26.05.06, 17:00
Ale mnie czesie. Rok czasu place raty za samochod ( razem ponad £2000) i
chcialam splacic reszte jednorazowo.Dzisiaj zadzwonilam do banku o balans a
oni mi mowia , ze mam do splaty tylko £200 mniej niz pozyczylam. £2000 poszlo
do "kosza" , tak mi sie wydaje.Czy ktos wie o co tu chodzi????
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Car Giant 26.05.06, 17:13
      to jaki ty masz procent na pożyczkę?! i co masz napisane w kontrakcie? na ile
      lat masz tę pożyczkę i co mówi o wcześniejszym spłaceniu?
      • balbi6 Re: Car Giant 26.05.06, 17:35
        Pozyczka byla na 23,4% i bralam na 3 lata. Kwota pozyczki £5300. Splacam rok. W
        chwili zalatwiania powiedzieli, ze kiedy bede splacac wczesniej place tylko
        jeden miesiac odsetek extra.
        • kasia799 Re: Car Giant 26.05.06, 17:46
          O kurcze, ale procent!
          A mi dzis ulotke nationwide listonosz wrzucil na temat pozyczek.
          Na kwote £5000-£7499 oferuja 6.7%
        • jagienkaa Re: Car Giant 26.05.06, 17:51
          ja nie znam się na tych rzeczach, ale jakoś nie jestem zdziwiona, bo na
          chłopski rozum to teraz dopiero jakby spłacasz oprocentowanie. NIe napisali Ci
          w kontrakcie ile wyniesie dokładnie suma pożyczki na 3 lata? bo pewnie 5300
          pomnożone przez 3(lata)x23%?
          • kingaolsz Re: Car Giant 26.05.06, 21:45
            Ale laski Car Giant to nie bank, tylko dealer samochodow, ktory ogolnie rzecz
            biorac zdziera z ludzi w postaci procentow, bo juz pomijam fakt, ze samochody
            sa tam koszmarnie drogie.
            najczesciej utrudniaja wczesniejsze splaty, bo wtedy oni traca, a to, ze przy
            sprzedazy mowia co innego a teraz inaczej to sie nie dziwie.

Aha, dodam jeszcze, ze nie warto splacac wczesniej, bo to rowniez zostaje
            umieszczone jako informacja w naszej historii kredytowej i jak nastepnym razem
            bedzie sie ktos staral o pozyczke to moga odmowic wlasnie z tego powodu ( tzn.
            ze nie zarobia na odsetkach tyle ile by chcieli, wiec im sie nie do konca
            oplaca)

Pozdr
            Kinga
            • hanula Re: Car Giant 27.05.06, 20:37
              > Aha, dodam jeszcze, ze nie warto splacac wczesniej, bo to rowniez zostaje
              > umieszczone jako informacja w naszej historii kredytowej i jak nastepnym razem
              > bedzie sie ktos staral o pozyczke to moga odmowic wlasnie z tego powodu ( tzn.
              > ze nie zarobia na odsetkach tyle ile by chcieli, wiec im sie nie do konca
              > oplaca)

Ja wcześniej spłaciłam samochód i teraz pożyczkodawca bombarduje mnie listami z ofertą kolejnych pożyczek, więc wręcz przeciwnie, bardzo im się spodobałam w charakterze pożyczkobiorczyni. Pożyczka była z Black Horse Finance.
              • balbi6 Re: Car Giant 28.05.06, 11:54
                Ta moja pozyczka tez jest wlasnie przez ten sam bank i przez caly ubiegly rok
                tez bombarduja mnie ofertami nowych pozyczek. Nie znaczy to , ze chca je dac
                tylko maja Cie w systemie i ktos ma placone za te "wspaniale oferty". Przyslali
                mi kiedys takowa na bardzo niski % . Byl to nawet czek wypisany juz na
                konkretna kwote. Pomyslalam wezme i splace poprzednia a
                oszczedze na procentach. Okazalo sie , ze dlatego , ze bylam self-employed
                potrzebuja calego stosu dokumentow o ktore nie zapytal nikt wczesniej (przy
                pierwszej pozyczce). I ciekawe czy "w praniu" tez nie zrobiloby sie z niespelna
                24% - 37% ktore zaplacilam.
    • pati.zop78 Re: Car Giant 26.05.06, 23:03
      ups. chyba raczej procent giant.
      wrzucilam twoje dane w mortgage calculator. po 12 mies (raty ok £200/mies) twoj
      kredyt powinien sie zredukowac do ok £3900. cos cie w konia robia.
      • balbi6 Re: Car Giant 26.05.06, 23:20
        Raty sa dokladnie £179,32 co miesiac.
        Co do cen , to nie prawda, ze sa tam drogie samochody, bo to wlasnie niskie
        ceny mnie tam zaprowadzily. Ale teraz jak dodam cene samochodu i te piepszone
        odsetki to cena mnie powala. Malo tego pracuje tam Polak wcale nie mlody, ktory
        to takie"rewelacyjne" udogodnienia wciskal. Malo tego proponuja tam dodatkowe,
        niby dobrowolne ubezpieczenia (od wszystkiego) , ktore wykupilam a w prakty za
        wszystko co bylo reperowane przy tym nieszczesnym aucie bylo placone bo
        akurat "tego" ubezpieczenie nie pokrywalo.
        W poniedzialek ide do CAB moze tam cos mi podpiedza.
        • socza Re: Car Giant 28.05.06, 12:12
          moja rada to- pojsc do swojego banku i wziasc personal loan, ktory jest zwykle
          oprocentowany 6.4-6.9 w zaleznosci od banku. Nie bedziesz potrzebowala zadnych
          dokumentow, tylko paszport. Kredyt moznz dostac w przeciagu jednego dnia na
          sume do 20000 funtow. Splac tymi pieniedzmi swoj wysoko oprocentowany kredyt.
    • bura2 Re: Car Giant 02.06.06, 09:27
      balbi6 czy moglabys napisac cos wiecej na temat tego ubezpieczenia. kupujemy
      wlasnie samochod w cargiant i sie zastanawiamy nad wykupieniem owego
      ubezpieczenia.
      serdecznie dziekuje
      Kaska
      • socza Re: Car Giant 02.06.06, 13:27
        kobieto!!! to jet rozmowa o kredycie a nie o ubezpieczeniu samochodu. todwie
        rozne rzeczy
        • bura2 Re: Car Giant 02.06.06, 13:34
          kobieto a ty lewa noga dzisiaj wstalas ze taka zolza jestes?
          balbi6 pisala rowniez o ubezpieczeniu z ktorego nie jest zadowolona- proponuje
          przeczytac jeszcze raz.
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka