Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego kina na Bielanach.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 07:12
Szukam dobrego kina na Bielanach, żeby pójść z dziewczyną.
Sprawa dość pilna.
Proszę o sprawdzone namiary.
THX
Obserwuj wątek
    • Gość: empi64 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: 212.160.99.* 22.03.07, 08:29
      Zaangażuj jakąś baaardzo dobrą agencję detektywistyczną.
      • sierzant.podsiadlik Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 22.03.07, 08:32
        Zaraz tam agencję, tutaj trzeba raczej ekipy budowlanej...
    • rakkar5 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 22.03.07, 08:34
      Jednym słowem chcesz iść do kina gdzie się majtki rozpina.
    • Gość: rav Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:36
      a może być multipleks?????????????Niestety też nie ma.Dawno.dawno temu było
      kino w Lasku Bielańskim(letnie) no i w okolicach ulicy Improwizacji.Teraz
      totalnie nic.Na Żoliborzu kiedyś cztery-Wisła,Tęcza,Światowid i Elektronik-
      przetrwała Wisła........................
      • Gość: rav Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:37
        aha w Wiśle jest salka zpodwójnymi kanapkami(do siedzenia też),Wybieracie sie
        do kina czy na film.............?
      • Gość: Grisza Musze domagac sie scislosci ! IP: *.mnhelse.net 22.03.07, 11:04
        bylo kin na Zoliborzu piec ! Zapomniales o Cytadeli.
        • Gość: rav Re: Musze domagac sie scislosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:08
          pisałem o tych w których bywałem a coś bliżej o tym o którym zapomniałem
          zapodałbyś?dzięki.
          • Gość: Grisza To bylo bardzo male i nedzne kino wlasnie w IP: *.mnhelse.net 22.03.07, 13:38
            Cytadeli.Mialo charakter semimilitarny, ale jego repertuar byl podawany w
            codziennej prasie.Kierownikiem tego kina przez pewien czas byl starszy
            sierzant, ktory wieczory spedzal w pobliskiej restauracji Balaton.Tak sie z
            tego wszystkiego rozpil, ze pod koniec kariery siedzial juz tylko w tej
            restauracji prawie nieruchomo nad lornetka z meduza i toczyl przekrwionymi
            galami.
    • Gość: viator kino wisła IP: *.crowley.pl 22.03.07, 08:59
      jak chcesz pójść na film to wybierz coś na sali B lub C

a jeżeli idziesz do kina to sala A - dużo miejsca, można się nieźle
      zakamuflować, szczególnie jak jest mało ludzi
    • magga4 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 22.03.07, 12:01
      Ty sobie nie strój żartów z kaleki! No nie maja Bielany kina, ale żeby się zaraz
      z tego powodu naśmiewać? Nieładnie.. Bielany mają las, a takie np. Śródmieście
      nie i nikt się z tego powodu z niego nie nabija!
      • Gość: rav do magga4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:06
        to nie żart tylko smutek,żyję tu troszkę lat i smutno że ubywa a nie przybywa.i
        ten gupi podział na Żoliborz i Bielany(tylko prokuratura i wędkarze działają
        pod szyldemstarego,dobrego Żoliborza
    • Gość: Bielańczyk Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.chello.pl 23.03.07, 15:44
      Żartownisiu! Jeżeli szukasz dobrego kina na Bielanch, to proponuję wczuwając
      się w proponowaną konwencję, abyś kupił sobie zestaw kina domowego. Ale
      poważnie. Wszyscy ubolewamy, że na Bielanach: pustynia kulturalna, brak kin,
      teatrów itd. W tym ubolewaniu można zauważyć nostalgiczne myślenie z minionego
      okresu PRL. Wtedy to, władza miała zaspokajać wszystkie potrzeby obywateli.
      Chciałbym nieśmiało przypomnieć, że już od kilkunastu lat żyjemy w realiach
      gospodarki wolnorynkowej, a co się z tym łączy kultura też podlega prawom
      rynku, zwłaszcza tzw. infrastruktura ( kina, teatry). Nikt nie ma wątpliwości,
      że mieszkańcy Bielan chcieliby mieć na swoim terenie tego typu obiekty, ale kto
      miałby za to zapłacić? Miasto? Dzielnica? Czy może prywatni inwestorzy, którzy
      jak widać do chwili obecnej nie zauważyli możliwości zrobienia na tym projekcie
      pieniędzy? Musimy się pogodzić, że włodarze Bielan w obecnej strukturze władzy
      w Warszawie nie mają wpływu na tego typu inwestycje. Byłem radnym w tej
      dzielnicy i wiem, że Rada Dzielnicy przy swoich nikłych kompetencjach nie jest
      w stanie nawet zainicjować działań wstępnych w tym temacie. Ustawa o
      samorządzie gminnym i tzw. ustawa warszawska spowodowały, że o sprawach
      lokalnych( czytaj bielańskich ) decydują li tylko radni m.st. Warszawy. Rada
      Dzielnicy stanowi w mojej ocenie, zbędne gremium do załatwiania spraw małego
      kalibru i służy bardziej do nauki demokracji oraz lansowaniu lokalnych
      działaczy partyjnych niż rozwiązywaniu żywotnych problemów mieszkańców. Bycie
      radnym-bezradnym w takich strukturach uważam za bezceclowe. Taniej i bardziej
      ekonomicznie dla budżetu miasta byłoby utrzymywać tylko bardziej rozbudowaną
      radę miejską oraz zarząd miasta z delegaturami dzielnicowymi.Burmistrz- to tak
      ładnie brzmi, ale mieszkacy nawet sobie nie zdają sprawy, że nie jest on nawet
      pracodawcą dla swoich podwładnych. Z tego wynika, chociażby taki kłopot, że nie
      jest w stanie kształtować w sposób swobodny polityki kadrowej w urzędzie. Mam
      nadzieję, że Pani HGW spełni obietnice wyborcze i wzmocni uprawnienia dzielnic
      proponując odpowiednie zapisy w statucie miasta.
      PS. Zestaw taniego kina domowego możesz kupić na Bielanach np. w Macro.
      • magga4 Do Bielańczyka!! 24.03.07, 21:04
        No wreszcie wypowiedź kogoś, kto widać, żee zna się na problemach ustroju
        Warszawy i rozumie, że w obecnych rozwiązaniach organizacyjnych (obowiązujących
        od 2002 r.) dzielnice są NICZYM, nic nie mają i tylko ignoranci myślą, że brak
        inwestycji w dzielnicach warszawskich zależy od takiego a nie innego układu
        personalnego.. W tak urządzonym mieście nie liczmy na jakikolwiek rozwój Bielan,
        Ursynowa, Wawra czy Białołęki. Może ktoś wreszcie się zorientuje, że obecny
        ustrój Warszawy trzeba natychmiast zmienić, bo za chwilę zacofanie cywilizacyjne
        byłych gmin warszawskich stanie się trudne do odwrócenia.
      • j666 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 12.04.07, 16:35
        Pytałem o kino dobre, a nie o tanie, ale chyba zapomniałem, że Bielany są jak
        Tesco czy własnie Makro Cash & Carry: tanio i do d..., i targaj się w tę i
        wewtę, próba pójścia gdziekolwiek na piechotę jest pozbawiona elementarnego
        sensu .

> Zestaw taniego kina domowego możesz kupić na Bielanach np. w Macro.
    • Gość: ell Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.chello.pl 24.03.07, 21:30
      dobre z tym kinem na Bielanach, najlepsze domowe, dobry żart, ja też szukam
      takiego może niedługo wybudują ....
    • btb Być może dojedzie wraz z metrem 26.03.07, 15:16
      Nawet samorządność (miniona już, niestety) nie zapewniła Bielanom kina, trzeba
      więc liczyć tylko na rynek. Może po doprowadzeniu metra zacznie się opłacać.
      • lavinka śmiem twierdzić,że na Ursynowie 26.03.07, 16:50
        multipleksy też się z okazji metra pobudowały....
        lav
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka