bajsarka 03.12.09, 10:32 Co się dzieje od tygodnia na Żabie w kierunku mostu Gdańskiego? Po zjeździe z Żaby, cały dojazd do Gdańskiego stoi. Tydzień temu tego nie było. Co się tam dzieje, że nie można przejechać? Czy to przez Trasę Toruńską? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Korki od r. Żaba. 03.12.09, 10:58 A mimo to ludzie nie rezygnują z jazdy cieplutkim i wygodnym autkiem, można posłuchać radyjka, podłubać w nosie lub popisać SMSy. Tramwaje jadą bez problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Korki od r. Żaba. 03.12.09, 11:13 Ano, nie rezygnują w obawie przez grypa :) Myślałam, że te korki to tradycyjnie we wtorek, a dzisiaj to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Korki od r. Żaba. 03.12.09, 11:53 Cienki argument. A poza tym nie masz wygodnego fotela? Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Korki od r. Żaba. 03.12.09, 12:26 tramwaje jadą, ale jedzie się w totalnym ścisku (?) - kiedyś nie można było wsiąść do tramwaju przy Żabie, jak jest teraz? z ciekawości pytam, bo przesiąść się z ciepłego autka nie zamierzam... a korki? będą, pewnie większe jak ruszy metro przy Wileńskim... Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Korki od r. Żaba. 04.12.09, 10:27 Jak ruszy metro będą większe korki? Uruchomienie metra to chyba raczej odkorkuje ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: Korki od r. Żaba. 17.12.09, 22:47 Korki będą większe jak ruszy przy Wileńskim budowa metra . Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Korki od r. Żaba. 03.12.09, 12:39 Bardzo wygodny :P Ale czas to pieniądz, więc jutro w ramach dotarcia czas do pracy jadę autobusem (160). Odpowiedz Link Zgłoś
dickers no i można chłopa poznać albo kulką dostać 03.12.09, 17:23 albo nawet zajarać się, ot taki promos od śmierdzącego zbiorkomu Odpowiedz Link Zgłoś
nika222 Re: Korki od r. Żaba. 03.12.09, 20:01 bajsarka napisała: > Co się dzieje od tygodnia na Żabie w kierunku mostu Gdańskiego? Po zjeździe z > Żaby, cały dojazd do Gdańskiego stoi. Tydzień temu tego nie było. Co się tam > dzieje, że nie można przejechać? Czy to przez Trasę Toruńską? > Zapewne tak, tam jest spore zwężenie i nawet w niedziele był korek, więc tym bardziej będzie w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymciolo Re: Korki od r. Żaba. IP: *.chello.pl 05.12.09, 00:15 Jak to co? "Warszawiacy" z białołęki wyruszyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wars Re: Korki od r. Żaba. IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 16.12.09, 14:23 a ja sie wam dziwie, ze nie jezdzicie tramwajem z brodna. duzo szybciej niz samochodem, nie jest wcale tloczno. cieplo, znosne warunki. mozna te 20/30 min przepekac. ja juz odstawilem auto na parkingu i do pracy jade ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komo Re: Korki od r. Żaba. IP: 157.166.216.* 17.12.09, 12:52 poważnie? o której to jeździsz i czym? bo ja jadąc samochodem widzę jak ludzie zgnieceni jeżdżą szczególnie w stronę Targowej... Odpowiedz Link Zgłoś
christine.p Re: Korki od r. Żaba. 18.12.09, 00:43 Kurcze... rewelacyjne wiadomości... szkoda tylko, że nie do końca prawdziwe! Ciekawe rzeczy piszesz o tym swobodnym podróżowaniu tramwajem, w ciepełku i bez ścisku. Podróżuję tramwajem ( "1", "41", "25") prawie codziennie, o różnych porach i zwykle przy Żabie jest już tłoczno (czasem bardzo tłoczno), a o ciepełku można pomarzyć, bo wystarczy kilka stopni poniżej zera, żeby ogrzewanie nie dawało rady lub przestawało działać. Minionego dnia prawie wszystkie tramwaje kursowały z "obrazami" wymalowanymi wewnątrz wagonów, przez mróz i prawie każdy przyjeżdżał spóźniony. O tym jak wracać z Centrum tramwajem 25, to wolę już nie pisać, bo same obelgi mi się cisną na usta - ok. 19:00 przyszłam na przystanek i czekałam 50 minut, w ciągu których 25 nie przyjechał... w przeciwną stronę (tzn. do Banacha) pojechało chyba w tym czasie z 7 sztuk... w końcu poszłam do 127, gdzie też zmarzłam okropnie, ale dojechałam jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
szaser ztm to totalna Żenada 19.12.09, 18:32 Żenada, bród, smród i ubóstwo. Dopóki pasażerowie nie mogą liczyć na: szybki, czysty i siedzący dojazd, to nie ma żadnej konkurencji dla własnego auta! Odpowiedz Link Zgłoś