Gość: Maciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 16:51 Ciekawe jak długo pociągnie tym razem. Choć trzeba przyznać, że zmiany chyba idą w dobrym kierunku- w mairę czysto i pełne półki. A jakie są Wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 23.02.12, 20:25 Jest nowy ajent, sklep dobrze prosperuje - oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 24.02.12, 08:11 forum.gazeta.pl/forum/w,10541,128401204,133637856,Re_Pustki_w_sklepie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusiek Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 19:11 Jak dla mnie sklep jest bardzo na tak! Asortyment wystarczający, ceny jak wszędzie, czyściutko i sympatyczna obsługa - zmiana na duży plus. Oby tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OZZ Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 22:23 sklep raczej z średnich. Drogie i złej jakości owoce. Warzywa podobnie. Garmażerka o cenach jak u Piotra i Pawła a jakość mizerniutka. No i wędliny. Tu średniactwo maksymalne. Nabiał bardzo skromna oferta. Drogie dania typu naleśniki, kluski itp. Tzn droższe niż w Carrefour 600 metrów dalej. Wyjątkowo niewygodne podejścia do kas. Miejsca za ladami w części mięsnej więcej dla personelu niż przed ladami dla klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zez Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 00:26 ostatnio widziałem tam banany koloru jasnoszarego. Oczywiście w cenie przyzwoitej.Warzywa ciągle podłe i drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 23.08.12, 08:00 Gość portalu: OZZ napisał(a): > Tzn droższe niż w Carrefour 600 metrów dalej. Chyba nie oczekujesz, że w sklepie franczyzowym ceny będą takie same jak w hipermarkecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeez Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.12, 23:21 bułki, chleb i mleko sa w podobnych cenach. Jakośc warzyw fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
m_arita Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 31.08.12, 09:18 Moim zdaniem przyczyną jest fakt że zbyt mało kupujemy.Często zdarza się że warzywa są fajne i świeże.Aby mogli kupić nowe i swieże muszą sprzedać/nie wyrzucić/ zakupione poprzednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.12, 21:50 ale Ty m_ arita jesteś udana. Piszesz że ,,czasem zdarza się. że maja fajne i świeże warzywa,, Ot mądra wypowiedż. Jeszcze cie głowa boli,że musza jedne wyrzucić aby mogli kupić nowe.Warzywa mają fatalne i w cenie, niestety, najwyższej w okolicy. Problemu nie maja ci Co moga do południa wpaść na bazar lub odiwedzić najlepszego sprzedawcę warzyw koło Tesco. Ale ci co wracaja po 18 biora co im w ręce wpadnie czyli chłam za spore pieniądze. Marna jest oferta pieczywa. Całe szczęście ,że w pobliżu jest piekarnia Grzybek i sklep Szwajcarski. Ale wieczorem? Sklep jest żle prowadzony. Co jakiś czas, po południu, masakryczne kolejki nie zawsze rozładowywane przez kolejne kasy. Wyjątkowo niewygodne jest podejście do kasy bo jakiś mędrek wymyślił sobie przy kasie stojaki z jakąś tandetą. Nic dobrego, niestety nie mogę powiedzieć o garmażerii. Sałatka jarzynowa ma, tak się dowiedziałam, conajmniej miesiąć ważności. Zrób taką w domu. Znaczna częśc sklepowych regałów wypełniona g....wnem w rodzaju tandentych napojów, czipsów, soczków-sroczków. Jak na głębokiej prowincji. Zapytaj kiedyś do kiedy jest ważna wędlina sprzedawana na wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
m_arita Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 12.09.12, 06:51 Iwona w pierwszej kolejności uważnie czytaj,potem pomyśl a dopiero pisz.Nie napisałam "czasem" jak sugerujesz tylko "często" duża różnica.Widocznie tylko ja trafiam na świeże warzywa.Głowa mnie nie boli co usiłujesz mi wmówić tylko znam zasady rynku.Ja nie traktuję tego sklepu jako jedyne źrodlo zaopatrzenia.Skoro umiesz znaleźc sklep z pieczywem,poszukaj alternatywy dla Carrefour.Piszesz że jestem "udana" niestety tego o Tobie napisać nie mogę.Ale nie wszystko się udało Panu Bogu.Nie wysilaj się na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 12.09.12, 08:14 Gość portalu: Iwona napisał(a): > Nic dobrego, niestety nie mogę powiedzieć o garmażerii. A o czym możesz coś dobrego napisać - tak będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 00:23 Najlepsze w tym sklepie są kiszone ogórki. Reszta jak wszędzie czyli marnie.Asortyment jak w Tesco tylko że około 15 do 20 procent drożej. A poza tym tak jak pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 20.09.12, 08:44 Gość portalu: Iwona napisał(a): > Reszta jak wszędzie czyli marnie. Jak rozumiem nigdzie nie jest dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 14:08 Dobrze rozumiesz. Dlatego taki popyt na ,, chemię z Niemiec,, choć u nas te same marki w identycznych opakowaniach. Dlatego owoce i warzywa kupujemy na bazarach a rzadziej w sklepie. Dlatego ja osobiście nie kupię kajzerek poniżej 30 gr od czasu jak się dowiedziałam szczególów negocjacyjnych w tej sprawie z piekarnią. I to średniactwo obowiązuje w naszych sklepach. Do tego się przyzwyczailismy. Sprawdż przy okazji cz rózni się w smaku i zapachu np kawa Jacobs Gronad Gold od identycznej kupionej za granicą. Sprawdż jakośc identycznych alkocholi, identycznych past do żębów czy identycznych sosów, ketczupów itp Początej był prosty: marki upychały u nas chłam , nie dbając o swoją reputację , tak jak dbaja o nią w krajach macierzystych / herbata Lipton kupiona w Polsce i no w Anglii /. Do tego niskiego poziomu dołączyły rodzime firmy dając ceny jeszcze niższe i tak to , w skrócie, się u nas zadomowiło. Kupując kiełbasę zapytaj o jej skład i przydatność. Idę o zakład ,że tej pilnie strzeżonej tajemnicy nikt ci nie zdradzi. Machamy więc ręką i kupujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 20.09.12, 14:24 Fascynują mnie takie osoby jak Ty, mam taką znajomą. Jest skrupulatna i kupuje tylko rzeczy dobre i sprawdzone, nic to że droższe, nic to że jej zakupy to wielokrotność przeciętnego czasu poświęcanego na zakupy. Wie, że umrze zdrowsza. ps. to nie jest krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 19:08 Najkrócej jak mogę. Popatrz na cerę mijajacych Cię ludzi. Ich włosy, linię itp. Przecież większośc z nich jest szaara, matowe włosy, nadwaga itp. To efekt śmieciowego jedzenia. Dodatkowo trybu życia. Popatrz co rodzice kupują dziecku marudzącemu w sklepie. Smieciowe żarcie. Czy z biedy? Nie. To najłatwiej a poza tym to żarcie jest szczególnie kolorowo opakowane. Wcale dobre jedzenie nie jest drogie. Wcale jego zakup nie wymaga więcej czasu. Wymaga za to pomyślunku, wiedzy o produkcie i dbałości o zdrowie własne i najbliższych. Czasem mnie ciarki przechodzą widząc w gablocie te kotlety z niewiadomo czego, jakąś dziwnie wyglądającą wątróbkę, ciemne od przypalenia kurczaki, pływające w tłuszczu jakieś coś. Na coś takiego są chętni . Najgorzej że raczą tym swoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 21:04 Polecam serdelki bodajże delikatesowe. Gablota w Carrefour Express. Następnie proponuję przeczytać skład tego czegoś uwielbianego przez zz- mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.12, 18:43 To w okolicy najdroższy sklep. Niestety, jakośc produktów za tym nie nadąża.Tania jest tam tylko gorzałka Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 02.10.12, 19:10 Najdroższy to chyba jest ten przy PGR Bródno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.12, 23:09 Robienie zakupów w sklepie przy PGR jest dla pasjonatów dawnych pamiątek. Tam wszystko jest retro Odpowiedz Link Zgłoś
m_arita Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 04.10.12, 08:10 Gość portalu: 999 napisał(a): > Robienie zakupów w sklepie przy PGR jest dla pasjonatów dawnych pamiątek. Tam w > szystko jest retro Bardzo delikatnie określiłeś ten sklep.Ciasno brudno i drogo to nie przesadzona opinia.Personel arogancki też nie mija się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 04.10.12, 14:16 A jednak ktoś tam kupuje, skoro nie zbankrutowali. Odpowiedz Link Zgłoś
m_arita Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 04.10.12, 14:30 > A jednak ktoś tam kupuje, skoro nie zbankrutowali. Odkąd zamknięto Marcpol,mają trochę więcej klientów.Położenie przy przystanku autobusowym też sprzyja,wydłużyli godziny otwarcia,wszystko razem jakoś się kręci.Bardzo rzadko ale również czasem też tam coś kupię,zdecydowanie wolę Carrefour Express Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.12, 19:41 carrefour Express to słaby sklep. Przykład: oferta białych serów, twarogów bardzo skromna. Nie wiem dlaczego nie ma ciasta na wagę? Owoce drogie i raczej marnej jakości. Podobnie z warzywami. Skąd oni biora pomidory z których połowa środka jest zielona i zdrewniała? Duża częśc sklepu zapełniona żtwnościowym śmieciem typu jakieś czipsy, napoje podejrzane, soczki co z sokiem nic wspólnego nie maja itp. Garmażeria nie wzbudza zaufania Kiedyś kupiłam pojemnij śledzi salsa, niestety nie nadaje się do jedzenia. Podobnie sałatka jarzynowa.Szkoda ,że nie ma lepszych wędlin.Ryby oferta śladowa. Najwięcej miejsca na pókach zajmują piwa, tanie wina. Taki wsiowy sklepik bez pomysłu. Właściciel nie ma rozeznania ,że należy dobrze skonstruowac ofertę a nie wszystkiego po trochu. No i ceny. Na niektóre towary porównywalne do 30 % wyższe niż w Tesco Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 04.10.12, 23:49 Właściciel patrzy co mu zejdzie i długo się nie zepsuje. Z drugiej strony kto tu kupi coś ambitniejszego? Ciekawą ofertę ma Smakosz koło Swissmedu, ale do niego trzeba się przejść. Tanio też nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 999 Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.12, 00:16 smakosz to marny sklep nie wiadomo dlaczego nazwany delikatesami. Nie ma w okolicy przyzwoitego sklepu spożywczego. Trzeba albo do centrum handlowego albo do M1 jechać. Nie szukam rarytasów ale czasami mam chęć na dobry biały ser, do tego prawdziwe powidła śliwkowe. Niestety, taki zestaw wymaga sporego łażenia. Najtrudniej o powidła. Czasem mam chęć na dobrą kaszankę. W tej sprawie trzeba jechać aż pod halę Mirowską. Fatalnie jest z garmażerią. Tej w Warszawie raczej się nie uświadczy. Oczywiście mam na mysli coś co jest standardem delikatesów w Berlinie, Wiedniu czy Amsterdamie. Jest w zasadzie słabo z pieczywem dobrym mimo że są tego pełne półki. Od dawna nie widziałam np chleba tureckiego z rodzynkami. Rarytas jakiś? Łaże i szukam soku malinowego. Są różne malinki, syropy. Soku brak.i Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Carrefour Express- róg św. Wincentego 05.10.12, 09:13 Gość portalu: 999 napisał(a): > Oczywiście mam na mysli coś co jest standardem delikatesów w Berlinie, Wiedniu czy Amsterdamie. No to się uśmiechnąłem. Widzisz jak to jeżdżenie po świecie przewraca w głowie i nie tylko? Prawda jest taka, że w jednym miejscu wszystkiego nie kupisz. Natomiast wszechobecne jest śmieciowe żarcie, za którym ludzie przepadają. forum.gazeta.pl/forum/w,28680,139331749,139331749,Lubimy_bylejakosc_i_kupujemy_za_15_zl_kilo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjk Carrefour Express- IP: 31.179.210.* 02.04.14, 13:56 Carrefour express Krakowskie Przedmieście przy Placu Zamkowym Oszukują na cenach, podwójnie nabijają towary Odpowiedz Link Zgłoś