Dodaj do ulubionych

Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnocy etc

15.08.06, 10:22
czy jak sobie taksowke zamowie po przyjezdzie na gatwick wieczorem lub w nocy
to przyjada czy sie bedzie czekalo w nieskonczonosc?
na internecie znalazlam takie firmy - czy mial z nimi ktos stycznosc albo cos
slyszal?
obliczylam ze samochodem kombi byloby to okolo 60-70 funtow. czy to jes
sensowna cena czy jakos zanizylam i powinnam sie wiecej spodziewac za ta trase?

www.onlineairportcars.com/about.php
www.thinktaxi.co.uk/
Obserwuj wątek
    • elli_nika Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 12:56
      Ale czemu nie chcesz skorzystac z publicznego transportu? Tez jest reliable no i
      tańszy :-)
      • robak.rawback Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 16:12
        bo chce zeby mnie ktos spod lotniska zabral i dowiozl tam gdzie chce za jednym
        zamachem i zebym sie nie musiala martwic ze mam ze soba dziesiec roznych walizek
        po sto kilo itp itd i w dodatku bedzie to jeszcze w nocy.
        • kaagat Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 18:01
          Wszystko (czyt. cena) zalezy od tego gdzie dokladnie w Londynie chcesz jechac.
          Najlepsze wedlug mnie rozwiazanie to 'wstukac' w google nazwe okolicy do ktorej
          chcesz dojechac + minicab.

Ja mieszkam np w Chiswick i czasem korzystam z tutejszych lokalnych taksowek
          wlasnie w przypadku podrozy na lotnisko lub z lotniska. Wystarczy zadzwonic,
          podac trase (wtedy powiedza Ci orientacyjna a nawet dokladna cene), godz. o
          ktorej przylatuje Twoj samolot i numer lotu i bedzie na Ciebie czekal na
          przylotach kierowca z Twoim nazwiskiem na tabliczce. Uwaga w przypadku
          opozniania sie lotu Ty pokrywasz koszty parkowania taksowki przy lotnisku.
          • robak.rawback Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 18:07
            no wlasnie troche sie boje tego opoznienia bo z tanimi liniami (ale pewnie tez i
            z innymi) to nic nie wiadomo.
            a tak sie zastanawiam ze jakby po przylocie zadzwonic do ktorejs z tych
            korporacji to chyba by przyjechali?
            moze to ja mam takie straszne problemy, ale slyszalam juz tyle razy ze to nie
            jest jak w polsce ze dzwonisz, czekasz i za 20 minut jes taxi.
            • kaagat Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 18:12
              tego nie wiem. Ale chyba najprosciej zadzownic do jakiejs lokalnej korporacji i
              sie dopytac - (przynajmniej dowiesz sie ile moze kosztowac Cie przejazd)

Np. w moim przypadku przejazd z Heathrow do mojego domu czarnym cab'em to
              wydatek ok 35 funtow, podczas gdy lokalna taksowka to juz 20 funtow.

• vierablu Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 21:42
          Jak pisalam na innym forum, napisz do mnie - znam kogos, kto jest
          odpowiedzialny, poczeka dowolna ilosc godzin, pomoze z walizka i odprowadzi Cie
          do drzwi. Za 50 funtow.

Mnie odwozi na Gatwick w piatek rano :)
          • robak.rawback Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 15.08.06, 22:13
            dobra napisze zaraz mejla do ciebie
    • b.zyla Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 16.08.06, 19:09
      Witam,
      Pozwole sobie polecić usługi naszej firmy.
      Jako jedyna polska legalna korporacja minicab swiadczymy usługi na terenie
      całego Londynu. Wszyscy nasi kierowcy posiadaja licencje PCO oraz Private Hire
      ins. Do tego kierowcy maja samochody nie starsze niż 5 lat , wszystkie z
      klimatyzacja , kierowcy są miłymi ludźmi którzy chetnie pomogą podczas Państwa
      podróży.

Dla przykładu podam cene z Chiswick :
      -LHR- 18GBP
      -Gatwick- 39GBP
      -Luton- 39GBP
      -Stansted- 46GBP

Odbiór z lotniska to dodatkowe... 3GBP opłaty.
      Klient nie płaci jak samolot jest opuźniony nawet 5 godzin. Naszym interesem
      jest monitorować loty , kierowcy podjeżdzają pod lotnisko 30 min po wylądowaniu
      samolotu. Kolejne 30 min po wylądowaniu samolotu czas czekania jest w cenie.
      Dopiero 60 min od FAKTYCZNEGO czasu wylądowania samolotu klient dopłaca za czas
      oczekiwania 12GBP za godzine (opłata naliczana co 5 min)

Zapraszam dozapoznania się ze szczegółami na naszej stronie internetowej.

www.flyminicabs.co.uk

Dziekuje
      • robak.rawback heathrow - london 20.12.06, 17:05
        jestem zainteresowana przejazdem z heathrow do mnie do domu czyli - mitcham, 30
        grudnia. ile by to mniej wiecej kosztowalo?

b.zyla napisał:

> Witam,
        > Pozwole sobie polecić usługi naszej firmy.
        > Jako jedyna polska legalna korporacja minicab swiadczymy usługi na terenie
        > całego Londynu. Wszyscy nasi kierowcy posiadaja licencje PCO oraz Private
        Hire
        > ins. Do tego kierowcy maja samochody nie starsze niż 5 lat , wszystkie z
        > klimatyzacja , kierowcy są miłymi ludźmi którzy chetnie pomogą podczas
        Państwa
        > podróży.
        >
        > Dla przykładu podam cene z Chiswick :
        > -LHR- 18GBP
        > -Gatwick- 39GBP
        > -Luton- 39GBP
        > -Stansted- 46GBP
        >
        > Odbiór z lotniska to dodatkowe... 3GBP opłaty.
        > Klient nie płaci jak samolot jest opuźniony nawet 5 godzin. Naszym interesem
        > jest monitorować loty , kierowcy podjeżdzają pod lotnisko 30 min po
        wylądowaniu
        >
        > samolotu. Kolejne 30 min po wylądowaniu samolotu czas czekania jest w cenie.
        > Dopiero 60 min od FAKTYCZNEGO czasu wylądowania samolotu klient dopłaca za
        czas
        >
        > oczekiwania 12GBP za godzine (opłata naliczana co 5 min)
        >
        > Zapraszam dozapoznania się ze szczegółami na naszej stronie internetowej.
        >
        > www.flyminicabs.co.uk
        >
        > Dziekuje
    • robak.rawback vierablu szczegoly ci wyslalam na emaila n/t 17.08.06, 23:58

• b.zyla Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 20.12.06, 18:50
      Robak.R - na mitcham to jakies 28-30 GBP + 3 GBP za parking.

Polecam dziesiejszego linka :

motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/polskie-taxi-nad-tamiza,849492,1718

:)
      • robak.rawback Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 21.12.06, 19:49

dobra to ja jestem zainteresowana w takim razie . jak sie mozemy umowic? etc?

b.zyla napisał:

> Robak.R - na mitcham to jakies 28-30 GBP + 3 GBP za parking.
        >
        > Polecam dziesiejszego linka :
        >
        > motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/polskie-taxi-nad-tamiza,849492,1718
        >
        > :)
        • robak.rawback heathrow-mitcham 21.12.06, 20:01
          jeszcze doddam ze chcialabym sie jak najszybciej umowic i dogadac jesli to jest
          mozliwe. odpowiem pewnie dopiero jutro na jakies emaile lub na forum bo nie
          korzystam z wlasnego komputera. anyway im szybciej tym lepiej jelsi chodzi o
          mnie.

dzieki
    • b.zyla Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 22.12.06, 04:35
      Proszę zadzwonić na nasz tel firmowy lub wysłać emaila.
      Więcej na,

www.flyminicabs.co.uk

ps- to nie jest reklama :)
      • robak.rawback napisalam na emaila firmowego 23.12.06, 14:53
        Dobrze, napisalam na emaila firmowego - reservation@flyminicabs.co.uk

b.zyla napisał:

> Proszę zadzwonić na nasz tel firmowy lub wysłać emaila.
        > Więcej na,
        >
        > www.flyminicabs.co.uk
        >
        > ps- to nie jest reklama :)
    • socza Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 26.12.06, 22:48
      ja zawsze rezerwuje sobie samochod z euro-car. Cala zabawa kosztuje mnie 4o
      funtow i nie musze czekac na taxi. Na drugi dziem samochod odstawiam do
      lokalnego euro-car i po problemie... Polecam to lepsze niz jakiekolwiek taksowki
      • robak.rawback Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 26.12.06, 23:08
        to jest dobry pomysl i na przyszlosc chyba tak bede robic, tylko najpierw musze
        pojsc na jakis kurs odswiezajacy jazde samochodem niestety.

tak na marginesie nadal sobie czekam na odpowiedz na moj email, ze strony
        flyminicabs, i nic, ani na tak ani na nie.

socza napisał:

> ja zawsze rezerwuje sobie samochod z euro-car. Cala zabawa kosztuje mnie 4o
        > funtow i nie musze czekac na taxi. Na drugi dziem samochod odstawiam do
        > lokalnego euro-car i po problemie... Polecam to lepsze niz jakiekolwiek
        taksowk
        > i
    • b.zyla Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 03.01.07, 04:00
      Witam ,
      Mam nadzieje, że firma Flyminicabs odpowiedziała na czas i zawiozła bezpiecznie
      do domu :)

ps- a ten pomysł z autem z wypozyczali to jeden z wielu typu Polak potrafi -
      ani logiki tu pod wzgledem finansowym a tym bardziej czasowym .....

ps -ostanio pożyczyłem minibusa na prośbe pewnego Anglika , jedna z najlepszych
      wypożyczalnii , cena za dobe to 120 GBP .... po 4 kilometrach sie rozkraczył ,
      zatarty silnik , brak chlodzenia !! jakoś w wypożyczalni sie nie zdziwili , po
      4 godzinach zorganizowali coś zastępczego.....
      • socza Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 04.01.07, 01:14
        ps- a ten pomysł z autem z wypozyczali to jeden z wielu typu Polak potrafi -
        > ani logiki tu pod wzgledem finansowym a tym bardziej czasowym .....

ok no to teraz moja odpowiedz na Pana, Panie madralo. Wczoraj wrocilem z Wawy
        na Gatwick. Odebranie zamowionego wczesniej auta zajelo mi cale 3min. Dostalem
        Astre z rego roku ( jak zawsze zreszta, maja tylko nowe auta) i zaplacilem za
        nie 46 funtow. Dodam tylko ze za najtansza taksowke do polnocnego Londynu
        zaplacilem w przeszlosci 40 funtow po wielkim targowaniu i zawsze sa klopoty, a
        to samolot sie spozni i taksiarz nie czeka , a to pan taksiarz nie moze sie
        odnalezsc bo nie chce placic za parking itd. Powiem szczerze latam do Polski co
        2-3 miesiace i wiele razy korzystalem z roznych taksowek i dla mnie ta opcja
        byla zawsze duzo gorsza od wypozyczenia samochodu. Szczerze polecam europ-car,
        tanio, nowe auta ( korzystalem z nich okolo 20-30 razy i nigdy mi sie autko nie
        rozkraczylo :))i bez problemow z odnalezieniem taksowkarza i spoznionym lub
        odwolanym samolotem (kazda rezerwacja jest przypisana do numeru rejsu, o ile
        jest on skasowany nasza rezerwacja takze sie odklada bez dodatkowych oplat).

A tak na koniec to radzilbym szanownemu koledze brac autka z renomowanych
        wypozyczalni bo maja one RAC cover i na pewno w razie potrzeby nie trzeba
        bedzie czekac 4 godzin. Ciekawe co by sie zdarzylo gdybay rozkraczyla sie
        panska taksoweczka, ile czasu trzebaby bylo czekac na replacment :) Tego Pan
        nie dodal

:)))))) troche sie ubawilem odpowiadajac dla SZ. P. B.Zyla

Mam nadzieje ze dosc duzo jest logiki w tym co napisalem i pomoge tym samym
        wielu rodakom probujacym dostac sie do domu z odleglego lotniska.
      • robak.rawback Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 06.01.07, 14:11
        b.zyla napisał:

> Witam ,
        > Mam nadzieje, że firma Flyminicabs odpowiedziała na czas i zawiozła
        bezpiecznie
        >
        > do domu :)

tak bardzo mi sie podobalo i pewnie bede korzystac jeszcze, mam nadzieje ze
        standard bedzie taki sam

pozdrawiam :)
    • b.zyla Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 04.01.07, 02:56
      Witam ,

Prosze mnie nie nazywać mądralą bo nim nie jestem.

Koszt wynajmu samochodu w firmie o której Pan wspominał na jeden dzień z opcją
      odbiór na Gatwick i odstawiamy na Euston ( jedyne miejsce najbardziej wysunięte
      na pólnoc Londynu) wynosi ok 67GBP ( matiz!) do 74GBP ( astra itp ). Do tego
      trzeba dodać paliwo ok 7GBP. Nie wspomne że w razie szkody też trzeba zapłacić
      ok 300-400 GBP z karty. Nie wiem gdzie Pan mieszka na północy ale zapewne nie
      na Euston( jeśli tak to polecam Thameslink na sąsiednią stacje-najszybciej i
      blac cad za 5 GBP pod dom !!) to musi Pan wrócić następnego dnia na Euston , do
      tego wstąpić na stacje benzynową zatankować. W sumie za 80 GBP można mieć caba
      z Gatwick , bez czekania i szukania ! Informacje pochodzą ze strony firmy o
      której Pan wspomina , sprawdzałem 5 róznych dat z wyprzedzeniem
      kilkutygodniowym.

Ja rezerwowałem samochów w chyba jeszcze wiekszej firmie- Budget.
      Oczywiście był opłacony RAC , ale na ten serwis czekałem godzine , potem
      godzine dumali co zrobić , potem kolejną na sporąlawetę i wycieczka do 6 strefy
      po auto zatępcze !! Jak to rozwiązał wspomniany Anglik z nimi to nie wiem .
      Dodam że jakiś czas temu wspomniany anglik wynajoł mi Mitschubisch (nie wiem
      czy się to tak pisze) Pajero warte ok 30 tys GBP , prawie nowe i też padło pod
      Cardiff.

Jeśli chodzi o taxi to nie wiem z kim Pan jechał za 40 GBP z Gatwick z
      północnego Londynu. Mogę się tylko domyślać , ale nie będe rozwijał tematu...
      W najtańszej korporacji zapłaci Pan ponad 50 GBP za taki kurs ( np w najtańszej
      Tureckiej z Północy Londynu).

Jeśli Pan zamówi minicaba z firmy Fly Minicabs gwarantuje Panu że kierowca
      znajdzie lotnisko , oraz parking jeśli jest taka potrzeba. Dopłata za odbiór z
      lotniska wynosi 3 GBP , koszt przejazdu Gatwick- Północny Londyn to ok 48-50
      GBP.
      Jak na razie przewieźliśmy kilka tyś klientów i nic się nie rozkraczyło -
      samochody są klasy średniej , maksymalnie 5-6 letnie. Jeśli się coś przytrafi
      np w połowie drogi to oczywiście klient zostanie wysłany konkurencyjną taksówką-
      lokalną , tak by nie czekał na nasz samochód zastępczy - oczywiście zapłaci
      tylko za jedną taksówke . Niestety Londyn ma problemy komunikacyjne i różne
      przypadki przerabialiśmy , bywało że kieroca odprowadzał ludzi na stacje
      szybkiego pociągu i jeszcze ludzie dziekowali bo sytuacja była na drodze
      nieciekawa i to było najlepsze rozwiązanie.

Szanowny Panie socza - mało jest w tym logiki co napisałeś.
      Dodam jeszcze jedną kwestie , taki przykład:
      Przylot o 23 godzinie , rano do pracy - to typowy przykład .
      Wynajmując samochód musze kierować ok 90 min , zaparkować , rano zatankować ,
      ostawić do wypożyczalni , wrócić do domu/pracy.

Jadąc taxi po ok 90 min jestem w domu i ide spać by rano wstać i zarabiać -
      czas to pieniądz !!

ps- słyszałem o tkaich co mając dzień wolny jadą 5 przestanków autobusem bo
      mają tam ogórka 20p taniej niż pod domem ... taka przykładowa anegdotka/dowcip..

Ale mam też rade !
      jest takafirma easycar, jakis czas temu wynamowali samochody za 5-8 GBP za
      dzień , pomyśl jaka to jest dopiero super oferta !!
      • kast Re: Taxi from Gatwick toLondon - reliability wnoc 04.01.07, 10:34
        A ja moze tak po cichutku zaproponuje, zeby zakonczyc ta dyskusje o wyzszosci
        wypozyczanych samochodow nad taksowkami i odwrotnie. Kazdy wybiera to co mu
        pasuje i ok. Ja na przyklad wole taksowki ;)

----------------
        Serdecznie pozdrawiam, Kasia
        Jestem w UK od...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka