misi24 04.07.06, 09:17 Mam problem mój Adaś ciąglechoruje a ja za kilka tygodni jade do męża z syniem. Czy mogę liczyć na opiekę lekarska skoro mój mąż pracuje legalnie i jak wyglada sprawa recept jakie sa ceny! Prosze napiszcie jak to jest! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: chore dziecko!!!!!! pomocy 04.07.06, 09:25 Maz niech juz poszuka przychodni, ktora Was przyjmie ( tzw. GP- lekarz rodzinny) i bedziesz mogla od razu kozystac tutejszej sluzby zdrowia ( ale glownie z GP - o pediatrze zapomnij jesli nie bedzie bardzo powaznych klopotow). Recepty dla dzieci sa za darmo do 16 lat, a dla doroslych 6,40 funta za jeden lek ( bez wzgledu na ilosc "listkow"). Pozdr Kinga Odpowiedz Link
misi24 Re: chore dziecko!!!!!! pomocy 04.07.06, 09:49 wielkie dzieki ale jeszcze mam takie pytanie jak to nie pediatra. tzn ze dzieci lecza lekarze ci sami co doroslych tak ale czy mozna im ufac?? Odpowiedz Link
vereena Re: chore dziecko!!!!!! pomocy 04.07.06, 09:54 Wiesz - to jest temat rzeka. Ile mam, tyle opinii :) Ale angielskie dzieci są leczone przez tych lekarzy od lat i jakoś żyją. Może więc naszym polskim też nie zrobią krzywdy :) W razie czego mogę dać Ci namiary na polską pediatrę (nie korzystałam z jej usług, bo moje dziecię na szczeście zdrowe jak rydz, poznałam przy okazji pisania artykułu o lekarzach, ale inne mamy ją chwaliły). Wizyta kosztuje Ł70. Odpowiedz Link
misi24 Re: chore dziecko!!!!!! pomocy 04.07.06, 11:16 To jak mozesz to bede wdzieczna mam nadzieje ze sie nie pzyda ale zawsze lepiej jak bedzie! Odpowiedz Link
vereena Re: chore dziecko!!!!!! pomocy 04.07.06, 09:28 Oczywiście, że możesz liczyć na opiekę lekarską dla siebie i syna. Musicie zarejestrować się u lekarza pierwszego kontaktu. Najlepiej, nich mąż znajdzie przychodnię już teraz i zarejestruje się w niej, a Wy dopiszecie się po przyjeździe. Najbliższą przychodnię mąż znajdzie, wpisując kod pocztowy na stronie: www.nhsdirect.nhs.uk/LocalServices/LocalServices.aspx Leki na receptę dla dzieci do 16 roku życia (lub do bodajże 18, gdy dziecko się uczy) są za darmo. Odpowiedz Link