Dodaj do ulubionych

przeprowadzka na os. Targówek

10.09.04, 17:46
Witam wszystkich

w najbliższym czasie wprowadzam się na osiedle Targówek na ul. Janinówka
Czy ktoś mógłby mi napisać co sądzicie o tym osiedlu, jakieś fajne miejsca,
sklepy itd.
I pytanie podstawowe: czy muszę sobie kupić pit bulla, jeżeli musiałabym
wyjść wieczorem z domu? ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: osiedle targ. Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: *.chello.pl 11.09.04, 10:59
      odpowiedź na pyt. podstawowe: nie

boshe...
    • bbkk Re: przeprowadzka na os. Targówek 11.09.04, 12:02
      Nic nie wiesz o tym miejscu i się tam przeprowadzasz? Chyba najpierw należy się
      zorientować na temet miejsca a dopiero potem podejmować decyzję o przeprowadzce?
    • Gość: mały Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: *.acn.pl 11.09.04, 19:55
      pieska sobie raczej nie kupuj, bo i tak ma co s..ć po chodnikach i trawie, więc
      i tak czeka Ciebie nie raz wejście w ..., blok to nie miejsce na psy
      co prawda ja mam dwa metry i jestem facetem, ale uważam, że nie powinnaś się bać
      chodzić wieczorami, jednak zawsze trzeba uważać i nie kusić losu, jak wszędzie.
      po trochu odnawiają bloki, na razie elewacje.
      ale jest przyjemniej jak na bródnie, a ciekawych miejsc raczej tu nie ma, można
      pójśc do parku czy do rampy i tyle ... a komunikacja jest ok
      żyzczę przyjaznych sasiadów, bo to najważniejsze, przyszła sąsiadko :)
      • Gość: Tomech Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: *.acn.waw.pl 12.09.04, 14:50
        Witam.
        Przyjechałem z Gdańska do Warszawy i mieszkałem przez dwa lata z dziewczyną w
        bloku na ulicy janinówka 13. Powiem krótko: byłem osobą zupełnie obcą, nie
        znająca nikogo w tym rejonie, samochód jakim się poruszałem był na gdańskich
        numerach rejestracyjnych i nic złego ani mnie, ani mojej dziewczynie, ani
        mojemu samochodzikowi się nigdy nie przydażyło.Dodatkowo bardzo często
        wyjeżdzałem na weekendy do Gdańska więc mieszkanie stało puste (chłopaki na
        siedzące na ławeczkach pod blokiem widzieli napewno że wyjeżdzam) i jak
        wracałem to sami mi mówili, że mieli oko na mieszkanko (chłopaków z ławeczek
        oczywiście nie znałem, ale najwyraźniej oni znali mnie). Powiem więcej: tak mi
        się spodobało na Targówku, że kupiłem mieszkanie przy pętli autobusowej na
        ulicy Askenazego (7 minut piechotką z Janinówki), a czy Ty chcesz się
        wprowadzić musisz zadecydować sama. Pozdrawiam,
    • jedrzejs Re: przeprowadzka na os. Targówek 11.09.04, 20:50
      Fajne miejsca - pojęcie względne - ale według mnie na Targówku, w rejonie, w
      którym będziesz mieszkać, nie jest najgorzej. Teatr, park z ładnym deptakiem i
      studnią oligoceńską, wokół niego obwodnica po której można spacerować, biegać,
      jeździć na rowerze czy rolkach (niektórzy uprawiają jogging nawet o 1-2 w nocy,
      więc z bezpieczeństwem nie jest chyba najgorzej). Jest też duży klub fitness.
      Co do zakupów - do wyboru, do koloru - "w zasięgu" Janinówki jest spory bazarek
      przy Trockiej, Rema 1000,Mark Pol, sporo małych sklepów, "warzywniaków", kilka
      banków, poczta, a do hipermarketów (Tesco, Obi) też rzut beretem.
    • sloggi Re: przeprowadzka na os. Targówek 12.09.04, 15:47
      Nie słuchaj głupot o osiedlach w dzielnicy Targówek.
      To zielone osiedla o strukturze społecznej dokładnie takiej samej jak w innych
      rejonach Warszawy. Okolica jest dobrze skomunikowana ze Śródmieściem, w okolicy
      dużo sklepów i piękny park.
      Polecam.
      • thomasch Re: przeprowadzka na os. Targówek 12.09.04, 17:09
        sloggi napisał:

> Nie słuchaj głupot o osiedlach w dzielnicy Targówek.
        > To zielone osiedla o strukturze społecznej dokładnie takiej samej jak w innych
        > rejonach Warszawy. Okolica jest dobrze skomunikowana ze Śródmieściem, w
        okolicy
        > dużo sklepów i piękny park.
        > Polecam.

To wszystko prawda. Jednak w okolicach targowiska przy Trockiej (mimo dobrej
        komunikacji) mieszkać bym nie chciał. Być może mam faktycznie "alergię" na
        bazarki a ten jest po prostu równie ohydny jak pozostałe. ;-)
    • pieskuba Re: przeprowadzka na os. Targówek 12.09.04, 23:59
      anika1983 napisała:

> I pytanie podstawowe: czy muszę sobie kupić pit bulla, jeżeli musiałabym
      > wyjść wieczorem z domu? ;))

Nie ma sensu wydawać pieniędzy na kosztownego pieska. Jak wiadomo, na Targówku
      jest od cholery pitbulli, będziesz sobie mogła ich nałapać ile zechcesz.
      Zazwyczaj nie mają smyczy, co ułatwia sprawę, nie mają również kagańców, co z
      kolei może powodować pewne komplikacje.

Ja tam wychodzę do 30 lat bez pitbulla i jakoś żyję.

pieskuba
      • anika1983 Re: przeprowadzka na os. Targówek 13.09.04, 11:42
        dziękuję wszystkim za odpowiedź
        Bardzo mnie podbudowaliście, ponieważ przyznam, że wszyscy dokoła mnie tylko
        straszą
        Powodem mojej przeprowadzki jest wynajęcie mieszkania, więc za bardzo nie
        wybierałam osiedla, jak to się robi w przypadku kupna
        dojazd do pracy mam całkiem dobry i nawet w żłobku może uda mi się umieścić
        dziecko, ale w piątek utknęłam w 517 w korku i prawie że się załamałam

Może mi polecicie jak najszybciej dojechać rano do centrum bez korków i
        komunikacją miejską?
        Czy remont tunelu bardzo przeszkadza w dojeździe?
        Nie wiecie czasem kiedy sę skończy?
        • Gość: mały Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: *.acn.pl 13.09.04, 11:49
          przeszkadza bardzo, chociaż po 7.15 i tak dojazd w-z jest raczej trudny, tworzą
          się nasze ulubione koraski :)
          nie masz szans, albo pzez 7 albo później
          ale wydaje mi się, że lepiej jechać przez most gdański, ale jak jedziesz
          komuikacją to wyboru ni masz za dużego
        • Gość: Tomech Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 14:58
          A powiedz mi Niewiasto, do którego bloku się przeprowadzasz na Janinówce?
          Bo to mieszkanie które ja wynajmowałem było remontowane i jest teraz do
          wynajęcie, może będziesz mieszkała tam? Powiedził bym Ci conieco o właścicielu,
          okolicy, sąsiadach (oczywiście nie jest to chęć podrywu gdyż przypadkiem się
          stało, że jestem zajmły) ;):):)
          • anika1983 Re: przeprowadzka na os. Targówek 13.09.04, 18:24
            powiedz mi jaki blok, ale wyślij mi to na maila: anika1983@gazeta.pl

ksywka wywodzi się z dwóch rzeczy:
            1. dawna ksywka z IRCa
            2. rocznik (mój oczywiście)
        • Gość: aga Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: 217.11.141.* 22.09.04, 11:49
          Droga aniko,
          jesli chodzi o komunikacje i dojazd do centrum, to mimo twoich zlych
          doswiadczen, mimo wszystko polecam 517. jedzie zdecydowanie najszybciej (
          oddzielny pas ruchu na moscie), problem pojawia sie najczesciej w drodze
          powrotnej na Targowej.
          Na Targowku mieszkam dluuugo i polecam. najmniej ciekawie jest jedynie w
          uliczkach przy starym budownictwie. milego mieszkania.
          aga
        • Gość: K 403 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.04, 13:49
          najlepszy według mnie jest autobus 403. Nie krąży po obwodnicy, nie zatrzymuje
          się na każdym przystanku... to jeszcze zależy gdzie dokładnie chcesz jechać.

Remont tunelu spowalnia ruch, ale nie jest bardzo źle. Do mniej więcej 7.30
          przejazd przez most jest bezkorkowy. Później przejeżdża się przez niego jakieś
          10 minut dłużej. Również dojazd do metra jest szybki ale z przesiadką.

pozdrawiam
      • Gość: Tomech Re: przeprowadzka na os. Targówek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.09.04, 14:54
        Czy Twoja Ksywka skąś się wywodzi?
        U mnie w klatce jest pies o imieniu Kuba
        • pieskuba Re: przeprowadzka na os. Targówek 13.09.04, 18:57
          Ten pies Kuba, którego ja mam na myśli już dawno przeniósł się do krainy
          wiecznych spacerów...

pieskuba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka