plonaca.zyrafa 07.07.05, 12:12 Wczoraj w nocy wlamano sie do pubu naprzeciwko. Mnostwo halasu... Sama sie wystraszylam.. Wstaje teraz i slysze o metrze... Jak mam czuc sie bezpiecznie? Wczoraj sie cieszylismy z Olimpiady, a dzis... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deadeasy Re: Metro 07.07.05, 12:28 Jaki dziwny zbieg okolicznosci. Londyn wygrywa przetarg na Olimpiade a dzien pozniej chaos w stolicy... Wszyscy w biurze przyklejeni do Internetu czytaja najnowsze wiadomosci... az sie wierzyc nie chce.... :( Odpowiedz Link
plonaca.zyrafa Re: Metro 07.07.05, 12:40 Ja probuje sie dodzwonic do mojego chlopaka i tylko poczta sie odzywa. sie ze moze gdzies utknal po prostu.. Co innego ogladac to w telewizji, co innego byc praktycznie obok... Dziwne uczucie... Odpowiedz Link
beata.londyn Re: Metro 07.07.05, 12:42 Ja mysle ze to raczej jest powiazane ze spotkaniem G8... Londyn sparalizowany, metro zamkniete, autobusy nie jezdza... Na szczesciej maz moj caly i zdrowy... Nie moglam sie rano dodzwonic, ale jednak sie udalo... teraz to juz wszystkie linie zablokowane... Odpowiedz Link
tbo5r Re: Metro 07.07.05, 14:08 Francuzi wysadzili bo sie wkurzyli o olimpiade. zabojady jedne! Odpowiedz Link
tiffany7 Re: Metro 07.07.05, 15:04 U mnie w pracy tez krazyla ta wersja, ale zrobilo sie powaznie, jak podano liczby. Niemniej jednak zdarzylo sie cos, co od September 11th kazdy przeczuwal, ze nastapi. I stalo sie. Mamy swoj July 7th...:( Odpowiedz Link
jennifer_e troche nie na miejscu zart 07.07.05, 15:24 Od 11 września atak na Londyn to była tylko kwestia czasu i o tym otwarcie się teraz mówi. Po Nowym Yorku i Madrycie przyszła kolej na Londyn. Ciekawe czy na liście jest też Warszawa, jako bardzo chętny partner w inwazji na Irak. Niestety, za wielką politykę płacą i zawsze płacili niewinni cywile. Po wyborze Blaira po raz trzeci było dużo komentarzy w mediach, że to tylko zaostrzy wojnę. Teraz Blair pięknie przemawia o demokracji i ludzkim życiu, tak samo jak kiedyś pięknie kłamał na temat konieczności zbrojnej inwazji na Irak bo jest tam broń masowego rażenia. Jeszcze przed wyborami udowodniono mu, że kłamał, bo wiedział, że takiej broni tam nie ma. Przyznaję, jestem w szoku, tym bardziej, że Liverpool Street to moja stacja metra. Ale pamiętam jak wzburzona byłam niedawno czytając blog dziewczyny z Iraku. Mieszkamy tu, w tych cywilizowanych miastach i krajach i wydaje nam się, że jesteśmy bezpieczniejsi, że powinniśmy być bezpieczniejsi od tych cywili w Iraku czy Afganistanie. Niestety, nie jesteśmy. Bezpieczni pozostają tylko ci, którzy są tak naprawdę odpowiedzialni za tę wojnę. Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: troche nie na miejscu zart 07.07.05, 15:39 a propos afganistanu. moj maz jest teraz w pakistanie. wlasnie odwiedza brata, ktory mieszka kilkanascie km od afganistanu. jeszcze wczoraj mowilam mu zeby na siebie uwazal, a rano slysze ze londyn bardziej niebezpieczny. Odpowiedz Link
plonaca.zyrafa Re: troche nie na miejscu zart 07.07.05, 18:02 Warszawa niestety jest jak najbardziej realnym celem. Najgorsze jest to, ze pojutrze moze sie tu zdarzyc to samo. Przeciez nie da sie skontrolowac wszystkich... A samobojca moze byc nawet dziecko... Odpowiedz Link
101krotka Re: Metro 07.07.05, 18:05 ja jestem absolutnie przerazona tym co sie dzieje teraz w Londynie,ciesze sie tylko ze nie mieszkam w cetrum ani nie korzystam z metra.Z samego rana moja rodzina z Polski wydzwania czy wszystko w porzadku.Ale w ogole sie tu nie czuje bezpiecznie,jakas taka roztrzesiona jestem.To straszne ze tak "latwo" podlozono te bomby... Odpowiedz Link
sylwia.n Re: Metro 07.07.05, 19:03 Niestety ale wykorzystali najlepszy dla nich moment o ile wogole tak mozna napisac. Wiedzieli, ze wiekszosc policji bedzie strzegla i chronila bossow na szczycie G8 a zwykli ludzie calkowicie i inne sluzby nie beda na cos takiego przygotowani... Ale zobaczcie jaki paradoks, wielki koncert Live8, wygrana organizacja olimpiady, spotkanie na szczycie. A tutaj pokazali jacy jestesmy bezbronni. Przeciez takich zamachow nie da sie zorganizowac w jeden dzien... Az strach pomyslec co by bylo gdyby zaatakowali na takiej imprezie albo w wieksza stacje. Mam nadzieje, ze wszyscy wasi bliscy i znajomi unikneli tragedii. Pozdrawiam... Odpowiedz Link
plonaca.zyrafa Re: Metro 07.07.05, 19:17 Nawet gdyby cala policje zgromadzic to przeszukanie kazdego pasazera (bo wcale nie trzeba podejrzanie wygladac zeby byc zamachowcem) sparalizowaloby ruch, i wywolaloby protesty. Najstraszniejsze ze to metro - nie masz gdzie uciec, gdzie sie schowac, nie masz jak zadzwonic... Jak napisalam wczesniej - to samo moze zdarzyc sie jutro... Odpowiedz Link
effata A ja sie nie boje 08.07.05, 17:58 Nie boje sie, nie dlatego, ze jestem jakas bohaterka, ale po prostu wiem, ze nie mam na to wplywu. Bo czy moge cos poradzic na ewentualne nowe ataki? Oczywiscie, ze przeraza mnie ta cala sytuacja, nie czuje sie bezpieczna i niestety utwierdzam sie w moim negatywnym zdaniu na temat islamu (to pewnie stereotyp, ale tak niestety jest). Ale nie mowie, ze juz nigdy nie wsiade do metra, bo wiem, ze wsiade. Staram sie nie wyobrazac sobie najgorszego i nie snuc w glowie czarnych scenariuszy. Nie mozna dac sie sparalizowac strachem. Choc faktem jest, ze ... nie mieszkam przy Liverpool Street Station. No i nie bylo mnie tam... Odpowiedz Link