dpitera 19.07.04, 07:32 Czy ktoś może polecić jakiś lokal na Białołęce gdzie razem z rodziną można zjeść obiad? DPiterra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mycha Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? IP: 213.241.2.* 19.07.04, 10:01 Tu nic takiego, godnego polecenia nie ma. Zabierz rodzinę do centrum-na Starówkę "Pod kogutem"-fajnie tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 12:37 Gość portalu: mycha napisał(a): > Tu nic takiego, godnego polecenia nie ma. Zabierz rodzinę do centrum-na > Starówkę "Pod kogutem"-fajnie tam jest. Ma wlec rodzinę przez pół miasta, bo nie umiesz jej nic polecić na miejscu?? Zaraz cos ktos wymyśli, moze Beata_ coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
dpitera Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 12:42 .....hm do centrum :) trochę daleko, ale dziękuje. Może coś bliżej, Pani Beato....czy coś da się zrobić? Dodam jeszcze - jaki jest koszt za osobę (zakładając że na przyjęciu będą jakieś przystawki obiad dwudaniowy i deser) Dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 13:01 Hi, hiiiii - czuję się wywołana do tablicy:-))) Coś mi się wydaje, że na Tarchominie faktycznie nie ma gdzie się zebrać rodzinnie... Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to La Strada na Kłopotowskiego - sentymenty, sentymenty...:-) Na temat cen tamże Palker z kolei może coś wiedzieć, bo zdaje się ostatnio to sprawdzał, ale trzeba na niego poczekać kilka dni...wyjechany jest... Inna rzecz, że nie będzie to tak dużo bliżej niż Stare Miasto, tyle że "po naszej" stronie Wisły:-) Następne miejsce do wypróbowania, to Bellissima na Wybrzeżu Helskim, przed Ratuszową jadąc od Mostu Gdańskiego, ale znam je tylko z codziennych przejazdów "mimo" - nigdy nie była, w środku... Ps Ranyboskie! Tylko nie "Pani" ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Acha! Kłopotowskiego... 19.07.04, 13:18 ...to oczywiście daaaawno nie Białołęka, bo to samo serce Pragi :-)) No, prawie - niedaleko serca:-)) Za to przypomniało mi się coś innego - sławny Fort Piontek przy Selgrosie i gdzieś po drugiej stronie Modlińskiej (na wysokości Ratusza) jest podobno coś w rodzaju "kompleksu" hotelowo-gastronomicznego - na reklamie przydrożnej widziałam nazwę Twins, a i furgonetki z tym znakiem widywałam...warto poszperać w internecie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
belutek76 Re: Acha! Kłopotowskiego... 12.08.04, 19:46 Kochana hotele Twins są strasznie drogie , wiem bo należa do mojego znajomego fakt piwo kosztuje 6pln ale juz obiad bez wyglupów to wydatek ponad 60 pln plus napoje sam hotel pokój dwuosobowy za dobe kosztyje 280 pln, to juz exlusive iris w centrum jest tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Acha! Kłopotowskiego... 12.08.04, 20:09 belutek76 napisała: > Kochana hotele Twins są strasznie drogie , wiem bo należa do mojego znajomego > fakt piwo kosztuje 6pln ale juz obiad bez wyglupów to wydatek ponad 60 pln > plus napoje sam hotel pokój dwuosobowy za dobe kosztyje 280 pln, to juz > exlusive iris w centrum jest tańszy A nie wiem - nie sprawdzałam:-)) Wpadło mi tylko w oko, że coś takiego istnieje, więc przekazuję info po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Re: Acha! Kłopotowskiego... 13.08.04, 09:14 Ibis jest to ptak ponury, indyk z nudów tralala kury. Ta sieć hoteli Accoru nazywa się IBIS. To dla tych którzy chcieliby tam zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 17:29 Jeśli może to być Bródno to polecam: Milano ul.Wyszogrodzka 5 Cafe Ulica ul.Kondratowicza 22 Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 19:52 Barka na kale przy Marywilskiej. Oryginalmie, jadzonko smaczne i ceny do zaakceptowania (nie ma ciast, ale można przynieść własne) Odpowiedz Link Zgłoś
lelu Barka na KANALE 20.07.04, 07:17 To takie małe sprostowanie do tekstu wcześniejszego, ktory miał wyraz być może nazbyt hydrauliczno- anisezacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Barka na KANALE IP: 62.233.164.* 20.07.04, 07:25 Polecam Twins na ul. Weteranów (nie pamiętam nr). Jadąc Modlińską trzeba skręcić w Kołacińską i cały czas prosto i na 4 poprzecznej w lewo (jest szyld). Poza tym jest strona internetowa. Jeszcze koło Selgrosa jest hotel Pod Lasem. Odpowiedz Link Zgłoś
rav67 Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 20.07.04, 09:09 Polecam Pub Gringo na Bródnie ulica Bazyliańska. Nieznam numeru budynku ale jest to w pasażu przy sklepie Pelcowizna. W kwietniu miałem tam spotanie rodzinne po chrzcinach mojego syna. Polecam, jedzenie pyszne i nie drogie. Za 35 zł od osoby wszyscy goście się najedli do syta, a jeszcze w domu było co jeść przez 3 dni Może trochę daleko z Białołęki ale lokal sprawdzony. Próbowałem też w Milano ale tam ceny porażały a i szefowa nie potrafiła zaproponować nic sensownego Pozdrawiam Rafał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 16:20 A ja tak tylko trochę z innej paczki się zapytam,czy naprawdę chrzest i kumunia muszą być tak fetowane jak to się ostatnio dzieje?? Czy już nie można się spotkać w domu na kawie, dobrym cieście lub skromnym obiedzie żeby wszystkie ciocie i wujkowie byli zadowoleni? To co się ostatnio wyrabia przy tych okazjach delikatnie mówiąc mnie przeraża. Wiem, że mamy coraz mniej czasu na przygotowania, łatwiej zapłacić i wejść do lokalu, ale ludzie to jest przeżycie duchowe a nie kulinarne, pomyślcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dpitera Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 29.07.04, 07:58 Zgadzam się z tobą cala ta otoczka jednych z najważniejszych momentów w życiu (tj. Sakramenty ŚW) idzie w złym kierunku. Co się tyczy mojego zapytania odpowiem - nie mam możliwości spotkania się w domu ponieważ dopiero co go odebrałem, a spotkanie z rodziną uważam za stosowne bo w końcu kiedy się z nią spotykać, na pogrzebach? Chyba że jesteś typem samotnika - pustelnika. Odpowiedz Link Zgłoś