agnieszkam7 09.03.04, 17:12 Czy ktoś z Was wie gdzie na Targówku kupić smaczne, świeże i mało "chemiczne" wędliny? Przyznam, że najbardziej mi zależy na smacznych, bo w małochemiczne nie wierzę. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palker Re: Dobre wędliny 10.03.04, 09:01 bazarek przy Trockiej. Należy kupować tam, gdzie najwieksze kolejki - ludzie wiedzą, gdzie sprzedają najsmaczniejsze wedliny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszkam7 Re: Dobre wędliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 12:24 Gorzej jak się pracuje do 18. Ok 19 na bazarku pustki. Ale dzięki za cynk. Spróbuję może w sobotę. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gnx Re: Dobre wędliny 20.04.04, 13:43 zajrzyj do nowego sklepu przy pętli Nowodwory (wędliny z Mleczkowa k/Radomia) - wędliny są niezłe i mięsa też spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
pbd2 Re: Dobre wędliny 20.04.04, 16:40 Biedna dziewczyna, ona chciala kupowac NA TARGOWKU! Nowodwory to chyba troche daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dobre wędliny 20.04.04, 16:54 Musiałaby być mocno zdesperowana, aby po kawałek wędliny mknąć na Nowodwory. Kupuję wędliny na św.Wincentego 50 (Targówek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszkam7 Re: Dobre wędliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 16:37 Na Wincentego 50?! To raczej sklep z gatunku tych, które na szyldzie powinny mieć napisane: nie wchodź do mnie, a tu proszę... Wejdę i spóbuję, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dobre wędliny 26.04.04, 16:56 Gość portalu: agnieszkam7 napisał(a): > Na Wincentego 50?! To raczej sklep z gatunku tych, które na szyldzie powinny > mieć napisane: nie wchodź do mnie, a tu proszę... Wejdę i spóbuję, dzięki. Jak wejdziesz to opisz wrażenia, mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jori Re: Dobre wędliny IP: *.aster.pl 22.04.04, 14:22 w markpolu przy barkocinskiej wybor maja niczego sobie ale ceny ostatnio poszly troche w gore. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fly Re: Dobre wędliny IP: *.gtech.com / 156.24.1.* 23.04.04, 16:09 a propos marcpolu na Barkociśskiej - tylko wtedy, jak potrzebujecie mało wędlin - żeby nie zdążyły się "rozmaślić" no i pomiędzy dużymi plastrami notorycznie wkładane są obrzynki - to już wiem i jestem zmorą dla tamtejszych pań każąc sobie te ścinki wyjmować - w końcu kupuję całe plastry nie skórki... Natomiast dobre wędliny i świeże mają na bazarku przy Trockiej już mówię gdzie - pod koniec pierwszej części bazarku są dwie budki vis a vis siebie - patrząc z Iwszej części bazarku na IIgą to ta budka po prawej... w obydwu zreszta są zawsze kolejki... pozdrawiam, Fly Odpowiedz Link Zgłoś
pbd2 Nie - dobre wędliny 23.04.04, 16:38 Nie radzę natomiast kupować w sklepie przy Ossowskiego (adres - P. Skargi), o nazwie "Kanwa". Nie dość, że wędlina bywa nieświeża, to jeszcze panie mają pretensje, kiedy im się każe odliczać plasterki, bo "im się nie chce liczyć" (!), poza tym notorycznie zamiast "słucham" czy "proszę" mówią "co podać" z intonacją wskazującą na niezbyt przyjazne zamiary w stosunku do klienta. No i wędlinę plasterkują jak na kotlety, w szczególności tę tańszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg dobre wędliny IP: 195.94.206.* 24.04.04, 12:37 Na Bródnie - to co prawda nie Targówek, ale blisko na Kondratowicza jest nowy slkep mięsny z Sosnowca DUDA - wędlinki super, obsługa też pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grozycki Re: dobre wędliny 26.04.04, 16:20 Na Bródnie poleciłbym jeszcze mięsny w blaszaku koło pętli Podgrodzie. Szczególnie kiełbasa pieczona. Ummmm, pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
nigredo3 Re: Dobre wędliny 28.04.04, 14:09 bazarek na Kondratowicza (wejście od Łabiszyńskiej, prosto i lekko w lewo) dobre i cieniutko pokrojone Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Dobre wędliny 28.04.04, 14:57 Wy to szczesciarze jestescie!. Wedlinki.??!!.Dobrzy rzeznicy??! Ja to nadrabiam carem 50 kilometrow do Jugola po dobra wedlinke .Bo jak nie to tylko puszkowany "spam" zostal. Tez dobry. Z jajecznica. Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Re: Dobre wędliny 28.04.04, 19:58 Nie narzekaj. Ostatnio dobre wedliny jadłem kupione w Chicago na Jackowie (kiełbasa nazywała się weselna vel polędwicowa}, zaś kiszkę u Bobaka, ale to już w "góralskiej" części tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś