Dodaj do ulubionych

Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityce

20.06.05, 12:06
Podobno wszyscy Polacy gadaja o polityce, wiec i ja sobie troche
popolitykuje, bo ...
moze ja jestem jakas dziwna, ale wczoraj troche sie zszokowalam, jak
ogladalam wiadomosci z Polski. Jaki byl pierwszy news? Urodziny Lecha Walesy!
Na ktore na dodatek przyjezdza Kwasniewski (w koncu prezydent) i caly
reportaz o takich duperelach.
Nie ogladam zbyt duzo angielskiej telewizji, ale nie wyobrazam sobie, zeby
BBC nadala (szczegolnie jako news dnia) urodziny Margaret Thacher i wizyte
Tony Blaira. Ale moze sie myle?
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityc 20.06.05, 13:34
      Ja na szczescie nie mam polskiej TV. Wiadomosci w gazecie tez rzadko czytam.
      A to dladego, ze zaraz by mi piana na ryj wyszla. Zerkam czasem to tu to tam.
      Ostatnio obsmialam sie jak przeczytalam, ze Walesa "w boj" bedzie szedl i
      bedzie znowu kandydowal.

Faktycznie, tu sie media tak nie "rozwodza" o bylych mezach stanu ale z drugiej
      strony "byli" nie robia naokolo siebie tyle chalasu i rumoru.

A Walesa zamiast forse marnowac na impezy lepiej by je "spozytkowal" (nie mylic
      ze "spozywaniem") gdyby przekazal kase na cele dobroczynne.

Ale lepiej sie juz zamkne bo bedzie mi sie z pyska toczyc ;)
    • agataanna1 Re: Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityc 20.06.05, 15:08
      witam, szczerze mowiac nie mam polskiej telewizji wiec tez nie musze sie
      denerwowac... ale angielskie wiadomosci tez nie grzesza glebia jezeli chodzi o
      informacje i czesto w glownym wydaniu dowiadujesz sie co slychac u rodziny
      beckhamow i jak mewy radza sobie na pobliskich plazach...
      • kasia799 Re: Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityc 20.06.05, 15:43
        Dokladnie,
        zgadzam sie z Toba agataanna1
        Moje pierwsze zetkniecie z wiadomosciami bbc to byly codzienne doniesienia z
        zycia d.beckhama: ze zmienil fryzure, ze pozowal do zdjec z krolowa itp.
        Codziennie cos sie znalazlo
        Przykladem z ostatnich tygodni byla wiadomosc ze single crazy frog na 1 miejscu
        na liscie i ze kylie minogue ma raka, o jej operacji i cala dyskusja na temat
        tego ze sie z tym nie kryla (jakby ona pierwsza) a dopiero potem o zamachu
        bombowym, w ktorym zginela masa ludzi
        Bardzo brakowalo mi tych typowo politycznych wiadomosci, ktroymi nas racza w
        Polsce (ostatnie wybory troche nadrobily)

Tutejsza prognoza pogody tez mnie zadziwia
        W polskiej zawsze pokazuja cala europe, podaja temperature w roznych stolicach
        na calym swiecie
        A tutaj tylko wyspy brytyjskie i juz!!! A w koncu Brytyjczycy chyba wiecej
        podrozuja niz Polacy
    • pentelka Re: Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityc 20.06.05, 16:11
      Czesc dziewczyny! Dziekuję za przyjecie na forum. Napisalam jakis powitalny
      post,ale chyba nie tam gdzie trzeba, bo przepadl:-(
      W kazdym razie - na urodzinach Walesy był Kwasniewski i wreczyl mu czerwone
      wino, co by tradycji stalo sie za dosc. Media w sobote wieczorem caly czas o
      tym w Polsce trabily. A zeby bylo smieszniej, to Kaczorki tez urzadzily
      konkurencyjna impreze w Gdansku. Oczywiscie, ani slychu o tym w mediach. Tuska
      pokazali na urodzinach u Walesy, spieszylo mu sie jednak, bo powiedzial, ze
      wieczorem ma wazne spotkanie. Ciekawe dlaczgo nie powiedzial o tym, ze idzie do
      Kaczkorkow?:-) POlityka to piekna rzecz!!!

Pozdrawiam serdecznie z zatopionego w sloncu Krakowa. I mam nadizeje, ze dzieki
      wam nasyce sie Lądkiem, za ktorym tesknie. I ze jak przyjdzie mi cos napisac o
      UK, to mi pomozecie dobrymi radami (bo dziennikarką jestem)
      DObrze?:-)
      www.guziki.maxi.pl
      • jagienkaa Re: Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityc 20.06.05, 16:20
        pentelko - Twój wątek jest w 'uczestnicy forum' na stronie 2.
        Ja też tęsknię za polskimi obszernymi wiadomościami, mam polską satelitę i
        czasem oglądam 'Wiadomości" i codziennie przegladam Onet.pl żeby sprawdzać co
        się dzieje. Niestety nic niekawego, wręcz polskie wiadomości - choć bardzo
        szczegółowe - są przytłaczające jak dla mnie. Nie chcę mysleć o wyborach
        nawet...
        taaa, tutaj wiadomości są czasem dość trywialne.
        Nie mówiąc już o sportowych, ale to może inny temat:)
        • effata Re: Nadziwic sie nie moge, czyli troche o polityc 20.06.05, 17:13
          Hej Pentelka,
          No wlasnie! Chcialam napisac, ze twoj post nie przepadl, ale czujna Jagienka
          mnie uprzedzila.
          Nie zdazylam sie dopisac, bo mam urwanie glowy z piecykiem i panami z BG, ale
          witam serdecznie na forumu.
          Jesli pytasz "Pomozecie?" to oczywiscie,ze pomozemy :)
    • deadeasy benefit fraud 20.06.05, 19:45
      Slyszalyscie w wiadomosciach (ITV) o gangu, ktory naciagnal panstwo na tysiace
      funtow? Pasozyty uzywaly falszywych nazwisk, jedna baba wyssala £45,000.
      Czesc zaaresztowali, czesc uciekla do Irlandii. Mam nadzieje, ze zabiora im
      wszystko i wsadza do ciupy. Utrzymanie takich w wiezieniu bedzie pewnie tansze
      niz cala forsa, ktora zabrali.
      I jak tu sie nie wkurzac jak taki jeden z drugim marudzi, ze jak Polacy
      przyjezdzaja to tylko zeby zapomogi dostac. Uch!
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka