natalia.brzeska 12.06.05, 13:27 Dziewczyny + Jorg, Piszecie swoje blogi? Podajcie adresy, jeśli chcecie. Kilka już znam, ale chętnie poznam resztę, jeśli istnieją :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa Re: Blogi 12.06.05, 16:55 ja się generalnie ukrywam, Ale jak mnie juz znajdziecie to ;) Odpowiedz Link
mabmab Re: Blogi 12.06.05, 17:21 Hi,hi, ja też się ukrywam, ale mnie nie znajdziecie. Niezbyt lubię takie uzewnętrznianie się i nie wierzę w anonimowość w sieci. Mam nadzieję, że blogowicze mnie nie zlinczują. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Blogi 12.06.05, 17:05 Tak, ja piszę już od 2 lat. Ale ostatnio go skasowałam i zaczęłam od nowa. Bo tak sobie pomyślałam, że w sumie zaczyna się nowy rozdział w moim życiu, dlatego tamto już nie jest takie ważne... PS. Twój adres znam i regularnie czytam :-) Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Blogi 12.06.05, 17:23 p.s. rozumiem, ze sie nie ujawnisz? hę? ;) Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Blogi 01.09.05, 10:04 Podnosze watek, bo sporo nowych osob na forum. PS. Adres swojego moge podac na priv :-) Odpowiedz Link
wdrodze Tez mam i sie ukrywam poki co... 01.09.05, 15:38 Dobrze miec troche prywatnosci.Bloga mam gdzies od 3 dni ale wole sie nie ujawniac.Zastepuje mi teraz pamietnik ktory pisalam od 5 klasy podstawowki.Tata mi podczytywal,wiec zaczelam uczyc sie angielskiego i pisac po angielsku.Kiedys go przylapalam jak sie meczyl ze slownikiem.HA HA Odpowiedz Link
effata Re: Tez mam i sie ukrywam poki co... 01.09.05, 15:56 Sluchajcie, to jaka jest intencja pisania bloga? Jak i tak ktos chce to ukryc? Nie chodzi o to, ze sie czepiam, ale po prostu tego nie rozumiem. Dlaczego nie chcecie pisac pamietnikow? A swoja droga to was podziwiam. Ja bym nie miala tyle samozapalu, zeby jeszcze pisac blogi, choc niektore moje przyjaciolki, z ktorymi namietnie koresponduje mailowo namawiaja mnie, zebym to zrobila (szczegolnie jak czytaja moje opisy zycia na obczyznie :)) Jeszcze w zyciu nie czytalam zadnego bloga (Natalia, twojego nie moge znalezc, wiec jak mozesz, to mi podeslij jeszcze raz, ale nie obiecuje, ze przeczytam). Tylko raz (na serio!) podczytalam kawalek bloga (czy blogu?) Jennifer, jak byly zdjecia ... nagich rowerzystow :) (nie wierzylam, ze naprawde taka akcja sie odbyla w Londynie). Chyba wydaje mi sie to zbyt... hmm, nie wiem nawet jak to okreslic, ale chyba tak jak podgladanie przez dziurke od klucza. Big Brother tez mnie nigdy nie rajcowal. To jak to jest: dlaczego piszecie blogi? Odpowiedz Link
jennifer_e Re: Tez mam i sie ukrywam poki co... 01.09.05, 17:13 effata, czuję się zaszczycona! :)) no i wydało się co Cię ściągnęło na mój blog- goli rowerzyści ;))) a jeśli chodzi o Twoje pytanie to myślę, że każdy ma swój własny powód. ja pisałam pamiętniki od zawsze, odkąd tylko nauczyłam się pisać. Pamiętam te kulfoniaste drukowane litery i wyrazy oddzielane pionową kreską. Pisałam pamiętniki, bajki, opowiadania. Z czasem zastąpiłam zeszyty komputerem, tylko i wyłącznie z wygody i czytelność (moje pismo jest strasznie niewyraźne i sama mam czasem kłopoty z rozczytaniem siebie). Choć do tej pory nie mogę się oprzeć jeśli widzę jakiś ładny brulion w ciekawej oprawie i kupuję go z myślą o moich zapiskach. Długo opierałam się przed blogami bo uważałam to za przejściową modę, niezrozumiały ekshibicjonizm. Ale czuję, że mam w sobie mnóstwo spraw i myśli, które się kłębią i potrzebują uzewnętrznienia. I co ważniejsze, potrzebują odzewu, odbiorców. Ja raczej nie piszę publicznie o tych najprywatniejszych, najintymniejszych sprawach. Te wolę zachować dla siebie. W blogu piszę o moich obserwacjach, przemyśleniach, zamieszczam jakieś próbki tekstów, które kiedyś może staną się artykułem do gazety czy opowiadaniem. W blogach jest jeszcze jedno. Jakaś wspólnota. Są ludzie, którzy Cię komentują, dyskutują z Tobą, są tacy, którzy tylko czytają. Dla mnie, spragnionej kontaktu z językiem polskim, jest to doskonała forma "wyżycia się", możliwość "rozmowy" w ojczystym języku z osobami, z którymi coś mnie łączy. Mój blog nie jest anonimowy ani ukryty, wiem, że poczytują go też moi dawni znajomi z PL i nowi znajomi w UK i nie przeszkadza mi to. W jakiś praktyczny sposób zastąpiło to wysyłanie indywidualnych maili do ludzi. Chociaż nie wiem czy to akurat jest plus. Zdecydowanie bardziej wolałabym być anonimowa na forum. Odpowiedz Link
effata Założyłam bloga! 30.09.05, 12:50 Jennifer, zachęciłaś mnie do pisania bloga - właśnie jako formy kontaktu ze znajomymi. A mam ich bardzo dużo w Polsce i ciągle są ciekawi sensacji, jak tam wygląda nasze życie na obczyźnie :)))) Więc jak też pisałam i pisałam te maile, czasami kopiowałam. A tak ... wszystko będzie w jednym miejscu i zawsze będą mogli sobie zajrzeć. Mój blog jest jednak ukryty - tylko dla rodziny i przyjaciół. I trochę się wciągnęłam :)) Dlatego mam też mniej czasu na forum. Ale zobaczyłam, że pisanie takiego bloga ma jedną wadę. Każdy chętnie czyta, ale ja nie wiem, co u nich słychać, bo jakoś z pisaniem maili się nie kwapią. Wcześniej, to przynajmniej czasami odpisywali :(((( Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Założyłam bloga! 04.10.05, 22:52 Zgadzam sie z Toba, Effato. Nawet komentarzy nie pisza :-( Odpowiedz Link
natalia.brzeska Sporo nowych osób 14.01.06, 12:35 się pojawiło, może więc dorzucą jakieś adresy? Odpowiedz Link
yndrk Re: Tez mam i sie ukrywam poki co... 01.09.05, 18:28 effata napisała: > Jeszcze w zyciu nie czytalam zadnego bloga (Natalia, twojego nie moge znalezc, > wiec jak mozesz, to mi podeslij jeszcze raz, ale nie obiecuje, ze przeczytam). > Tylko raz (na serio!) podczytalam kawalek bloga (czy blogu?) Jennifer, jak byly > > zdjecia ... nagich rowerzystow :) (nie wierzylam, ze naprawde taka akcja sie > odbyla w Londynie). > > Chyba wydaje mi sie to zbyt... hmm, nie wiem nawet jak to okreslic, ale chyba > tak jak podgladanie przez dziurke od klucza. Tez myslalem, ze to jakas forma podgladactwa. Ale przypadkowo trafilem na blog formyprzetrwalnikowej. I wsiaklem. Nic to ze lekarz, ale fajnie pisze:) I nie wyglada mi na ekshibicjonistke. Pozdrawiam Ja cieplo, i zycze udanego pobytu w Polsce. Y Odpowiedz Link
formaprzetrwalnikowa Re: Tez mam i sie ukrywam poki co... 03.09.05, 00:30 yyy.. przypadkiem trafiłam na pochlebny post - ale mi miło, dziękuje :) ps. w nowych okularach wyglądam bardziej na lekarza ;) Odpowiedz Link
jermaldan Re: Blogi 01.09.05, 20:23 Sama nie piszę bloga, ale mam znajomego, który to robi: bartpogoda.net Polecam. --- Dante Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Blogi 02.09.05, 12:05 Bloga zaczelam pisac bardzo dawno temu, moze w 2000 roku, kiedy pierwszy raz nastala na nie moda. Swego czasu mialam jednego z najbardziej popularnych blogow na blog.pl Pisalam dla zabawy, potem mnie mocno wciagnelo, szczegolnie, gdy blog byl tak znany. Mialam jakies 500 wejsc dziennie. Jak juz ktos pisal wczesniej, tworzy sie pewnego rodzaju srodowisko blogowiczow. Przenosi sie to potem na gg, a czasami tez w real (chociaz w moim przypadku nigdy nie spotkalam sie z nikim w realu.) Potem zaczelam pisac typowy blogowy pamietnik. Ot tak, dla siebie, zeby potem poczytac i powiedziec, o jaka bylam glupia. Jakis czas temu skasowalam go, bo nastal nowy etap w moim zyciu, czyli wyjazd do UK. To co bylo przed, a szczegolnie poprzednie milostki nie mialy juz znaczenia. Teraz pisze bloga przede wszystkim dla rodziny (mama czyta) i znajomych. Tak, jak ktos juz pisal wczesniej, zastepuje to pisanie mejli do wszystkich. Przeciez i tak bym wszystkim pisala (prawie) to samo, wiec chyba latwiej, jak beda czytac to na blogu. Jak chca, odpowiadaja w komentzrzach, albo pisza mejle. Nie podaje adresu tutaj, bo nie chce, aby przypadkowe osoby go czytaly. Nie mam nic przeciwko temu, aby forumowicze czytali, dlatego jak juz wspomnialam adres moge podac na priv, ale poza Wami wchodzi tu sporo innych osob. Odpowiedz Link
yndrk Re: Blogi 05.09.05, 12:28 mabmab napisała: > A gdzie najfajniej sie pisze blogi Na serwerach ktore udostepniaja miejsca na blogi. A jezeli chodzi o to, ktore sa najfajniejsze, to polecam blog formyprzetrwalnikowej i i Jej kolegi po fachu-Medykoemigranta, ktory mozna znalezc tu: medykoemigrant.blox.pl/htmlY Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Blogi 05.09.05, 13:35 Najfajniej, trudno powiedziec. Ja juz sie przyzwyczailam do blog.pl Odpowiedz Link
effata Re: Blogi 22.03.06, 17:07 I co dziewczyny, które jesteście w rankingu? :-))))))) -- Don't guess. Odpowiedz Link