Dodaj do ulubionych

Polecam! Gorąco polecam!

09.07.07, 22:44
Mieliśmy dziś do załatwienia pewną sprawę w okolicach Walthamstow, w północnym Londynie.
Po załatwieniu tejże sprawy niesamowicie zgłodnieliśmy i desperacko szukaliśmy gdzie coś zjeść.

W okolicach Lee Bridge Roundabout wypatrzyliśmy niepozorną polską restaurację. Z zewnątrz wyglądała trochę jak takie typowe przystacyjne take aways więc nawet niczego specjalnego się nie spodziewaliśmy, chodziło o jak najszybsze zaspokojenie głodu :o)

W środku jednak było całkiem przytulnie, czysto i przyjemnie urządzone, z unoszącym się delikatnie zapachem świeżego młodego koperku. Grała akurat "Jenny" Edyty Bartosiewicz :o) a na każdym stoliku polski magazyn.
W menu kapuśniak, pomidorówka, żurek, gołąbki, bigos i mnóstwo innych.

Zamówiliśmy barszcz z krokietem, pierogi ruskie i naleśniki z serem. Takie pierogi ruskie przyszły, że nie mogę!
Wszystko bardzo fajnie podane, pierogi z koperkiem i skwarkami, naleśniki z serem udekorowane świeżymi truskawkami i bitą śmietaną. Wszystko świeżutkie! Pyszniutkie! :o))
Obsługa też była super, chyba sam właściciel, bardzo troskliwie ale nie nachalnie.

W pół godziny od zamówienia obiadu nasze talerze świeciły już pustkami, a my czuliśmy się jak obżarte łakome świnie!
No i na koniec okazało się, że za całość dla dwóch osób rachunek wyniósł 19.50! Aż nieprzyzwoicie było tak mało zapłacić za takie pyszne jedzenie :o)

Knajpka nazywa się "Adamski" i mieści się na Lower Clapton Road, przy Lee Bridge Roundabout, tuż obok poczty. Jak będziecie w okolicy koniecznie spróbujcie.

PS Przysięgam, że ani tam nie pracuję ani nikt mi za reklamę nie zapłacił! :o))))
To wszystko przez te puszyste ruskie pierogi posypane koperkiem!!!
Mlaaask!

...
moje fotografie ceramika
Obserwuj wątek
    • formaprzetrwalnikowa Re: Polecam! Gorąco polecam! 09.07.07, 23:12
      na dodatek posypane PRAWDZIWYM koperkiem, nie takim suszonym...
      jenniferka: no, ten koperek to mogłas juz nam podarowac ;-)

normalnie zapisze gdzies adres na okazje przyjazdu do londynu.
      a nasiona koperku zamówione u teściówki - posieje się gdzies pod płotem
      :)
      • jennifer_e Re: Polecam! Gorąco polecam! 09.07.07, 23:17
        u mnie się ostatnio przed domem sam posiał, z wiatrem, pomiędzy fuksją a lawendą
        ale nie wiem czy taki hodowany w pierwszej strefie londynu to się do czegokolwiek nadaje :P

...
        moje fotografie
        • jagienkaa Re: Polecam! Gorąco polecam! 10.07.07, 18:17
          ja uwielbiam koperek, nie wiem czemu, do wszystkiego ale do pierogów?! hmmm
          ciekawe. U mnie się za bardzo w ogrodzie nie przyjął, taki był mało
          aromatyczny...
          kurczę ale mi narobiłyście smaka....
          • mamumilu Re: Polecam! Gorąco polecam! 14.07.07, 16:17
            posypane koperkiem też mogą być ale najlepsze są ruskie z koperkiem w farszu :
            zieminiaki, ser, koperrek, przysmażona cebulka lub boczek - o nie narobiłam
            sobie smaku - jutro robię pierogi!
        • robak.rawback Re: Polecam! Gorąco polecam! 12.07.07, 11:17
          jennifer_e napisał(a):

> u mnie się ostatnio przed domem sam posiał, z wiatrem, pomiędzy fuksją a
          lawend
          > ą
          > ale nie wiem czy taki hodowany w pierwszej strefie londynu to się do
          czegokolwi
          > ek nadaje :P

do testow nuklearnych ahha.

no ciekawe, az sobie popatrze gdzie ta knajpka bo kapusniak bym zjadla, chociaz
          w sumie i tak jadalam w polsce raz na rok moze jak nie rzadziej. no i te
          ruskie..
          • bobby5 Re: Polecam! Gorąco polecam! 13.07.07, 22:36
            jak to dobrze, ze jutro juz lecimy do Polski na wakacje, ale jestem glodna,
            musze cos zjesc:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka