Dodaj do ulubionych

Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu

18.03.06, 19:45
...moze macie cos do polecenia? Bo pomyslow duzo, ze az brak:)) Moze macie
juz cos wyprobowanego? Dodam ze to na nastepny weekend ewentualnie na ten za
dwa tygodnie. Kompletnie nie wiemy. Planowalismy Paryz, ale cena za Eurostar
to minimum 250.00, wiec raczej sie nie oplaca...ja taka wykalkulowana...
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 18.03.06, 20:30

Poszukaj coś na www.lastminute.com
    • jaleo Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 19.03.06, 10:23
      W UK czy za granica? A jak w UK to w jakiej okolicy mniej wiecej?

Jesli chodzi o krotkie wypady zagraniczne, to bardzo romantyczne, wygodne
      i "nieoklepane" na krotki wyjazd jest wg. mnie Toledo - trzeba leciec do
      Madrytu i potem cos kolo 1.5 godziny pociagiem do Toledo - pociag jest pare
      razy dziennie i kosztuje €9 od osoby powrotny (bargain!). Juz sama stacja
      kolejowa jest jak z El Cid'a. Stacja jest troche za miastem, mozna taksowka
      lub autobusem.

Samo miasto jest polozone na wzgorzu i pelne waskich, kamiennych uliczek,
      nietknietej czasem architektury, sa swietne, nie nastawione na turystow
      restauracje. Jesli interesujesz sie sztuka, to jest miasto El Greco, jest tu
      jego muzeum, koscioly z jego obrazami i oczywiscie zapierajaca dech w piersiach
      katedra (chociaz od ostatnich paru lat w remoncie, ale i tak warto zwiedzic).
      Na glownym placu (Plaza Zocodover) mozna przesiedziec godzinami popijajac kawe
      w ulicznych kawiarniach.

Jednym slowem, mozna spedzic bardzo romantyczny, relaksujacy weekend. Jedyne,
      czego nie potrafie Ci polecic, to hoteli, bo ja sie zatrzymuje w Madrycie i do
      Toledo robie wyprawe na dzien. Zreszta tak tez mozesz zrobic i przy okazji
      polazic po Madrycie, np w sobote, a do Toledo jechac w niedziele. Jesli tak,
      to polecam Hotel Suecia, we wschodnim Madrycie (ale bardzo bliziutko do
      Centrum, i przy samym Retiro). Ceny weekendowe sa naprawde bardzo zachecajace
      jak na klase hotelu, piekny wystroj, i bardzo romantycznie :-) Maja duzo
      roznych sezonowych ofert.
      • natalia.brzeska Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 19.03.06, 11:27

Jaleo - to brzmi fantastycznie!!!
        Czy to ten hotel?
        www.hotelsuecia.com/
        • jaleo Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 19.03.06, 11:46
          Tak, ten. W weekendy i w sezonie letnim maja naprawde bardzo dobre oferty, bo
          malo maja wtedy gosci "biznesowych". Kiedys dostalismy pokoj 2-osobowy za €60,
          co w odniesieniu do standardu hotelu i pokoi jest naprawde bardzo tanio!
          • eballieu Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 19.03.06, 12:44
            Dzwon zawsze do hotelu bezposredio. Wiele z tych "drogich" ma wlasnie
            weekendowe ceny i wtedy za cene 60 - 100 euro masz doskonaly standard, centrum
            miasta - nie tracisz czasu ani pieniedzy na dojazdy. I zawsze mozna wybrac sie
            na romantyczny spacer wieczorem.
            Z takich wlasnie miejsc polecic moge Brugie, a tam nocelg w Sofitel Brugge. W
            szczycie sezonu za dwa noclegi ze sniadaniem 250 euro. Co daje ci okolo 170
            funtow. Ale w Brugii ceny weekendowe sa zwykle wyzsze, ceny tygodniowe beda
            nizsze.
            • jaleo Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 19.03.06, 16:32
              Jeszcze chcialam dodac, ze czasami bardzo dobre "deals" typu lot+hotel+
              ewentualnie wynajem samochodu maja Dial-a-Flight:
              www.dialaflight.com/
              Nawet jesli cos nie jest oglaszane na ich stronie, mozesz zadwonic, ze np.
              chcesz taki a taki hotel plus przelot, i zwykle wychodzi taniej niz
              rezerwowanie wszystkiego osobno. Tylko, ze oni rezerwuja loty liniowe tzn. nie
              tanich linii tylko np. Iberii jesli do Hiszpanii. Ale warto sprobowac, bo
              czesto wychodzi taniej, niz "tanie linie".
        • izabelski a przeloty .... 19.03.06, 12:15
          sprawdz tutaj :-)

www.skyscanner.net/
          • liley11 Dzieki za pomysly:) 19.03.06, 17:39
            Toledo brzmi naparwde zachecajaco:)) ...i myslelismy nawet o Madrycie, ale
            hihiih kiedys mialam chlopaka z Madrytu i moj Piekny teraz chyba by sie zagruzl
            z zazdrosci.. eheh..ale tak ominac Madryt?
            A moze by tak poprosic o bylego, zeby nas oprowadzil. eheheh ale mam pomysly!
      • liley11 Re: Pomysl na weekendowy wypad na rocznice slubu 19.03.06, 18:06
        A moze jakies ladne miejsce i hotelik godny polecenia w UK? Dodam, ze mieszkamy
        na poludniowy zachod od Londynu.
        • liley11 A byl ktos z Was w Ipswitch? 19.03.06, 18:33
          • gobisha Re: A byl ktos z Was w Ipswitch? 19.03.06, 18:41
            bylam ostatnio w Winchester. Wypad jednodniowy, wiec nie mam hotelu do polecenia, ale miasteczko bardzo nam sie podobalo. Okreslane jako "ancient capital of England", naprawde zrobilo na nas sympatyczne wrazenie. Ale to kwestia gustu. Dla ulatwienia dodam, ze uwielbiam Brugge.
            • eballieu Re: A byl ktos z Was w Ipswitch? 19.03.06, 19:02
              Liley, ja czasmi szukam jakiegos ladnego hotelu w Anglii, na weekendowy wypad.
              I niestety ceny sa dosc wysokie.
              Ja nigdy nie znalazlam.
              Ostatnio to zrezygnowalam z poszukiwan, bo irytowalo mnie to ze wiejskie domki,
              dla trzech osob, standard jaki nas interesuje, ale bez dzieci.
              Pozniej szukalam hotelu, ale jak za kazdym razem wychodzilo mi cos powyzej 280
              funtow za dobe, za pokoj dwojke, to zrezygnowalam.
              Jak mam za sam nocleg zaplacictyle, to wole weekend z wylotem z lotniska City -
              wiec komfort podrozy ogromny.
              15 minut przed odlotem musze tam byc, zero tloku, od nas 40 minut jazdy autem,
              auto zostawiam przed lotniskiem i maszeruje 4 minuty do okienka odpraw.
              A to wazne jak ma sie male dziecko i chce sie latac na weekendy do jakis miast.
              • jaleo Re: A byl ktos z Was w Ipswitch? 19.03.06, 19:37
                eballieu napisała:

>
                > Pozniej szukalam hotelu, ale jak za kazdym razem wychodzilo mi cos powyzej
                280
                > funtow za dobe, za pokoj dwojke, to zrezygnowalam.

Mysle, ze do £200 za dobe spokojnie mozna znalezc cos ladnego. Np. Malmaison
                zawsze staje na wysokosci zadania. Jest jeden w Oksfordzie, bardzo
                romantyczny, bo w zamku, i za pokoj dwuosobowy o podwyzszonym standardzie
                spokojnie zmiescisz sie ponizej £200. Dzieci tez przyjmuja bez problemow.

W UK jest spory problem ze znalezieniem czegos sensownego w "ekonomicznej"
                cenie, ale juz od £150 - 200 mozna spokojne znalezc wygodny hotel. Z tym, ze
                rzeczywiscie na "kontynencie" ten sam standard bylby za duzo mniejsza cene.

Za £280 za dobe to chyba niewiele jest hoteli poza Londynem. A nawet w
                Londynie Mandarin Oriental kosztuje cos kolo tego za superior double w weekend.
              • dziewczynazperla A znacie Butlins? 19.03.06, 21:25
                Liley, ja czasmi szukam jakiegos ladnego hotelu w Anglii, na weekendowy wypad.
                > I niestety ceny sa dosc wysokie.
                > Ja nigdy nie znalazlam.

Jak ktoś lubi taką rozrywkę jak w Butlins - kręgle, basen, spa, bary,
                tematyczne weekendy np. lata 70 te itp, to polecam Butlins. Ja byłam w
                Skegness, ale bez noclegu, jest super, a teraz w Bognor Regis nad morzem
                wybudowali ładny hotel (Shoreline Hotel) i ceny są więcej niż przystępne -
                wczoraj skończyła się promocja na noclegi od 25 funtów za osobę! Pokoje są
                naprawdę piękne, zresztą można je obejrzeć - w każdym możliwym standardzie - na
                stronie internetowej.

Są tam weekendy specjalnie dla rodzin, a są i takie na które dzieci nie mają
                wstępu. Ofertę mają fajną i mam nadzieję korzystać z niej jeszcze.

Kiedyś znalazłam opinie, że noclegi w Butlinsie to porażka, gorzej niż na
                obozowisku, ale chodziło o te tanie noclegi w domkach. Ten hotel jest nowy a
                opinie o nim świetne.

Podaję adres

www.butlinsonline.co.uk/
                • liley11 Re: A znacie Butlins? 19.03.06, 22:42
                  Calkiem fajnie wygladaja te imprezy:) Przejzalam, ale juz wszytsko
                  zarezerwowane. No nic. Szukam dalej:)
                  • patch_of_heaven Re: A znacie Butlins? 19.03.06, 23:03
                    Moge polecic www.fingals.com - jak masz szczegolowe pytania to zapraszam
                    do mnie na 'gazetowa' skrzynke:-)
                    • agcyb Re: A znacie Butlins? 20.03.06, 21:00
                      W googla jak sie wklepie "romantic hotels" wyskakuje cala masa ofert.na polnocy
                      UK Lake District i Peak District bardzo malownicze

A z poleconych: Bristol jest fajny. My zatrzymalismy sie w hotelu ktory nie
                      pamietam jak sie nazywal ale byl nad samym kanalem i poszlismy sobie na kolacje
                      do bardzo fajnej restauracji na barce. Obok hotelu byla tez kolejna bardzo
                      dobra tetniaca zyciem restauracja z duzym ogrodkiem. Odkrylismy tez kilka
                      bardzo fajnych barow. Jeden mial cos wspolnego z teatrem, bo byl caly
                      wytapetowany afiszami teatralnymi. ZUpelnie inna atmosfera niz w normalnych
                      angielskich barach.

Poza UK: polecam Lizbone. Super miejsce, niedrogie i maja wpaniale cukiernie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka