Dodaj do ulubionych

NHS Tax Credit Exemption Certificate

12.04.08, 11:04
dostalismy z mezem takie karty tylko nie wiemy do czego to sluzy :-) na
certyfikacie pisze ze z ta karta masz darmowe leczenie, recepty i jak dobrze
zrozumialam dentyste? leczenie z reguly jest darmowe tylko ten dentysta mnie
interesuje, głównie dla dzieci 4 i 11 lat, czy rzeczywiscie jest darmowy z ta
karta?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 12.04.08, 12:36
      Dla dzieci dentysta jest zawsze darmowy do 16 roku zycia, tak samo recepty.
      Ta karta zwalnia Ciebie i meza z oplat za leki na recepte i z oplat za dentyste.
      • grawitka Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 18.06.08, 18:17
        hm...temat mnie interesuje jeśli ma sie taka kartę to jakie usługi dentystyczne
        są darmowe?
        • monika_i Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 18.06.08, 20:07
          wybierz sie do dentysty, w wiekszosci klinik maja takie tablice
          informujace jakie uslugi sa darmowe a jakie platne. np za plombe z
          kompozytu na szóstce u mnie się płaci 60 funtów, ta srebrna jest
          darmowa.
          • eni7.08 Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 19.06.08, 19:59
            my bylismy z mezem u dentysty. z ta karta mamy wszystkie usługi darmowe włącznie
            z koronka u mnie. W liście z kartami mielismy napisane ze mamy full help with
            health cost. Niestety nasz znajomy ma taka sama karte i za wyrwanie 2 zebow
            musialby zaplacic 100f, recepcjonistka mu wyjasnila ze ma zwrocone tylko czesc
            kosztów ale nie wiem czy on ma full help.
            • mixta2 Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 20.06.08, 01:23
              Ten list o ktorym piszesz to dostaja wszyscy, ktorzy załapuja sie na working i
              karty sa do niego przyklejone a treśc listu jest dla wszystkich
              jednakowa.Dentysta jest za darmo(podstawowa opieka),a za lepsze wypelnienia
              musisz doplacic.
              • eni7.08 Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 21.06.08, 16:10
                dlatego wlasnie nie rozumiem, bo moj znajomy poszedl kilka dni pozniej niz my do
                tego samego dentysty i z taka sama karte i on musial zaplacic za wyrwanie zeba
                • m0nalisa a jak wyglada sprawa z okulistą? 26.06.08, 13:34
                  pytalam w przychodni powiedziano mi ze wszyscy okulisci lecza w ramach NHS, a
                  jak ze szklami?
                • mamakostka Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 03.02.09, 23:41
                  nie ma takiej mozliwosci, zeby z ta karta placic za leczenia (chyba,
                  ze jak napisala poprzedniczka chcesz miec np biala plombe z tylu,
                  albo biala koronke zamiast srebrnej ale wtedy dentysta musi najpiewr
                  zapytac o zgode pacjenta)!!Nie ma czesciowej refundacji itp jak nie
                  masz tej karty -placisz, jak masz to nie placisz.
                  100 L za wyrywanie 2 zebow- to u nas stawka dla pacjentow prywatnych
                  wg mnie znajomy powinien wyjasnic to
                  • ann_a30 Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 10.02.09, 01:01
                    A my za kompozyt nie dopłacaliśmy. Ciekawe...
              • asi144 Re: NHS Tax Credit Exemption Certificate 01.02.09, 18:43
                Czy jak ktos ma tylko working tc to tez przysluguje mu ta karta czy
                zeby ja otrzymac trzeba pobierac rowniez child benefit?
                dzieki za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka