Dodaj do ulubionych

Żoliborz: Fort Sokolnickiego dla ludzi, a nie u...

05.02.11, 14:26
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • zstrucki Fort Sokolnickiego 05.02.11, 20:53
      Wspaniale, że remont działobitni się już kończy. Trochę jednak dziwne, że najpierw coś zrobiono, a nadal nie wiadomo do końca, jakie będzie wykorzystanie. To może być jedno z najfantastyczniejszych miejsc w Warszawie!
      • lukasz.1978 Re: Fort Sokolnickiego 05.02.11, 22:06
        > Wspaniale, że remont działobitni się już kończy. Trochę jednak dziwne, że najpi
        > erw coś zrobiono, a nadal nie wiadomo do końca, jakie będzie wykorzystanie.

Tu obrazek ze Szwecji:
        www.zm.org.pl/?a=epf-malmoe-104&img=9
        Wniosek: W Forcie Sokolnickiego można otworzyć Lidla. Okoliczni mieszkańcy pownni się ucieszyć, bo Lidl jest tani.
        • zstrucki Re: Fort Sokolnickiego 05.02.11, 23:01
          Nie mam oczywiście pojęcia, co to za budynek, ale sądząc po architekturze, to hala targowa z +/- końca XIX wieku. Więc zastosowanie jak najbardziej na miejscu.
          • donkej Re: Fort Sokolnickiego 06.02.11, 11:33

> Nie mam oczywiście pojęcia, co to za budynek, ale sądząc po architekturze, to h
            > ala targowa z +/- końca XIX wieku.

Bez komentarza...
            • Gość: drojb Re: Fort Sokolnickiego - byle bez papieża! IP: 178.73.48.* 06.02.11, 23:25
              W Forcie przed remontem działał domorosły teatr (prywatny). Repertuar: 3 sztuki o papieżu i recytacja Herberta (czyli cztery szkolne Apele Ku Czci Prawicowego Konserwatyzmu.
              A co do polemiki dot.; zdjęcia ze Szwecji - nie wiem, czy to hale,czy kościół - ale u nas też wkrótce Lidle będą w kościołach - i to wcale nie z powodu gwałtownej laicyzacji, lecz z powodu pazerności kleru.
    • Gość: user87 Żoliborz: Fort Sokolnickiego dla ludzi, a nie u... IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 17:30
      Pewnie nie wszyscy wiedzą ale Fort Sokolnickiego już działa i można tam naprawde fajnie spędzić czas, jest kawiarenka i galeria sztuki, a nawet sa organizowane zajęcia dla dzieci. Info o tym co się dzieje w Forcie dostępne na stronie www.facebook.com/NowyFort

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka