Dodaj do ulubionych

Gdzie po herbate?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 00:49
Kochani, jestem smakoszem herbat a niedawno przeprowadzilem się do
Marek/k. Wa-wy i poszukuje sprawdzonego sklepu z herbatami w okolicy.
Ktoś wie? Ktoś kupował. Jurek
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: Gdzie po herbate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 23:37
      hello, nie tego się spodziewałem, czyżby nikt nie znał takiego
      miejsca?
      • Gość: herbaciarz Re: Gdzie po herbate? IP: *.chello.pl 11.04.10, 01:12
        Trzeba było z miłości do herbaty inna dzielnicę wybrac. Zresztą czy
        herbata to bułka żeby ją kupowac za rogiem? Takiś smalosz herbaty
        jak ja znawca baletu. Spadaj
        • Gość: Jurek Re: Gdzie po herbate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 01:59
          Dzięki, za słowo otuchy, widać, że inteligencją i mądrością nie
          grzeszysz... reszty oszczędze...
          • Gość: prażanka A czy w M1 nie ma stoiska z herbatami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 19:43
            Witaj! Dawno nie byłam w M1. Może tam jest stoisko z herbatami na wagę i
            filiżankami - na wzór tych w innych centrach handlowych. Rozejrzyj się, może
            takowe jest. Dobre herbaty? Najlepsze są dla mnie te w sklepach na wagę albo te
            w sklepach Piotr i Paweł. Ale co to znaczy dobre? Bo dla mnie dobra jest herbata
            życia Roiboss i ją mogę kupić w wielu sklepach, nawet w realu. Lubię też zieloną
            herbatę liściastą. A czarne? tylko na wagę. Polecam mały sklepik przy ul. Jana
            Pawła II - idąc od Al. Solidarności w kierunku Hali Mirowskiej po lewej stronie.
            To trochę daleko od Marek, ale dojedziesz autobusem 190 do kina Femina, a to
            jest bardzo blisko
            kina Femina. I kino zaliczysz, i herbatę kupisz :)
            I nie złość się na niektórych z forum, bo oni mają we krwi nieżyczliwość - w
            przeciwieństwie do mnie.
            • Gość: Jurek Re: A czy w M1 nie ma stoiska z herbatami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 23:06
              Dzieki za info. Chciałem się wybrać w weekend do M1, ale czas nie
              był najlepszy na zakupy. Pewnie wybiorę się w kolejny. Miłego
              • sibeliuss Re: A czy w M1 nie ma stoiska z herbatami? 12.04.10, 00:03
                W Warszawie jest sporo takich sklepów, polecam zapytaj na forum Marek, Ząbek i
                Bródna. Ja zakupy robię na pl. Hallera, na rogu z Szymanowskiego jest sklepik,
                herbaty dobre, nie perfumowane i nie pustoszą kieszeni.
                • Gość: konio Re: A czy w M1 nie ma stoiska z herbatami? IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:31
                  na kilometr widać że kombinuje z jakąś kryptoreklama
                  sklepu.Przeprowadził się do Marek i koniecznie tam musi
                  być ,,sprawdzony,, sklep z herbata. Niesprawdzony być nie może.
                  Gdzie w Warszawie sprawdzony sklep z dobrą herbatą? Najbliższy w
                  Berlinie.
    • christine.p Re: Gdzie po herbate? 12.04.10, 13:38
      Sklep "Czas na herbatę"
      Warszawa, Powsińska 31, Sadyba Best Mall

Na Saskiej Kępie jest sklep, gdzie można najpierw napić się kawy lub herbaty i potem kupić na wagę wybrany gatunek - chyba na Francuskiej.
      Super klimat jest w tym sklepie :) - Ceny? - No, takie, jak za dobrą herbatę... ale wybór całkiem spory.

Na zbliżające się letnie dni, polecam "Baciarnię" w podziemiach kościoła, przy ul. Nowolipki 18 / wej. od Dzielnej.

W CH Marki jest chyba sklep, gdzie można kupić herbatę na wagę, ale czy jest dobra i świeża - nie wiem, nie kupowałam tam...
    • olajosz Re: Gdzie po herbate? 13.04.10, 06:28
      www.e-warszawa.com/sklep/20-Herbaty_%C5%9Awiata_Akso
    • olajosz Re: Gdzie po herbate? 13.04.10, 06:44
      www.e-warszawa.com/sklep/37-Herbaty_Swiata_Akso
      • Gość: Jurek Re: Gdzie po herbate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 22:10
        Dzięki olajosz, ale to chyba nieaktualne, bo w CH Targówek byłem
        gościnnie jakieś 3 tyg temu i nic nie było - szukałem, żadnej
        herbaty :-(, jeszcze sprawdze przy okazji M1, co do Wileńskiego tam
        jeszcze nie byłem nie wiem, ale mimo to jeszcze raz dzięki
        • Gość: gość Re: Gdzie po herbate? IP: *.aster.pl 15.04.10, 08:25
          CH Wileńska na parterze obok sklepu zoologicznego jest od lat
          sklepik z herbatami.
          • Gość: gosc Re: Gdzie po herbate? IP: *.warszawa.mm.pl 15.04.10, 20:41
            jest w M1 przy kantorze, byłem wczoraj i specjalnie zwróciłem uwagę ;)
            • Gość: gosc Re: Gdzie po herbate? IP: 217.116.110.* 28.04.10, 17:42
              faktycznie jest herbata, ale chyba jakis nowy punkt wczesniej ich nie bylo, herbatka dobra nie omieszkalem sprobowac, ale obsluga... tez niczego sobie, polecam
              • Gość: Zośka14 Re: Gdzie po herbate? IP: 212.160.172.* 12.05.10, 13:50
                a panowie może też są?
                Jak będą to jadę, herbatki też się napije, ale chętnie z kimś...
                miłego dnia
                • Gość: :-) Re: Gdzie po herbate? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 00:00
                  ten sklep w M1 ma też stronę w necie, skromna ale dokładnie to co w
                  sklepie... www.herbaty.otwarte24.pl
                  milego
    • Gość: Pan25 herbata IP: *.wp.mil.pl 26.09.13, 16:12
      Zosia jak masz wiecej niz 14 lat to ja moge sie z Toba napic ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka