Dodaj do ulubionych

Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne?

19.07.04, 07:32
Czy ktoś może polecić jakiś lokal na Białołęce gdzie razem z rodziną można
zjeść obiad?
DPiterra
Obserwuj wątek
    • Gość: mycha Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? IP: 213.241.2.* 19.07.04, 10:01
      Tu nic takiego, godnego polecenia nie ma. Zabierz rodzinę do centrum-na
      Starówkę "Pod kogutem"-fajnie tam jest.
      • sloggi Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 12:37
        Gość portalu: mycha napisał(a):

> Tu nic takiego, godnego polecenia nie ma. Zabierz rodzinę do centrum-na
        > Starówkę "Pod kogutem"-fajnie tam jest.

Ma wlec rodzinę przez pół miasta, bo nie umiesz jej nic polecić na miejscu??

Zaraz cos ktos wymyśli, moze Beata_ coś wie?
        • dpitera Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 12:42
          .....hm do centrum :) trochę daleko, ale dziękuje. Może coś bliżej, Pani
          Beato....czy coś da się zrobić? Dodam jeszcze - jaki jest koszt za osobę
          (zakładając że na przyjęciu będą jakieś przystawki obiad dwudaniowy i deser)
          Dziękuje!
          • beata_ Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 13:01
            Hi, hiiiii - czuję się wywołana do tablicy:-)))

Coś mi się wydaje, że na Tarchominie faktycznie nie ma gdzie się zebrać
            rodzinnie... Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to La Strada na Kłopotowskiego -
            sentymenty, sentymenty...:-)
            Na temat cen tamże Palker z kolei może coś wiedzieć, bo zdaje się ostatnio to
            sprawdzał, ale trzeba na niego poczekać kilka dni...wyjechany jest...

Inna rzecz, że nie będzie to tak dużo bliżej niż Stare Miasto, tyle że "po
            naszej" stronie Wisły:-)

Następne miejsce do wypróbowania, to Bellissima na Wybrzeżu Helskim, przed
            Ratuszową jadąc od Mostu Gdańskiego, ale znam je tylko z codziennych
            przejazdów "mimo" - nigdy nie była, w środku...

Ps
            Ranyboskie! Tylko nie "Pani" ! :-))
          • beata_ Acha! Kłopotowskiego... 19.07.04, 13:18
            ...to oczywiście daaaawno nie Białołęka, bo to samo serce Pragi :-)) No,
            prawie - niedaleko serca:-))

Za to przypomniało mi się coś innego - sławny Fort Piontek przy Selgrosie i
            gdzieś po drugiej stronie Modlińskiej (na wysokości Ratusza) jest podobno coś w
            rodzaju "kompleksu" hotelowo-gastronomicznego - na reklamie przydrożnej
            widziałam nazwę Twins, a i furgonetki z tym znakiem widywałam...warto poszperać
            w internecie.

Powodzenia
            • belutek76 Re: Acha! Kłopotowskiego... 12.08.04, 19:46
              Kochana hotele Twins są strasznie drogie , wiem bo należa do mojego znajomego
              fakt piwo kosztuje 6pln ale juz obiad bez wyglupów to wydatek ponad 60 pln plus
              napoje sam hotel pokój dwuosobowy za dobe kosztyje 280 pln, to juz exlusive
              iris w centrum jest tańszy
              • beata_ Re: Acha! Kłopotowskiego... 12.08.04, 20:09
                belutek76 napisała:

> Kochana hotele Twins są strasznie drogie , wiem bo należa do mojego znajomego
                > fakt piwo kosztuje 6pln ale juz obiad bez wyglupów to wydatek ponad 60 pln
                > plus napoje sam hotel pokój dwuosobowy za dobe kosztyje 280 pln, to juz
                > exlusive iris w centrum jest tańszy

A nie wiem - nie sprawdzałam:-))
                Wpadło mi tylko w oko, że coś takiego istnieje, więc przekazuję info po prostu
              • lelu Re: Acha! Kłopotowskiego... 13.08.04, 09:14
                Ibis jest to ptak ponury, indyk z nudów tralala kury.
                Ta sieć hoteli Accoru nazywa się IBIS. To dla tych którzy chcieliby tam
                zamieszkać.
    • sloggi Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 17:29
      Jeśli może to być Bródno to polecam:
      Milano ul.Wyszogrodzka 5
      Cafe Ulica ul.Kondratowicza 22
    • lelu Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 19.07.04, 19:52
      Barka na kale przy Marywilskiej. Oryginalmie, jadzonko smaczne i ceny do
      zaakceptowania (nie ma ciast, ale można przynieść własne)
      • lelu Barka na KANALE 20.07.04, 07:17
        To takie małe sprostowanie do tekstu wcześniejszego, ktory miał wyraz być może
        nazbyt hydrauliczno- anisezacyjny.
        • Gość: werty Re: Barka na KANALE IP: 62.233.164.* 20.07.04, 07:25
          Polecam Twins na ul. Weteranów (nie pamiętam nr). Jadąc Modlińską trzeba
          skręcić w Kołacińską i cały czas prosto i na 4 poprzecznej w lewo (jest szyld).
          Poza tym jest strona internetowa.
          Jeszcze koło Selgrosa jest hotel Pod Lasem.
    • rav67 Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 20.07.04, 09:09
      Polecam Pub Gringo na Bródnie ulica Bazyliańska. Nieznam numeru budynku ale
      jest to w pasażu przy sklepie Pelcowizna. W kwietniu miałem tam spotanie
      rodzinne po chrzcinach mojego syna. Polecam, jedzenie pyszne i nie drogie. Za
      35 zł od osoby wszyscy goście się najedli do syta, a jeszcze w domu było co
      jeść przez 3 dni Może trochę daleko z Białołęki ale lokal sprawdzony.
      Próbowałem też w Milano ale tam ceny porażały a i szefowa nie potrafiła
      zaproponować nic sensownego
      Pozdrawiam Rafał.
      • Gość: Biedron Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 16:20
        A ja tak tylko trochę z innej paczki się zapytam,czy naprawdę chrzest i kumunia
        muszą być tak fetowane jak to się ostatnio dzieje?? Czy już nie można się
        spotkać w domu na kawie, dobrym cieście lub skromnym obiedzie żeby wszystkie
        ciocie i wujkowie byli zadowoleni? To co się ostatnio wyrabia przy tych
        okazjach delikatnie mówiąc mnie przeraża. Wiem, że mamy coraz mniej czasu na
        przygotowania, łatwiej zapłacić i wejść do lokalu, ale ludzie to jest przeżycie
        duchowe a nie kulinarne, pomyślcie o tym.
        • dpitera Re: Chrzest - a gdzie spotkanie rodzinne? 29.07.04, 07:58
          Zgadzam się z tobą cala ta otoczka jednych z najważniejszych momentów w życiu
          (tj. Sakramenty ŚW) idzie w złym kierunku. Co się tyczy mojego zapytania
          odpowiem - nie mam możliwości spotkania się w domu ponieważ dopiero co go
          odebrałem, a spotkanie z rodziną uważam za stosowne bo w końcu kiedy się z nią
          spotykać, na pogrzebach? Chyba że jesteś typem samotnika - pustelnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka