Dodaj do ulubionych

Osiedle BIAŁE ŁĄKI - na Lewandowie

11.03.04, 22:12
Oto kolejne osiedle, które zaczyna powstawać na terenach zwanych Zieloną
Białołęką. Przy ulicy Głębockiej 94/104 firma developerska z Kielc należąca
do p. Marka Antczaka zaczyna budować osiedle o wdzięcznej nazwie BIAŁE ŁĄKI , polecam
obejrzenie wizualizacji.
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Osiedle BIAŁE ŁĄKI - errata 11.03.04, 22:13
      Firma jest z Kalisza, a nie z Kielc.
      Przepraszam.
      • chaladia Oj, niedobrze... 12.03.04, 09:11
        Niedobrze, Sloggi, następne kilkaset osób śpieszących co rano do pracy, ponad
        setka dodatkowych samochodów usiłujących włączyć się w Trasę Toruńską.
        A Gmina nic nie robi, by poprawić wyjazd na Trasę Toruńską, o chodnikach też
        nic nie słychać, tak samo o zatokach sla autobusów, których w ogóle jest za
        mało i nie kursują bezpośrednio do Centrum, dokąd zdąża większość Mieszkańców.

Ja jako budowlaniec mam jeszcze jeden powód do niezadowolenia. Ta firma jest z
        Kalisza i zapewne płaci kaliskie stawki w Warszawie, a przez to "psuje rynek".
        A warszawski murarz czy operator żurawia musi jakoś żyć w mieście, w którym
        mieszkanie kosztuje 2 razy tyle co w Kielcach czy Kaliszu... on sobie nie
        przywiezie z rodzinnej wsi żarcia na cały tydzień za ceną tego, co w Warszawie
        umożliwia przetrwanie najwyżej 2 dni.
        • palker Re: Oj, niedobrze... 12.03.04, 09:56
          pod koniec "epizodu gminnego" widziałem na własne oczy ogłoszenie o przetargu
          na wykonanie chodników wzdłuż Głębockiej. Być może przetargu nie
          rozstrzygnięto, być może rozstrzygnieto, ale zadecydował chroniczny brak kasy
          na wszystko co po prawej stronie Wisły się znajduje.
          Ciekawym, czy ruszyło się coś przy budowie Nowo-Wincentego. Wszak zgodnie z
          zapowiedziami, które i ja przekazywałem na tym forum, mieli to skończyć do
          końca marca 2004
          • chaladia Re: Oj, niedobrze... 12.03.04, 16:27
            Witaj Palkerze!
            Obawiam się, że na Nowo-świętego-wincentego ktoś coś dłubie, ale nie ma szans
            na zakończenie tego na koniec marce. Taki termin zresztą nie pasuje do
            terminarza Kaczora. To już ostatnia inwestycja, jaką można "otworzyć" z okazji
            Święta 3 Maja. I dlatego antycypję, że właśnie 3 maja nastąpi otwarcie.
            • sloggi Re: Oj, niedobrze... 15.03.04, 11:29
              Pojawiła się pierwsza kopaka, co wróży rychłą wiosnę.
    • sloggi Re: Osiedle BIAŁE ŁĄKI - na Lewandowie 15.03.04, 11:31
      Jak na startującego na rynku warszawskim developera - na targach firma
      M.Antczak miała bardzo profesjonalne stoisko. Bardzo ładna makieta, czytelne
      ulotki i kompetentna obsługa. Osiedle zapowiada się interesująco, nie będzie
      molochem i dużą część terenu zajmie zieleń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka