Gość: Za-cisze IP: 193.111.166.* 14.01.05, 15:24 Sklep na Samarytanki zamknęli i rozbierają. Co tam teraz będzie - wiecie coś? Podły był to sklep, ponury i drogi, ale gdzie ja teraz chleb w sobotę kupię? A może w budynku na rogu będzie spożywczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Sklep przy Samarytanki 14.01.05, 23:12 Ten przy garażach? Historyczny sklep :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zep Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:44 granda. faktycznie klientów tam nie widziałem, ale takie sklepy powinni dotować - jak skanseny;) może wykupił to człowiek, ktory obok postawił ten budynek? miał tam być podobno pub, ale mieszkańcy go oprotestowali zanim ruszył Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Sklep przy Samarytanki 15.01.05, 16:00 Miał być pub, jak nie wydano pozwolenia to właścicielowi brak pomysłu na inną działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.chello.pl 15.01.05, 17:50 baaardzo dobrze ze upadł bo dawny wlasciciel byl chciwym palantem wyzyskujacym pracowników Pracowaly w sklepie gdzie zamarzała woda w butelkach a ten cap grzal sie na zapleczu, w Wigilie raz kazał im zap***ć do 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za-cisze Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:42 Jesteś doskonale poinformowana. Tak faktycznie było. Właściciel to był fiut na 100%. Ale te moje bułki...!!! A w ogóle to sporo wiecie o tym rejonie. Jesteście moimi ziomalami? Ja mam do tego sklepu 100 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towita Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.crowley.pl 17.01.05, 08:11 No mnie też było smutno, że go zamknęli. Mimo wszystko żal. Ja też mieszkam niedaleko tego sklepu - no może jakieś 200 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evel Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 16:53 Hej! Jestem ex-ziomalka. Mieszkalam niedaleko enel-medu, na rolanda, tzn. w czasach mojego dziecinstwa enel-medu jeszcze nie bylo, ani osiedla korzona.byl pgr brodno, z moich okien rozciagal sie widok na bezkresne pola,przynajmniej czesciowo. wyprowadzilam sie w 1989, mialam wtedy niecale 7 lat, wiec dokladnie nie pamietam. chodziles moze na samarytanke do podstawowki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.chello.pl 20.01.05, 18:34 ja mam 50 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarka Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:47 Zapraszam po chlebek w niedzielę do sklepiku przy Kościeliskiej róg Radzymińskiej lub do sklepików przy pętli 512.Pieczywo tam jest, ale czy dorównuje jakością temu z Samarytanki to nie wiem. Spacerek dla zdrowia i sprawdzenie nie zaszkodzi. Trochę szkoda dobrego niedzielnego pieczywa z Samarytanki, ale to jedyna rzecz której mi żal.Od czasu gdy mój zwierz ciężko pochorował się od psiej karmy tam kupionej przestałam tam bywać. Dobrze że typa likwidują. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Sklep przy Samarytanki 16.01.05, 19:34 Sklep wizualnie był koszmarny, ale nie mniejszą "wiochą" są sztachety koło przystanku w kierunku Bródna. Za bieda-płotem ubogi warzywniaczek. Całość żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
margala sklep przy Blokowej "Saba" 18.01.05, 11:33 jeden ze sklepików przy pętli 512 - "Saba" przy Blokowej - od nowego roku przestał istnieć. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarka Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:30 To ja już wolę socarchitekturkę likwidowanego sklepiku niż nowowybudowanego Gargamela na rogu Samarytanka-Gilarska. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Sklep przy Samarytanki 18.01.05, 10:03 Ponadto, z tego, co zauważyłam, sklep ten był centrum życia towarzyskiego dla wielu okolicznych mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarka Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:03 Taaak!!! Zwłaszcza tych spragnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
towita Re: Sklep przy Samarytanki 18.01.05, 14:30 he, he, my tam też chodziliśmy po piwko, bo najbliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Sklep przy Samarytanki 18.01.05, 16:28 Wielokrotnie byłam świadkiem dyskusji w sklepie, czasami nawet politycznych :-) Przypomniało mi się jak podczas wyborów prezydenckich jakiś podchmielony klient zwierzał się, że on to zagłosował na Olechowskiego, bo jakoś mu się najbardziej widział. Eeeech, łza się w oku kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.dora Re: Sklep przy Samarytanki 27.01.05, 23:35 a ja pamiętam, jak w czasie przerwy biegało się do tego sklepu po bułki oranżadę - czy co tam się wtedy piło (chodziłam do szkoły 52) A, i przed świętami mama mnie tam wysyłała z kartkami w ręce w kolejke po szynkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:46 Ja też ten sklep dobrze wspominam. Mnie również mama wysyłała do niego w kolejkę po szkole. Bułki i orenżadę też mieli niezłe. Dawniej przed tym sklepem był również kiosk w którym kupowałem "Sztandar młodych". Pozdrawiam wszystkich z Zacisza, niestety już tam nie mieszkam, ale wracam w te miejsca z nostalgią. Nie mam daleko z Pragi często rowerami jeżdzimy sobie z żoną na Zacisze. Dużo zieleni pozwala tam dobrze odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Sklep przy Samarytanki 12.02.05, 19:26 A gdzie teraz jest w pobliżu normalny kiosk? Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: Sklep przy Samarytanki 12.02.05, 20:31 Ja bedac w ubieglym roku na Zaciszu nie widzialam nigdzie" normalnego" kiosku,sa to zakratowane klatki ,tylko jeszcze papuge tam wsadzic i bedzie wesolo.Najblizszy taki kiosk to chyba przy Radzyminskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarka Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:45 Najbliżej do normalnego kiosku to chyba na pętlę 517 ... , na bazarek przy Trockiej, lub św. Wincentego przy PGR Bródno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za-cisze Widzieliście - "nasz" sklep ma życie po życiu IP: 193.111.166.* 23.02.05, 13:07 Od kilku tygodni wymieniają okna, skuli tynki, coś się dziejw w środku. Ciekawe co będzie tam teraz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaye Re: Widzieliście - "nasz" sklep ma życie po życiu 23.02.05, 13:50 Też się zastanawiam. Chyba będzie nowy sklep:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 06:57 To nie nostalgia tylko koniec tandety,hamstwa,pijaństwa i prymitywu jaki tam wprowadzili właściciele.To jest spuścizna WSS-u z której doją kasę.Nawet chleb był do dupy bo kilka razy tylko był naprawde wypieczony.Będzie nowy sklep to zobaczymy.Napewno gorszy nie będzie.Jesli chodzi o rejon to szkoda gadać.Brak nadzoru aechitekturonicznego doprowadził do postawienia na rogu Gilarskiej i Samarytanki potworka budowlanego, który straszy swoim wyglądem.Jak można było na coś takiego pozwolić.Chyba jeszcze długo będzie to Targówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zep Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:25 Jacek napisał: Chyba jeszcze długo będzie to Targówek. Oby jak najdłużej. a co do sklepów, to powstał bardzo miły sklep na Jórskiego (gdzieś tak w połowie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:30 Jacku gdyby to jeszcze był Targówek, ale niestety to już Zacisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Sklep przy Samarytanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 19:55 Niestety gargamele wtargnęły na Zacisze już i dawniej, ale postawić takowego w tak widocznym miejscu to niestety wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: Sklep przy Samarytanki 28.02.05, 21:29 Jezeli chodzi o te gargamele to masz racje!!A w ogole to kto zaczal taka mode z tymi gargamelami.Na prawie kazdej ulicy Zacisza mozna cos takiego znalezc.Kiedys bo dluzszej nieobecnosci na Zaciszu jak to zobaczylam to sie po prostu.....rozesmialam a dzieci moje chcialy to to zwiedzac bo myslaly ze to jakas atrakcja turystyczna na kazdej ulicy(tandetna jak wesole miasteczko). Odpowiedz Link Zgłoś