej za sobą i.. dużo potencjalu, żeby sie dalej rozwijać, niestety Tu nie znalazłam dobrego miejsca dla siebie. Jeszcze jestem w POlsce, ale nie mogę sie doczekac, kiedy bedę mogła spakować plecak (bo się nawet walizki w Polsce nie dorobiłam ;)) i pojechać w stronę Newcastle. Dzis od rana złapało mnie przygnebienie, bo od tygodnia jestem bez pracy - zrezygnowałam z mojej, całkiem fajnej, pracy w Polsce, żeby spokojnie wyjechać do UK - a Angole nadal załatwiają formalności. Fajnie, że powstało takie forum, na którym mozna wymieniać się doswiadczeniami i dostać troche wsparcia w trudnych chwilach. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link
lol21ndm 54. lol21ndm / mjones2233 09.06.05, 13:20 Witam! Na forum dzialam jako lol21ndm, ale bloga pisze jako mjones2233 - stad dwa nicki. OK, o mnie... Jestem w UK od 12 lat na stale (od 14 lat z przerwami). Pobyt zaczynalam od Londynu (Tolworth/Surbiton/Putney), po czym mieszkalam w West Sussex, Hampshire, Wiltshire, a teraz czwarty rok w Somerset. Jesli chodzi o kariere, to w Polsce uczylam. Tutaj, po dorywczych pracach (pierwsze dwa miesiace) bylam listonoszka, administratorka, managerem. Potem przyszla przerwa zwiazana z narodzinami MMZ (Mezczyzny Mojego Zycia), ktory teraz juz chodzi do szkoly - i w te wakacje bedzie mial piec lat. Teraz pracuje w college'u, ale od lipca zmieniam prace i wracam do pracy jako kadrowa... Pozdrawiam serdecznie i szukam mam w okolicy... Odpowiedz Link
lol21ndm Re: 54. lol21ndm / mjones2233 09.06.05, 13:39 Aha, dodam jeszcze, ze mam na imie Magda... Podam tez link do bloga, bo tam czasem cos o Anglii wyczytac mozna... ;) Mam nadzieje, ze sie Szefowa nie pogniewa... www.malczyn.blox.pl I jeszcze cos... Szefowa pytala mnie e-mailowo, skad sie o tym forum dowiedzialam... Otoz ktos odwiedzil mnie na moim forum (Praca w Anglii) i zostawil link... Odpowiedz Link
sylwiastep Re: Uczestnicy forum 09.06.05, 19:04 Witam, Na imie mam Sylwia, moj maz to Matt, i pochodzi z Londynu. Mamy trzyletnia core, Zuzie. Matt'a poznalam w samolocie - ja wracalam po rocznym pobycie z U.S. do domu, Matt przylatywal na poltoraroczny kontrakt do Polski. I tak sie zaczelo. Mieszkalismy sobie w Polsce przez kilka lat, teraz nas wywialo do Kataru, a zatem teoretycznie nie jestem Polka w Anglii, ale pewnego dnia bede, bo moj luby nie wyobraza sobie zycia poza swoja ukochana Anglia. Odpowiedz Link
garmuduru Re: Uczestnicy forum 10.06.05, 02:44 Nie wiem, czy wpisuję się w odpowiednim miejscu, proszę wybaczcie mjeśli nie :) Chciałabym przyłączyć się do Waszych dyskusji, bowiem forum intrygujące ( w końcu coś nie o pracy w Wielkiej Brytanii ... ale o życiu) Mieszkam w Londynie w okolicach Kings X, podejrzana dzielnica, ale pełna tajemnic i uroku, a Angel tuż za rogiem :) Przez rok byłam na wspaniałym stypendium na SOAS na Uniwersytecie Londyńskim. Niedługo kończę studia. A, od zawsze bywałam w Anglii - gdy miałam trzy lata ciocia woziła mnie do Brighton, żeby mi się poprawiło zdrowie, bo chorowałam na oskrzela - a potem już zawsze wracałam. Zafascynowana 'angielskością' przede wszystkim, oddana czytelniczka Harolda Pintera i Hanifa Kureishiego, zdecydowałam studiować filologię nagielską na UAM. Spędziłam tam dwa tygodnie, o dwa tygodnie za dużo :) Snobistyczne parady i nudne filologiczne rozterki zamieniłam na przygodę z Baśni Tysiaca i Jednej Nocy i upragnione studia na UW :) Dzięki temu przez rok uczyłam się w Londynie arabskiego, a za językoznawczymi zagadkami chyba nie tęsknię :) Kocham Londyn i myślę, że to najbardziej fascynujące europejskie miasto... Kocham Londyn, bo tylko tu wszystko się miesza i może się mieszać. Niech żyje multicultural society. Uzależniona od: -herbaty z mlekiem -Regent's Park -delikatesów Green Valley na Edgware Rd i Sainsury's at BlueBird -Edgware Rd, Southall, Whitechapel i oczywiście Brick Lane :) Będzie mi tego brakować, opuszczam Londyn za trzy tygodnie i choć cieszę się niezmiernie na powrót do Warszawy, będę do Londynu zawsze powracać. Mój bilet do Polski jest return :) Odpowiedz Link
effata Re: 57. edzior1 29.09.05, 18:00 zebralam sie nareszcie do przedstawienia sie na forum, cos pisze od czasu do czasu ale nigdy sie nie przedstawilam, zaden tam edzior tylko edyta, mieszkam pod cambridge w st.ives z partnerem , mieszkamy tutaj 3 lata ( nie liczac wczesniejszych przyjazdow i wyjazdow) mam 30 lat, dzieci brak, cech szczegolnych tez, pozdrawiam Odpowiedz Link
effata 60. gosiash 12.06.05, 11:01 To ja sie szybko przedstawiam. Mam na imie Gosia, mieszkam w Londynie od maja 2004 z mezem, 16 miesieczna coreczka i tesciami (!) Tzn. mieszkamy u tesciow, ktorzy sa kochani, ale wiecie jak to jest, marzy mi sie w koncu wlasny kat. Wiec coraz intensywniej szukam pracy, ale na razie to mnie maz do POlski wysyla, wiec bede z Wami wirtualnie. Do tej pory pojawialam sie na forum edziecka i z tamtad trafilam tutaj. Serdecznie pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link
effata 61. urszula.scibior 12.06.05, 11:02 Witajcie, dziekuje za przyjecie do forum! W Anglii znalazlam sie przez (do niedawna) milosc mego zycia. Mam 30 lat i mieszkam w hrabstwie West Yorkshire. W tej chwili niestety nie za bardzo wiem co ze soba zrobic, poniewaz wszystko planowane byla pod katem owej milosci. Wiem na pewno, ze jeszcze tu pomieszkam. Forum odkrylam szukajac informacji o pracy w Europie i od razu polubilam panujaca tu atmosfere :) Odpowiedz Link
effata 62. lee.loo 12.06.05, 11:02 Przy okazji się przedstawie Z UK wrocilam 2 lata temu (pracowalam jako aupair), teraz koncze studia. W londynie zostawilam serce i dlatego tez czasami tam bywam. Na jesien, po obronie przeprowadzam sie na stale. Pozdrawiam lee.loo Odpowiedz Link
effata 63. asica74, londyn 12.06.05, 11:09 halo halo! zauwazylam pare znajomych nickow! Witam! Londyn od paru lat. Przyjechalam i zostalam. Obecnie na silnym etapie : co dalej? Na stanie niemaz, rower marki royce- royce, aparat fotograficzny, kilka garnkow i ten uparty optymizm, ktory sie ciagle odzywa w najmniej spodziewanych momentach. Pozdrawiam weekendowo :-) Odpowiedz Link
effata 64. witam serdecznie-basiaj79 12.06.05, 11:11 Podczytuje forum od jakiegos czasu, ale teraz dopiero odwazylam sie cos napisac. Nazywam sie Basia, w UK mieszkam od pazdziernika 2003 roku. Najpierw przez rok w Londynie, teraz w Cambridge. Jestem tutaj z mezem (Polakiem), dzieci brak. Na razie nie planujemy powrotu do Polski, powiem wiecej, chcemy kupic dom w UK:) Na razie tyle ode mnie. Pozdrawiam wszystkich, Basia Odpowiedz Link
effata 65. margolek1 12.06.05, 11:13 Witam! Mam na imie Malgorzata, jestem mezatka, mam dwoje dzieci: 12 i 5 lat. Wyjezdzam do Anglii w sierpniu. Moj maz jest tam juz od roku i postanowilismy zaczac od nowa. Ryzykuje duzo, poniewaz w Polsce mam dobra prace, wielu przyjaciol i fajny dom. A tam czeka mnie wynajmowanie malego domku za horrendalna sume, brak mozliwosci wykonywania swojego zawodu (jestem korektorka) i wielka nieznana! Ale sa tez plusy - rodzinka bedzie w komplecie i dzieci beda mialy lepsza przyszlosc! Mam nadzieje, ze nie wroce do Polski po roku z "podkurczonym ogonem"! Jak bede na miejscu, napisze wiecej! Trzymajcie za mnie kciuki! Odpowiedz Link
effata 66. magda_niv wita ;)) 12.06.05, 11:15 Hej witam wszyskie Polki baardzo serdecznie;))) Trafiłam do Was nie dawno, bo szukam wszelkich info o życiu w Anglli, w lipcu wyjeżdżam, nie wiem jeszcze na jak długo:) Mam na imię Magda, jestem z Wrocławia, studiuję pedagogikę -poradnictwo na 4 roku:) Anglia zawsze mnie fascynowała i teraz mam okazję tam pojechać, więc korzystam i chciałabym od Was dowiedzieć się jakiś ciekawostek;))) pozdrawiam Magda;)) Odpowiedz Link
konraden Re: Uczestnicy forum 12.06.05, 21:23 Co prawda nie jestem kobietą, ale podobno faceci też mają tu wstęp :) Od jakiegos czasu przegladam to forum, bo we wrześniu wraz z rodzinką przeprowadzam sie do Taunton. Odpowiedz Link
party5 Re: Uczestnicy forum 31.07.05, 22:48 Ja mieszkam z rodzinką w Exeter i Taunton brzmi znajomo - czy to jest to Taunton w Somerset? Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: 69. pati.zop78 14.06.05, 18:22 witam wszystkich mam na imie Patrycja. przyjechalam do UK we wrzesniu 2003r. Razem z mezem (Faz) i synkiem (Rizvan, 9 mies.) mieszkamy w Bradford, Yorks. w tej chwili pracuje w collegu jako admin director. maz mnie namawia zebym zostala nauczycielka. mnie by to odpowiadalo, ale chyba najpierw podszkole angielski. w Polsce pracowalam w biurze projektowym. ps: swietne forum. mam tylko nadzieje, ze pytania nie beda sie powtarzac Odpowiedz Link
onika27 onika27 14.06.05, 14:50 Witam i dziękuję za przyjęcie na forum.Forum znalazłam dzieki nieocenionej Jagience :) Mysle że troszke tu pobędę,na razie chyba jako szukajaca porad.Mam na imie Monika i mam 3 i pół letniego synka Grzesia .Mój mąż pracuje od stycznia w UK w szkocji konkretnie.No i kilka dni temu przeprowadziliśmy powazną rozmowę i okazuje sie że być może na wiosne cała nasza rodzinka zamieszka gdzieś w okolicy Glasgow Pozdrawiam Odpowiedz Link
effata Re: 71. alex_koz 27.06.05, 21:21 Hej, wiec i ja sie przedstawie tym bardziej ze nowa tu jestem, choc juz zagladam od pewnego czasu ;-) otoz, Ola 22 lata, jeszcze 3 miesiace i stuknie mi 23. W Anglii wlasciwie czasowo i to wlasciwie koncowka bo przyjechalam we wrzesniu do Southampton by studiowac w Institute jako Erasmus Student, a teraz jako ze mi sie rok skonczyl jeszcze pobede troche i zmykam do Poznania co by studia skonczyc. A potem pewnie powrot do UK albo gdzies indziej w Europie, co by juz w swojej profesji pracowac. Odpowiedz Link
martinc Re: Uczestnicy forum 15.06.05, 14:04 Witam wszytkich! Z tej strony Marcin, na razie jeszcze z Warszawy ale już niedlugo po dluugiej przerwie z powrotem na Wyspie... Odpowiedz Link