Gość: R.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 07:12 Szukam dobrego kina na Bielanach, żeby pójść z dziewczyną. Sprawa dość pilna. Proszę o sprawdzone namiary. THX Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: empi64 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: 212.160.99.* 22.03.07, 08:29 Zaangażuj jakąś baaardzo dobrą agencję detektywistyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 22.03.07, 08:32 Zaraz tam agencję, tutaj trzeba raczej ekipy budowlanej... Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 22.03.07, 08:34 Jednym słowem chcesz iść do kina gdzie się majtki rozpina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:36 a może być multipleks?????????????Niestety też nie ma.Dawno.dawno temu było kino w Lasku Bielańskim(letnie) no i w okolicach ulicy Improwizacji.Teraz totalnie nic.Na Żoliborzu kiedyś cztery-Wisła,Tęcza,Światowid i Elektronik- przetrwała Wisła........................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:37 aha w Wiśle jest salka zpodwójnymi kanapkami(do siedzenia też),Wybieracie sie do kina czy na film.............? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Musze domagac sie scislosci ! IP: *.mnhelse.net 22.03.07, 11:04 bylo kin na Zoliborzu piec ! Zapomniales o Cytadeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: Musze domagac sie scislosci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:08 pisałem o tych w których bywałem a coś bliżej o tym o którym zapomniałem zapodałbyś?dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza To bylo bardzo male i nedzne kino wlasnie w IP: *.mnhelse.net 22.03.07, 13:38 Cytadeli.Mialo charakter semimilitarny, ale jego repertuar byl podawany w codziennej prasie.Kierownikiem tego kina przez pewien czas byl starszy sierzant, ktory wieczory spedzal w pobliskiej restauracji Balaton.Tak sie z tego wszystkiego rozpil, ze pod koniec kariery siedzial juz tylko w tej restauracji prawie nieruchomo nad lornetka z meduza i toczyl przekrwionymi galami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viator kino wisła IP: *.crowley.pl 22.03.07, 08:59 jak chcesz pójść na film to wybierz coś na sali B lub C a jeżeli idziesz do kina to sala A - dużo miejsca, można się nieźle zakamuflować, szczególnie jak jest mało ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
magga4 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 22.03.07, 12:01 Ty sobie nie strój żartów z kaleki! No nie maja Bielany kina, ale żeby się zaraz z tego powodu naśmiewać? Nieładnie.. Bielany mają las, a takie np. Śródmieście nie i nikt się z tego powodu z niego nie nabija! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav do magga4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:06 to nie żart tylko smutek,żyję tu troszkę lat i smutno że ubywa a nie przybywa.i ten gupi podział na Żoliborz i Bielany(tylko prokuratura i wędkarze działają pod szyldemstarego,dobrego Żoliborza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielańczyk Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.chello.pl 23.03.07, 15:44 Żartownisiu! Jeżeli szukasz dobrego kina na Bielanch, to proponuję wczuwając się w proponowaną konwencję, abyś kupił sobie zestaw kina domowego. Ale poważnie. Wszyscy ubolewamy, że na Bielanach: pustynia kulturalna, brak kin, teatrów itd. W tym ubolewaniu można zauważyć nostalgiczne myślenie z minionego okresu PRL. Wtedy to, władza miała zaspokajać wszystkie potrzeby obywateli. Chciałbym nieśmiało przypomnieć, że już od kilkunastu lat żyjemy w realiach gospodarki wolnorynkowej, a co się z tym łączy kultura też podlega prawom rynku, zwłaszcza tzw. infrastruktura ( kina, teatry). Nikt nie ma wątpliwości, że mieszkańcy Bielan chcieliby mieć na swoim terenie tego typu obiekty, ale kto miałby za to zapłacić? Miasto? Dzielnica? Czy może prywatni inwestorzy, którzy jak widać do chwili obecnej nie zauważyli możliwości zrobienia na tym projekcie pieniędzy? Musimy się pogodzić, że włodarze Bielan w obecnej strukturze władzy w Warszawie nie mają wpływu na tego typu inwestycje. Byłem radnym w tej dzielnicy i wiem, że Rada Dzielnicy przy swoich nikłych kompetencjach nie jest w stanie nawet zainicjować działań wstępnych w tym temacie. Ustawa o samorządzie gminnym i tzw. ustawa warszawska spowodowały, że o sprawach lokalnych( czytaj bielańskich ) decydują li tylko radni m.st. Warszawy. Rada Dzielnicy stanowi w mojej ocenie, zbędne gremium do załatwiania spraw małego kalibru i służy bardziej do nauki demokracji oraz lansowaniu lokalnych działaczy partyjnych niż rozwiązywaniu żywotnych problemów mieszkańców. Bycie radnym-bezradnym w takich strukturach uważam za bezceclowe. Taniej i bardziej ekonomicznie dla budżetu miasta byłoby utrzymywać tylko bardziej rozbudowaną radę miejską oraz zarząd miasta z delegaturami dzielnicowymi.Burmistrz- to tak ładnie brzmi, ale mieszkacy nawet sobie nie zdają sprawy, że nie jest on nawet pracodawcą dla swoich podwładnych. Z tego wynika, chociażby taki kłopot, że nie jest w stanie kształtować w sposób swobodny polityki kadrowej w urzędzie. Mam nadzieję, że Pani HGW spełni obietnice wyborcze i wzmocni uprawnienia dzielnic proponując odpowiednie zapisy w statucie miasta. PS. Zestaw taniego kina domowego możesz kupić na Bielanach np. w Macro. Odpowiedz Link Zgłoś
magga4 Do Bielańczyka!! 24.03.07, 21:04 No wreszcie wypowiedź kogoś, kto widać, żee zna się na problemach ustroju Warszawy i rozumie, że w obecnych rozwiązaniach organizacyjnych (obowiązujących od 2002 r.) dzielnice są NICZYM, nic nie mają i tylko ignoranci myślą, że brak inwestycji w dzielnicach warszawskich zależy od takiego a nie innego układu personalnego.. W tak urządzonym mieście nie liczmy na jakikolwiek rozwój Bielan, Ursynowa, Wawra czy Białołęki. Może ktoś wreszcie się zorientuje, że obecny ustrój Warszawy trzeba natychmiast zmienić, bo za chwilę zacofanie cywilizacyjne byłych gmin warszawskich stanie się trudne do odwrócenia. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. 12.04.07, 16:35 Pytałem o kino dobre, a nie o tanie, ale chyba zapomniałem, że Bielany są jak Tesco czy własnie Makro Cash & Carry: tanio i do d..., i targaj się w tę i wewtę, próba pójścia gdziekolwiek na piechotę jest pozbawiona elementarnego sensu . > Zestaw taniego kina domowego możesz kupić na Bielanach np. w Macro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: Szukam dobrego kina na Bielanach. IP: *.chello.pl 24.03.07, 21:30 dobre z tym kinem na Bielanach, najlepsze domowe, dobry żart, ja też szukam takiego może niedługo wybudują .... Odpowiedz Link Zgłoś
btb Być może dojedzie wraz z metrem 26.03.07, 15:16 Nawet samorządność (miniona już, niestety) nie zapewniła Bielanom kina, trzeba więc liczyć tylko na rynek. Może po doprowadzeniu metra zacznie się opłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka śmiem twierdzić,że na Ursynowie 26.03.07, 16:50 multipleksy też się z okazji metra pobudowały.... lav Odpowiedz Link Zgłoś