Dodaj do ulubionych

supermarket

29.07.05, 21:26
Czy ogladalyscie wczoraj program o zywnosci w supermarketach na C4? Ja az sie
rozplakalam,jak zobaczylam biedne kurczaki i chyba szybko nie kupie miesa w
supermarkecie
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: supermarket 29.07.05, 22:09
      ja sama polecałam ten program, a w rezultacie zapomniałam o nim i oglądałam
      Extras (stąd moja sygnaturka). Ale chyba się cieszę że mi umknęło bo mi żal
      kurczaków:(
    • basiaj79 Re: supermarket 29.07.05, 22:30
      tez ogladalam ten program, a przedstawione w nim wnioski sa przerazajace. U
      mnie w domu jemy duzo kurczakow, bo zawsze myslalam, ze to najzdrowsze mieso, a
      okazuje sie, ze juz nie... A to wszystko dlatego, ze konsumenci, chca kupowac
      jak najtaniej, wiec producenci sa zmuszeni obcinac koszty, wiec traci sie na
      jakosci. Podcina sie nozki kurczakom, by tak unieruchomione szybciej tyly, ale
      niestety, choc przybieraja one na wadze, to nie jest to mieso, a tluszcz.
      No i utwierdzilam sie w przekonaniu, zeby nie kupowac dan gotowych. Kiedys sie
      skusilam, ale byl to pierwszy i ostatni raz. Wole kupowac poszczegolne produkty
      i sama gotowac, niz jesc to obrzydlistwo. A fuj...
      A najgorsze w tym wszystkim, ze niezaleznie od tego, z jakiego supermarketu
      pochodzily analizowane produkty, wyniki byly takie same:(
      Za tydzien kolejny odcinek, jak nie zapomne, to tez obejrze, zeby sie znowu
      dowiedziec, czym sie trujemy:(((
      • kasia799 Re: supermarket 02.08.05, 18:14
        No nareszcie!!!!
        Brytyjczycy sie przekonali (i to przyznali), ze sprzedawane w tutejszych
        supermarketach jedzenie jest bez smaku
        I trzeba bylo jechac z kamera do Hiszpanii, by tubylcy to potwierdzili!!!
        Okazuje sie rowniez, ze moglibysmy dostac slodkie brytyjskie truskawki w
        supermarkecie, gdyby nie wrzechobecna sila pieniadza!!!
        Popularna jest tylko jedna odmiana, ktora mimo, ze jeszcze niedojrzala to juz
        jest czerwona, duza i "bouncing" ;) A do tego nadzwyczaj dlugo sie trzyma
        Reszty produkowanych w UK odmian zaden supermarket nie chce (ze wzgledu na
        koszty oczywiscie)
        Ah, przyszlo nam placic za ten brak sezonowosci na rynku
        • mgna Re: supermarket 02.08.05, 20:36
          Nie ogladalam tego programu, ale podziele sie z wami ze nareszcie po czterech
          latach udalo mi sie przekonac meza na zdrowsze zywienie i tak np je mieso
          (organiczne) czerwone tylko raz w tygodniu, kurczaki tez ale za to duzo warzyw
          i ryb. Nareszcie! Nie ludze sie jednak ze kiedys zostanie wegetarjaninem, co
          byloby idealnym...
          • eballieu Re: supermarket 04.08.05, 20:57
            A ja wlasnie wrocilam z pobytu w Belgii. Bylo kulinarnie. Obajadalam sie
            wszystkim:)
            Przed chwila bylam w supermarkecie, Waitorse mam najblizej i znowu ten
            zawod.... nieswieza salata itp.
            Filmu nie ogladalam.
            A o zywnosci w Anglii wiem jedno - jest dobra, ale ta dobra tu to luksus, na
            ktory stac niewielu.
            A dobra, luksusowa tu w UK, to normalna w Belgii, Francji, Szwajcarii,
            Wloszech, Hiszpanii.
            Samochod mielismy zaldowany, az przysiadl delikatnie:)
            • greentea2 Re: supermarket 04.08.05, 21:55
              Niedawno bylam w Brukseli w cudownej restauracji:)
              Jedzenie swietne, a deser, moglabym dlugo opowiadac...

Ja to mam dopiero problem, bo musze kupowac w Morrisons (byly Safeway).
              Jakosc jest tragiczna i na dodatek polowa personelu cuchnie potem na kilometr,
              jak widze trzech w kupie to sie nawet nie zblizam.
              • ralphos Re: supermarket 04.08.05, 22:04
                Po przeprowadzce z Belgii do Anglii bardzo mi brakuje właśnie normalnego dobrego
                jedzenia. Oprócz cen mieszkań to największy minus tego kraju.
                • greentea2 Re: supermarket 04.08.05, 22:16
                  Chyba musimy uciac sobie pogawedke:0
                  Moj M jest w Belgii, a ja prawdopodobnie dolacze za kilka miesiecy.

Jak dlugo mieszkasz w UK i gdzie?
                  • ralphos Re: supermarket 04.08.05, 23:33
                    Moja żona zakończyła studiowanie w Belgii i pojechała do Polski tam kończyć
                    pozostałe studia. Spędziłem z nią w Antwerpii ponad rok, nie mogłem jednak
                    NIGDZIE znaleźć pracy, jeździłem co 2-3 miesiące do Polski na wysokopłatne fuchy
                    żeby mieć na utrzymanie.
                    Od 3 miesięcy pracuję w UK w swoim zawodzie (no, prawie...), mieszkam pod
                    Oxford. Jest tu ślicznie i na razie nigdzie się nie ruszam, podoba mi się tu
                    wiele razy bardziej niż w Belgii. Gdyby tylko nie to okropne jedzenie i ceny
                    mieszkań...
                    • greentea2 Re: supermarket 04.08.05, 23:39
                      Ceny mieszkan w Brukseli przynajmniej nie sa wiele nizsze.
                      Jedzenie jest lepsze tak jak w pozostalej czesci Europy.
                      Po jakims czasie tutaj nauczysz sie znajdowac lepsze rzeczy. Moja angielska
                      grochowka smakuje mi bardziej od polskiej;)
            • violus22 Re: supermarket 04.08.05, 22:23
              > A o zywnosci w Anglii wiem jedno - jest dobra, ale ta dobra tu to luksus, na
              > ktory stac niewielu.
              > A dobra, luksusowa tu w UK, to normalna w Belgii, Francji, Szwajcarii,
              > Wloszech, Hiszpanii.

tak z ciekawosci... coz to za zywnosc luksusowa?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka