dru.ga 17.04.08, 11:59 Poszukuje dobrego, sprawdzonego dentyste w Manchesterze. Prywatnego, ktory przyjmuje nowych pacjentow. Czy oplata 50 funtow za sama konsultacje to standard w prywatnych kilnikach? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eballieu Re: prywatny dentysta w Manchesterze 17.04.08, 14:37 Tu gdzie my korzystamy z uslug, rowniez prywatny gabinet, ta oplata to 30 funtow. Essex. Gabinet raczej taki z wyzszej polki. Przestrzennie, wykonczone wnetrze na wysokim poziomie. Stomatolog tez jest dobry, sprzet bez zarzutow. Odpowiedz Link
deadeasy Re: prywatny dentysta w Manchesterze 19.04.08, 10:01 Chodzilam tutaj do jednego takiego "z wyzszej polki". A jakze, gabinet na slynnej "lekarskiej" ulicy, klamki i plakietki z brass-u, przestrzenne gabinety. Problem w tym, ze jak sie skonczylo wstepne leczenie, ze ktore musialam zaplacic w calosci (jako nowy pacjent) to potem przy kazdej wizycie (niewielki bol w zebach) doradzano mi czyszczenie zebow pasta Sensodyne (jak widze te reklamy to sie we mnie krew gotuje). Mialam plan Denpan - ok £25 miesiecznie. Skutek byl taki, ze musialam zeby zaczac leczyc w Polsce (studencki szpital dentystyczny w L'pool zawalony po brzegi i ciezko sie dostac). Na dzien dobry musiano mi wyrwac 2 zeby bo nie byly leczone i nie dalo sie ich uratowac (wszystko zgnilo pod plombami). Reszta plomb do wymiany bo "przeciekaly" (taka natura kompozytow - co jakis czas trzeba je wymieniac). Dowiedzialam sie tez, ze znajoma z mojej bylej pracy tez tam chodzila i tez zrezygnowala z tych samych powodow (leczyla sie z kolei u trzeciego dentysty). Pojechala za granice i tam jak jej zajrzeli w jame to sie za glowy zlapali. Wiec to nie lekarze dentysci a raczej praktyki jakie stosuja: kase wezmie i odesle na oczyszanie kamienia albo sugeruje Sensodyne. W tym prywatnym gabinecie w UK leczyli mnie dwaj rozni dentysci, obydwoje to konowaly (jeden z nich zostawil mi kawalek wyrwanego zeba w dziasle a drugi powiedzial mi, ze ten cien na rentgenie to pewnie jakies male zakazenie). Ogolnie mialam przyjemnosc wizytowac trzy gabinety, byc leczona przez 4 dentystow w L'pool. Jedyna fachowa opieke dentystyczna w UK mialam u studentow w szpitalu szkoleniowym w Liverpool. Z dentysta jest jak z dobrym budowlancem albo mechanikiem. Mozna znalezc fachowca albo niezle trafic i sie obudzic z reka w nocniku i lzejszym portfelem. PS: Ostatnio do rzeszy brytyjskich dentystow dolaczylam okulistow (przepisane szkla o wadzie za duzej o 1.5 dioptrii i cylinder ponad norme - skutek: niemoznosc zlapania ostrosci w nowych okularach). Odpowiedz Link
dru.ga Re: prywatny dentysta w Manchesterze 01.05.08, 06:54 Dzieki sliczne za sugestie. To juz widze teraz ze w Uk sa dwa cudowne srodki - Paracetamol i Sensodyne;-)) W Polsce od 10 lat mam ta sama dentystke - super fachowca, wiec wyglada na to ze i taniej i lepiej bedzie jednak latac do Pl -w koncu zemby ma sie jedne.... Odpowiedz Link
dru.ga Re: prywatny dentysta w Manchesterze 01.05.08, 06:56 o żesz ty... zęby oczywiście a nie zemby:-))) Odpowiedz Link