Dodaj do ulubionych

Greland Tour-nie polecam

25.08.11, 01:40
Montenegro, 11 dniowy wyjazd z biurem Greland Tour. Turnus 28.07-7.08

Oferta zakupiona na grouponie, koszt 799zł + niemałe koszty dodatkowe, które podobno miały zawierać bilety wstępu np. do Plitwickich Jezior i wielu innych miejsc. Ostatecznie okazało się że dodatkowe 60 euro to koszty tylko dowiezienia turystów na miejsce i opłacenie parkingów. Wszyscy byli zdziwieni.

Ale od początku.
- W Katowicach, w dzień wyjazdu, pilot nie policzył uczestników, według naszych późniejszych obliczeń 4 osoby zostały na parkingu w Katowicach. Autobus miał wyjechać o 20, wyjechał o 19:40 bo pilotowi wydawało się, że już wszyscy raczej są.
- W Chorwacji, w Plitwickich Jeziorach pilot zupełnie się zgubił, a z nim my. Pominęliśmy najciekawsze widoki idąc drogą asfaltową przeznaczoną dla obsługi Jezior. Wszystko to rzutowało później na opóźnienia i przedłużony czas pracy kierowców
- Po dojechaniu na miejsce ogromna dezorientacja, niewiele brakowało a szukalibyśmy noclegów na własną rękę. Część osób z tego co wiem dopiero nad ranem, następnego dnia trafiła do pokoi. Rezydent, widząc, że turyści są zdenerwowani brakiem organizacji, zniknął i nie odbierał telefonów. Gdy wrócił po pół godzinie udało się podsłyszeć jak pan pilot Alojzy mówił do rezydenta: ”Człowieku, Ty jesteś pijany”. Nawet parkingu dla autobusu nie było.
- Pan Andrzej, kierownik, na każdym kroku zbierał pieniądze. To za lodówkę w pokoju 15 € (wiem, brzmi nieprawdopodobnie, wręcz śmiesznie, ale to prawda), to 3 € za łódkę na wyspę (później okazało się, że ta przyjemność kosztuje 1,5 €), wstęp na Plitwickie Jeziora itd. Itp.
- Panował kompletny brak przepływu informacji. Wycieczka, która miała odbywać się w kilku turach przez kilka dni odbyła się w jeden dzień. O wycieczce dowiedzieliśmy się zupełnie przypadkowo, spora część osób nie pojechała bo nie wiedziała.
- Na koniec było zbierane po 10 € od osoby aby móc zostać w pokoju w dzień wyjazdu i nie być wyrzuconym z własnym bagażem o godz 10 rano

Obserwuj wątek
    • morela32 Re: Greland Tour-nie polecam 14.04.13, 14:03
      Miałam nieprzyjemność zetknąć się z tym biurem i jego kierownikiem podczas wyjazdu narciarskiego do Bormio. Pan kierownik zarekomendował rozszerzony skipass, mimo świadomości, ze jest on praktycznie nie do wykorzystania. Sezon w jednej dolinie skończył się w dniu naszego przyjazdu i wyciągi przestały kursować, do drugiej skibussy przestały kursować kilka dni przed naszym przyjazdem. Mimo wielu moich pytań i potwierdzeń ze strony pana Andrzeja, że skibussy kursują do trzeciej doliny (na której najbardziej mi zależało) również tam dotarcie było problematyczne, ponieważ dotarcie na miejsce zabrałoby ok 1,5 godz. Na moje zażalenie, że rozszerzony skipass jest właściwie bezużyteczny, pan Andrzej stwierdził, że skibussy jeżdżą i on nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności. Poza tym był niegrzeczny i niemiły w kontaktach.
      Dodam tylko, że osoby, które nie zdecydowały się na rozszerzony skipass w ogóle nie mogły korzystać ze skibussów i musiały złożyć się na inną formę transportu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka