Dodaj do ulubionych

CO u Was slychac?

23.02.06, 10:36
Dawno juz nic nie pisalam na tym fajowym forum,ale dzis znalazlam mala
chwilke zeby cos napisac. MOj Maluszek juz nie jest taki maly, rosnie bardzo
szybko i jak tylko na Niego spojrze, to od razu mi sie humor poprawia. Dzis
idziemy do lokalnej playgroup (nigdy nie wiem jak to przetlumaczyc na
polski, moze grupa zabawy?). Tak czxy inaczej milo mi od czasu do czasu
Was "podczytywac".
A co u Was laski ? Czy tez ogladacie Olimpiade?
Obserwuj wątek
    • ewika-uk Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 10:50
      no i ja mam akurat wolna chwile,maly siedzi w nursery do 12 wiec moge nadrobic
      zaleglosci,Olimpiade ogladam ale raczej z musu bo chlop katuje a telewizor w
      domu tylko jeden,poza tym takie zimno i ciemno(szaro-buro) ze nic mi sie nie
      chce,zreszta jakas taka nerwowa sie robie,bo na diete przeszlam tz zero
      slodyczy..i badz tu normalna jak wiem ze w szafce czekoladka z truskawkami
      wedlowska a niedaleko sklep z paczkami a dzisiaj tlusty czwartek buuuuu lipa
    • effata Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 10:57
      Hej Basiu,
      Mówisz, że mały rośnie tak szybko, że niedługo się będziesz zastanawiać, gdzie
      go posłać na uniwersytet? :)))
      Pewnie już jesteś mobilniejsza (skoro się wypuszczasz na zabawę :))
      Co u mnie słychać? Hmmmmm, z ostatnich wiadomości to ... przeżyłam jakoś half
      term z moją trójeczką (chłopaki się naparzali tak, że dom się trząsł w
      posadach). Zaczynam intensywnie szukać pracy (z różnym skutkiem, ale się nie
      poddaję). Na forum też mam mało czasu, ale ono się i tak rozwija beze mnie
      (czyli dobry objaw, moim zdaniem :)))
      Pozdrawiam mocno
      --
      Don't guess.
    • patch_of_heaven Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 11:24
      O jaki fajny watek... Ja tez przezylam half term z moim czlowieczkiem-demolka w
      domu. Pomalu wdrazam w zycie moje plany rozpoczecia pracy na wlasny rachunek i
      wlasnie pracuje nad swoim pierwszym powaznym zleceniem, zobaczymy co bedzie
      dalej... Poza tym to z utesknieniem czekam na wiosne, ma juz dosyc tego zimna.
      • duende1 Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 13:09
        ja mam problemy w pracy, ale o tym zaloze osobny watek, zeby tego nie
        zasmiecac..;)
        poza tym mam w koncu laptopa (juppi), ktory dziala jak trzeba i slucham sobie
        hiszpanskich i latynoskich stacji radiowych.
        dzisiaj pada u nas snieg i jest (o zgrozo!) plus 3 stopnie. ludzie w ogrzewanym
        biurze siedza w kurtkach puchowych. komedia :)
        a za tydzien lece do polski na kilka dni.
    • jagienkaa Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 13:20
      ja wlasnie pisze z mojego uniwerku, czekajac na hiszpanski. W tym semestrze mam
      dosc duzo pracy, i bede miala 3 egzaminy (co jak na moj kurs jest rekordem),
      oraz kilka prezentacji+raportow...no ale to juz polmetek moich studiow.
      u nas tez dzisiaj padal snieg, i jest dosc zimno, ale humor mi dopisuje bo
      fajnie sie bawilam w Monachium i sobie odpoczelismy. I najedlismy sie:)
      Olimpiade ogladalam glownie w zeszlym tygodniu, podobalo mi sie tez jak
      Dominik na pytanie: jakie sporty ogladalismy u cioci? odpowiedzial: eurosport:)
      ale teraz raczej nie ogladam, zreszta naprawde rzadko ogladam tv - wole
      popracowac nad prezntacjami czy posiedziec na forum.
    • izabelski Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 14:24
      jestem w nowej pracy - juz sie zaczynam przyzwyczajac
      mala ma egzamina z pianina za 2 tygodnie - wiec pracowalismy nad motywowaniem
      jej podczas half-term
      biore antybiotyki, bo mialam zapalenie ucha a i mlody przeszedl ta wstretna
      grype z bardzo wysoka temperatura - 5 dni na Calpolu - non stop :-((

za oknem snieg a my planujemy letnie wakacje
    • leggetta Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 14:29
      a ja zyje wyjazdem do Polski za niecale dwa tyg - nikt z rodziny nie wie ze
      przyjezdzamy:)
      • effata Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 16:45
        Ach! Też uwielbiam takie niespodzianki!

--
        Don't guess.
        • leggetta Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 20:37
          tez kiedys tak zrobilas? a moze ktos inny pojechal bez zapowiedzi do Polski i
          stanal w dzwiach domu rodzinnego bez zapowiedzi? Ja robie tak pierwszy raz, na
          dodatek przyjezdzam prosto przyjecie urodzinowe mojego brata( 18tka). Bedzie
          wiec wielki zjazd rodzinny - domownicy sie zastanawiaja czy im krzesel w domu
          wystrczy - biedacy nie wiedza ze jeszcze beda potrzebne dwa:)
          • effata Re: CO u Was slychac? 24.02.06, 02:16
            A bo to raz?!
            Uwielbiam robić taki desant, tak samo zresztą jak i inne niespodzianki (jestem
            naprawdę dobra w dotrzymywaniu tajemnicy). Ale ostatnio się sypnęłam, bo ... za
            wcześnie było wszystko zaplanowane. Miał do mnie dojechać mąż o czym rodzinka
            nie wiedziała i wszyscy się martwili, jak ja zamierzam wrócić sama z trójką
            dzieci. Mówiłam, że będzie z nami jeszcze leciał kolega (co było prawdą). Aż
            kiedyś w jakiejś rozmowie palnęłam, że jak J. przyjedzie to cośtamcośtam... I
            sprawa się rypła.
            --
            Don't guess.
    • ewmag Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 15:42
      A u mnie snieg dzis padal, ale mokry i nie ma sladu zadnego, a teraz leje i
      jest o-brzy-dli-wie, az sie nie chce nosa wystawiac.
    • moniska11 Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 16:12
      Ja tez dawno sie nie odzywalam. U mnie bardzo duzo sie zmienilo i to na lepsze.
      Mojej coreczce zdjeto gips po 4 miesiacach. Ma 17 miesiecy i pierwszy pare dni
      temu po raz pierwszy stanela na nozki. Nie moge sie doczekac pierwszych
      kroczkow. Mam nadzieje, ze moje dziecko bedzie juz zdrowe i bede mogla wreszcie
      zrealizowac swoje marzenia. Po dlugich i ciezkich miesiacach 5 marca lecimy na
      wycieczke na Teneryfe. W koncu troche odpoczniemy i bedziemy cala rodzinka
      razem. Jak tylko wracam od razu zabieram sie za szukanie pracy w swoim
      zawodzie. Otrzymalam juz potwierdzenie swoich kwalifikacji i nic mi nie
      pozostalo tylko ruszyc swoj zasiedzialy tylek i zaczac spelniac marzenia. boje
      sie tylko oddac mala do przedszkola. Nie wiem jak ona to zniesie, bo to dzikus
      przyklejony ciagle do mnie.I to chyba tyle sie u mnie zmienilo.
      • effata Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 16:47
        To super wiadomość!
        >boje sie tylko oddac mala do przedszkola.
        A kiedy chcesz to zrobić? Jak już, to ... może być ciekawie, ale jak będziesz
        ją powoli przyzwyczajać, to pewnie wszystko będzie ok.
        Powodzenia w spełnianiu marzeń :)
        --
        Don't guess.
        • moniska11 Re: CO u Was slychac? 23.02.06, 20:11
          Dzieki effata!!! Jesli chodzi o przedszkole to na pewno bede powoli mala
          przyzwyczajac, bo moje dziecko jest uzaleznione ode mnie calkowicie. Jest
          bardzo pogodna i ciagle usmiechnieta, ale troche dzika. Boi sie kazdej nowej
          twarzy. Ale dzieci sie szybko adoptuja, wiec mysle, ze bedzie dobrze.
          Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka