Dodaj do ulubionych

pollki w UK

30.03.06, 04:26
fascynuje mnie temat polakow w UK. chcialbym zrobic nastepujace
badanie/ankiete:
1. chcialbym sie dowiedziec ILE osob odpowie na moja ankiete
2. jakie stanowisko zajmuja w UK
3. ile zarabiaja na godz lub rocznie
4. prosilbym o zachowanie animowosci (etyka), a wiec prosze logowac sie
jako 'gosc no 'jakis tam/cokolwiek'
5. prosze o odpowiedz osoby OBECNIE pracujace w UK (nie ma znaczenia jak
dlugo)
6. rozumiem, ze ankieta ta obejmie tylko osoby majace stycznosc z netem
7. wyniki ankiety zostana umieszczone na tych forach, z ktorych otrzymam choc
jedna odpowiedz
8. trole uczestniczace w tej ankiecie zostana poddane frontalnej lobotomii na
zywca
9. nie jestem dziennikarzem. badanie to ma zaspokoic tylko moja ciekawosc
10. odpowiem na kazde pytanie dotyczace mnie - mail na priva
11. prosze o informowanie mnie o forach w ktorych uczestnicza osoby pracujace
w UK

Donat Gniezdzinski

Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: pollki w UK 30.03.06, 08:21
      na tym forum nie można pisać jako gość. Więc myślę że większości osób nie
      będzie się chciało zakładać osobnego nicka/konto żeby Ci odpisać..
      • donat351 Re: pollki w UK 31.03.06, 03:13
        a moglabys odpowiedziec na
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=39444004&a=39444004
        • jagienkaa Re: pollki w UK 31.03.06, 08:19
          nie pracuję więc ci nie pomogę.
    • donat351 czy mozecie odpowiadac na ankiete na stronie... 31.03.06, 03:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=39444004&a=39444004
      • lucasa Re: czy mozecie odpowiadac na ankiete na stronie. 31.03.06, 14:19
        a moze odpowiesz tutaj po co Ci ta ankieta do celow prywatnych. i przede
        wszystkim po co Ci info w jakich innych forach uczestniczymy?

moze nie na temat, ale dzisiaj PO RAZ PIERWSZY od kiedy mam konto na GW, a mam
        je kilka lat, dostalam spam. troche mnie to wkurzylo, wiec tak malo pomocna
        jestem.
        A
        • donat351 Re: czy mozecie odpowiadac na ankiete na stronie. 04.04.06, 03:21
          nie szukam informacji na temat forow w jakich uczestnicza rozna osoby. nigdy
          nie z\adalem takiego pytania. ktos stwierdzil, ze na tym formu nie mozna
          logowac sie jako gosc a ja chcialem aby ludzie chcacy odpowiedziec na moje
          pytania logowali sie anonimowo i zaprosilem ich na forum na ktore mozna sie
          logowac jako gosc.

to nie jest spam.

Don@
          • natalia.brzeska Re: czy mozecie odpowiadac na ankiete na stronie. 04.04.06, 07:11
            donat351 napisał:

> nie szukam informacji na temat forow w jakich uczestnicza rozna osoby. nigdy
            > nie z\adalem takiego pytania.

Jak to nie?!?!?! Może ja czytać nie potrafię, ale tutaj jest to pytanie:

11. prosze o informowanie mnie o forach w ktorych uczestnicza osoby pracujace
            w UK

• donat351 Re: czy mozecie odpowiadac na ankiete na stronie. 05.04.06, 03:00
              nie chodzilo mi o was, tylko o DOTARCIE do innych ludzi. NIE o to z jakich
              forow korzystacie, tylko na jakich forach jeszcze (np. ghrom, moja wyspa)
              wystepyja ludzie pracujacy w Anglii.

Ale sie buza zrobila. Zanim zrobie druga taka ankiete to dluuuuugo sie
              zastanowie
    • robak.rawback do formy 31.03.06, 19:59
      hah forma! powiedz czego ja mam sie nauczyc zeby zarabiac tyle co ty. to ja sie
      naucze. moge studia nowe zrobic. grr ale pozazdroscilam hahaha
      wiem ze po medycznych jestes. ah ale sie ukrywasz to i tak nie powiesz
      matko ja po doktoracie tyle nie bede zarabiac. ahh jakies marne 20 k bede miala
      teraz jak tam pojade.
      ahahah
      gaaaaaaaaaaaa
      oh shit ;)
      • ralphos Do robak.rawback 31.03.06, 20:35
        To nie tak prosto, że się czegoś nauczysz i będziesz zarabiała nie wiem ile.
        Weźmy mój przykład - jako programista C# nie zarabiam szczególnie dużo, bo nie
        mam zielonego pojęcia (i nie chcę mieć!!!) o bazach danych. Gdybym dobrze ten
        temat opanował, to pewnie bym zarabiał 2-3 razy więcej. Niestety, bazy danych
        kompletnie mnie nie interesują, a wręcz odrzucają. Czy komputery nie mogą
        służyć do ciekawszych zastosowań niż gromadzenie stosów danych? Mam tylko
        jednego kolegę który robi ciekawe rzeczy (pisze oprogramowanie urządzeń
        wysyłanych w kosmos). Cała reszta grzebie w bazach danych, ewentualnie zajmuje
        się sieciami komputerowymi.
        Są rzeczy, których nie przeskoczysz, a jeżeli byś się zawzięła, to po pewnym
        czasie stwierdzisz, że to nie dla Ciebie i w ogóle zbyt duże poświęcenie dla
        pieniędzy.
        Czy chodzi o to żeby jak najwięcej zarabiać, czy robić co się lubi i przy okazji
        zarabiać?
      • basiak6 Re: FT 31.03.06, 21:31
        Wejdz na www.ft.com, Jobs, wpisz 'analyst', jesli chcesz wyzej platne:)
      • formaprzetrwalnikowa Re: do formy 05.04.06, 07:56
        robak: jestem lekarzem na stanowisku konsultanta, co oznacza, ze mam skonczone
        studia medyczne (6 lat stresu i ostrej nauki, w tym dwa lata potęznego stresu i
        zakuwania strasznie nudnych rzeczy)+ 1 rok stażu (ciekawa praca za 600pln
        miesięcznie, bo ja jeszcze 'po staremu' stażowałam)+ 5 lat pracy i
        specjalizacji (o, róznie było, a pod koniec bardzo ciezko), trzy miesiące
        ostrego uczenia się do egzaminu, no i sam egzamin (rozwleczony na prawie 4
        tygodnie).
        nauki angielskiego, szukania pracy, wypełniania stert CV i latania na interview
        nie wliczam, bo sama przez to przeszłas.
        dodam, ze jestem na dole skali zarobków konsultantów - głownie dlatego, ze mam
        krótki staż pracy, a zwłąszcza na stanowisku konsultanta.
        mam za to całkiem niemało dodatkowych 'drobnych' zarobków- z raportów, dyżurów,
        itp.
        długa droga, prawda? ale jestem pewna, ze są inne zawody w których zarabia się
        niewiele gorzej
        :)
    • tbo5r Re: pollki w UK 31.03.06, 21:06
      ten pan jest z urzedu skarbowego i ankiete te przeprowadza w ramach obowiazkow
      sluzbowych
      • natalia.brzeska Robak, w edukacji też można 31.03.06, 21:23
        Organisation: University of Oxford
        Salary: £50,000 -£60,000 p.a
        Date posted: 20 Mar 06
        Closing date: 28 Apr 06

Job description
        Full-time Senior Tutor

St Hugh's College Oxford intends to elect a full-time Senior Tutor to take
        office in September 2006.

The Senior Tutor will be responsible for overseeing the College's academic
        activities, including the development of policy, arrangements for admitting and
        teaching undergraduates, graduate admission and supervision, and relations with
        University and external bodies. The position involves no teaching or research
        duties, but candidates should be strongly sympathetic to academic values and
        concerns, and have experience of administration or management in an academic
        context. This is an exciting and challenging role at the heart of one of Oxford
        University's largest Colleges.

The Senior Tutor will be a Fellow of the College. Remuneration will be £50,000
        to £60,000 p.a.

W sumie 60k nie 70, ale to blisko...
        • robak.rawback Re: Robak, w edukacji też można 31.03.06, 21:39
          natalia.brzeska napisała:

> Organisation: University of Oxford
          > Location: Oxfordshire
          > Salary: £50,000 -£60,000 p.a
          >
          > The Senior Tutor will be a Fellow of the College. Remuneration will be £5
          > 0,000
          > to £60,000 p.a.
          >
          > W sumie 60k nie 70, ale to blisko...

tru tru takie tez widzialam ale generalnie rzadko. raczej placa roznym
          doktorkom na uniwerkach kolo 35-40 . przynajmniej te ktore widzialam.
          ah trza sie chyba powaznie za tego phd wziasc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka