Dodaj do ulubionych

Przedszkole nr 39 Dorycka1 - jakie opinie ?

08.03.04, 12:15
Witam.
Szukam opini na temat tego przedszkola .Miesci sie ono przy skrzyzowaniu ulic
Wrzeciono i Parola zaraz przy szkole podstawowej tuz przy takich
wolnostajacych garazach i niedaleko takiego okraglego sklepu
tzw "okrąglaka".Chcę zapisac tam moja córke i przydało by sie troche
informacji na temat tego przedszkola.Przeprowadzam sie w kwietniu na Parola i
dlatego niewiele wiem na temat instytucji na tej dzielnicy.Czekam na jakies
informacje od was.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zofia Re: Przedszkole nr 39 Dorycka1 - jakie opinie ? IP: *.aster.pl 18.10.04, 21:09
      koszmar, opieka dno, a dzieciaki po zerówce=zero wiedzy. Dawniej była inna
      dyrektorka i było miło ciepło zdrowo, ale teraz przyszła nowa, młoda miotła ...i
      bleeeeeeee
      • Gość: zofia Re: Przedszkole nr 39 Dorycka1 - jakie opinie ? IP: *.aster.pl 18.10.04, 21:12
        przenieś dziecko do Jasia i Małgosi i to szybko!!!!
      • Gość: Błękitna Re: Przedszkole nr 39 Dorycka1 - jakie opinie ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.15, 19:12
        Przepraszam, kogo nazywa Pani miotłą?! Jestem w szoku, jak czytam to co Pani pisze o poprzedniej dyrektorce. Za jej kadencji było miło, ciepło i zdrowo?! Boże! Wszyscy normalni skakali w górę jak poszła na emeryturę! Po niej dyrektorem była najwspanialsza osoba pod słońcem, cudowny dobry człowiek, wzór nauczyciela. Nasza rodzina od wielu lat korzysta z usług tej placówki i nie pozwolę na złe słowo ani pod jej kątem, ani na temat ówczesnego dyrektora. Ówczesna pani dyrektor w mgnieniu oka zmieniła placówkę we wzorcową (zresztą rozmawiając z nauczycielkami pobliskich szkól dowiedziałam się, że zawsze dzieci z Doryckiej poznać było po tym, że "się na lekcjach nudziły", były tak wspaniale przygotowane do szkoły), co widać było również przy corocznej rekrutacji (byłam w komisji). Ludzie zabijali się, by zapisać dziecko do tego przedszkola! Na 100 miejsc, było zawsze ponad 150 ankiet! Wspaniała atmosfera, cudowna dyrektor, świetne zajęcia, te dodatkowe również. Kiedy zapisywałam swoje pierwsze dziecko, nie usłyszałam złego słowa, ani na Panią Dyrektor, ani na nauczycielki. Owszem, były skargi na jedną z woźnych, która niestety pracuje tam do dzisiaj. I to ona jest bleeee, a nie ówczesna pani dyrektor. Brałam udział w spotkaniu pani dyrektor z inspektorem z Wydziału Oświaty i rodzicami, którzy mieli taką córkę, która wszystkich gryzła, biła, kopała, (była świadkiem zajść, jakie miały miejsce) i słyszałam same pochwały pod kątem dyrektora że podjęła dużo więcej działań pod kątem tej rodziny, dziękowała jej za wsparcie dla rodziny, i żałowała, że rodzice nie chcieli współpracować. natomiast rodzice tej dziewczynki, po wyjściu ze spotkania, wulgarnie się na jej temat wypowiadali, między innymi "głupia obrzydliwa gó...ara", bo uważali, że młodo wygląda to wszystko im wolno. Z perspektywy czternastu lat pobytu moich dzieci w tym przedszkolu stwierdzam z satysfakcją, że takiej pani dyrektor i takiego nauczyciela nie było, nie ma, i chyba nie będzie, bo do tej placówki trafiają nauczycielki z przypadku. Obecna dyrektor jest okropna, niemiła,władcza,nie dorasta poprzedniej do pięt, w zasadzie w ogóle jej w placówce nie ma, więc mogę liczyć tylko na "starą kadrę". Pisałam w jakims poprzednim poście, że moje dzieci przybiegają jak na skrzydłach wtedy, kiedy w przedszkolu jest ich ukochana pani, a nie chcą, gdy są inne. Dziękować Bogu za takie nauczycielki jak Nasza Pani! Gorąco polecam tę placówkę jeszcze raz , chociażby dla Naszej Pani.
        • Gość: zyta :) IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.15, 10:03
          Nie rozumiem w ogole dlaczego przedszkole oceniacie przez pryzmat dyrektora. Dziecko należy do grupy - grupą zajmują się konkretni nauczyciele. Jest określony program i jest realizowany. Moje dziecko uczęszcza do przedszkola na u. Przytyk. Jeden nauczyciel jest chwalony, inni neutralni, pod adresem jednej nauczycielki są jakieś uwagi. Ale nie mam pojęcia jak miałabym ocenić przedszkole na podstawie osoby p. Dyrektor.
          A co do Doryckiej - obecnie jest tam generalny remont, rozbudowa - jedna z grup dzieci uczęszcza do przedszkola na ul. Przytyk. W naszym przedszkolu cały personel, zawsze z uśmiechem mówi/odpowiada rodzicom "dzień dobry" - osoby z Doryckiej zdecydowanie milczą. Chociaż przyznaję po upływie połowy roku powolutku zaczyna się to zmieniać.
          • Gość: Błękitna Re: :) IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.15, 18:01
            Przepraszam, ale zaszło nieporozumienie, może to moja wina - może tak to zabrzmiało :) Ja nie oceniam przedszkola pod kątem dyrektora, ja odpowiadam osobie, która napisała takie brednie. I pewnie nie odpowie, bo napisała to dawno. Była dyrektorka tego przedszkola jest nadal czynnym nauczycielem i jest wspaniała. Po namyśle zmienię swoje zdanie z początku wypowiedzi : między Bogiem a prawdą, to w tym konkretnym przypadku ocenianie przedszkola przez pryzmat dyrektora ma sens. Zrobiła dla przedszkola dużo więcej niż powinna. Dla mnie jest wzorem i koniec :) Nie pozwolę jej oczerniać :) A jeśli chodzi o rodziców dzieci z Doryckiej, to nikt, nawet dyrektor, nie ma na to wpływu:) Oni mają swoich rodziców :) Wszystkiego dobrego :)
            • maja30jula Re: :) 01.03.16, 21:07
              Witam. Bardzo prosze o podanie nazwiska na emaila next5@wp.pl pani polecanej. Moja cirka prawdopodobnie bedzie chodzila na Przytyk. Jestem zdruzgotana bo nie znam tego przedszkola. Nie dostala sie jako 3 latka do naszej ukochanej placowki a 4 latkow w tymrokunie przyjmuja.
      • Gość: Kasia Re: Przedszkole nr 39 Dorycka1 - jakie opinie ? IP: *.hostowo.eu 22.01.15, 20:39
        Oho...już zaczyna się trollowanie i szkalowanie w sieci. Opieka "dno" a to dlaczego? Proszę podać konkrety.
    • Gość: gość1 Re: Przedszkole nr 39 Dorycka1 - jakie opinie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.18, 19:05
      Dorycka 1 - bardzo dobra placówka! Budynek niedawno po remoncie, doświadczona kadra, jedzenie gotują sami (żadne cateringi) - nie "wydziwiają" z posiłkami - wszystko świeże, smaczne, dzieci jedzą bo im smakuje. W salach jak i dookoła placu są kamery, generalnie nie słyszałem o tym, żeby dziecku coś się tam stało. Bardzo dbają o bezpieczeństwo dzieciaków. Jeden dzieciak tam chodził - jest w szkole (bardzo miło wspomina, chciałby wrócić), drugi poszedł i z radością chodzi tam co rano. Doświadczone nauczycielki - w zasadzie stała sprawdzona kadra. Nie eksperymentują na wychowankach. To procentuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka